Pallag Ágó egy évtized után hazatér

A múlt héten jelentette be a MÁV Előre, hogy leigazolta a korábbi magyar válogatott, Eb-résztvevő és Európa-liga-győztes Pallag Ágnest, aki egy évtizednyi légióskodás után szerepelhet újra a magyar bajnokságban.

 

A békéscsabai nevelésű négyesütő 2013-ban igazolt Finnországba, Hollósy László hívására, de az elmúlt tíz évben szerepelt Belgiumban, Franciaországban (itt a Cannes színeiben francia bajnokságot is nyert) és Németországban is, a válogatottal pedig két Európa-bajnokságon vett részt és 2015-ben tagja volt az Európa-liga-győztes magyar csapatnak.

– Mennyire tervezted meg előre, hogy hazatérj Magyarországra?
– Igazából semennyire. Még maradhattam volna külföldön is, de a fehérvári klub részéről olyan ajánlat érkezett, amit komolyan fontolóra kellett vennem, és aztán végül el is fogadtam.

– Új csapatod honlapján elmondtad, hogy az edző személye is befolyásolta a döntésedet.
– Lukasz Przybylakot Németországból ismerem, amikor ő is ott dolgozott és tudom, hogy nagyon hasonló a gondolkodásunk a röplabdáról, ezért is dolgoznék szívesen vele. De természetesen az is nagyon fontos, szempont volt, hogy két olyan régi barátnőm is itt fog játszani, mint Tálas Zsuzsi és Vacsi Evelin. Ezek mellett pedig családi okok is arra ösztönöztek, hogy hazatérjek, ugyanis megszületett az unokaöcsém, én pedig szeretnék vele és a családom többi tagjával is, minél többet együtt lenni.

– A MÁV Előre igazolásait böngészve, úgy néz ki, hogy idén nem a kiesés elkerülése, sokkal inkább a dobogó megszerzése lehet majd a csapat célja.
– Bevallom őszintén, ezzel nem igazán foglalkoztam még és egyelőre nem is igazán akarok semmiféle célt kitűzni. Korábban előfordult, hogy kicsit csalódtam, mert nagyok voltak az elvárásaim, és nem akarok még egyszer ebbe a hibába esni. Majd, ha elkezdjük az alapozást, akkor jobban tudom értékelni a helyzetünket.