Hall of Fame gála: a legendás Kotsis Attilánéra emlékeztek az Egyesült Államokban 

Október végén tartották a Röplabda Hírességek Csarnokának idei beiktatási ceremóniáját a Massachusetts állambeli Holyoke városában. A Hall of Fame tagok közé a legkiválóbb edzőket, egykori játékosokat választják. Ezért is óriási büszkeség a magyar sport számára, hogy ebbe az elitbe az augusztusban elhunyt dr. Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella mesteredző is bekerült még 2010-ben.

Sajnos, Gabi néni már nincs köztünk, de emlékét a tengerentúlon is ápolják, így volt ez az idei Hall of Fame gálán is, ahol a Hírességek Csarnokának ügyvezetője méltatta őt. George Mulry beszédében elmondta, sajnálattal értesültek róla, hogy a tagok közül többen is távoztak idén az élők sorából, s közéjük tartozik dr. Kotsis Attiláné is, akinek halálával nagyon komoly veszteség érte a nemzetközi röplabdasportot. Kiemelte, hogy a kiváló magyar szakember igazi úttörőnek számított a női edzők között, hiszen ő volt az első, aki több olimpiára is kivezette a csapatát.

Az idei beiktatási ünnepség, benne a dr. Kotsis Attilánéra való megemlékezéssel megtekinthető itt:

https://youtu.be/tWqKSy7SaXs?feature=shared&t=1486

Fotó: International Volleyball Hall of Fame/dr. Kotsis Attiláné 2010-ben, a Hírességek Csarnokának beiktatási ünnepségén