Az esélyesek jutottak a négy közé a DRK strandröplabda ob-döntőben

Szombaton rendezték az idei felnőtt DRK strandröplabda országos bajnokság döntőjének főtáblás küzdelmeit a Lupa Beachen. A versenyzők ezúttal igazolták a ranglistát, hiszen a férfiaknál és a nőknél is az első négy kiemelt jutott be az elődöntőbe.

 

A férfiaknál egész nap egyetlen egy mérkőzésen született olyan eredmény, amelyen a ranglistán gyengébb helyen álló páros tudott győzni, mégpedig a nyolcaddöntőben a 9. Ghazal Jamil és Solti Péter két játszmában nyert Tari Bence és Veress Ákos ellen, de a négy közé kerülésért ők is alulmaradtak. A tatai fordulóban első Hajós Artúr és Stréli Bence, a csepeli győztes Fazekas Balázs és Szabó Vilmos, illetve ott második Dóczi Domonkos és Petik Csanád szettet sem veszített a nap folyamán, míg az abádszalóki aranyérmes Frányó Csanád és Papp Mátyás a csoportdöntőben a Tari és Veress, illetve a negyeddöntőben az Abádszalókon második Borbély Boldizsár és Niemeier Lukas ellen is alaposan megszenvedett, s mindkét meccsen csak a döntő szettben harcolták ki a továbbjutást, de végül ők is kiharcolták a négybe kerülést.

A nőknél már több meglepő eredmény is született: a 14. helyen kiemelt Mester Orsolya és Soós-Vercseg Zsuzsanna a harmadik helyen jutott tovább csoportjából, de aztán sikerült a negyeddöntőbe is bejutniuk, s bár ott már vereséget szenvedtek a tatai és abádszalóki bronzérmes Kun Stefániától és Windisch Kingától, így is az 5. helyen zártak. Utóbbiak mellett az első helyen kiemelt és Csepelen, illetve Abádszalókon ezüstérmes Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi, az idei mindhárom ob-fordulót megnyerő Vaida Beáta és Villám Lilla, illetve a Tatán második Juraszik Patrícia és Villám Csenge jutott az elődöntőbe, s mind a négy páros szettvesztés nélkül került a négy közé. A két Villám testvér ráadásul egymás ellen küzd majd a fináléba kerülésért.

Az elődöntőket a Hunvolley Tv közvetíti 9:30-től, míg az éremmérkőzések 14:05-től az M4 Sport+ (Duna World) televízióban lesznek láthatóak.

 

A vasárnapi program:
09:30 Vasvári E., Vasvári Zs. – Kun, Windisch (női elődöntő)
10:20 Vaida, Villám L – Juraszik, Villám Cs. (női elődöntő)
11:10 Hajós, Stréli – Frányó Papp (férfi elődöntő)
12:00 Dóczi, Petik – Fazekas, Szabó V. (férfi elődöntő)
14:05 Női bronzmérkőzés
14:55 Férfi bronzmérkőzés
15:45 Női döntő
16:35 Férfi döntő