Sorsoltak a női BL-ben: világsztárok a Vasas csoportjában!

A világ egyik legjobbját, a szerb Tijana Boskovicsot is a soraiban tudó, az előző szezonban BL-ezüstérmes török Eczacibasi Dynavit Istanbul, az idei CEV Kupa-győztes, olasz bajnoki bronzérmes, a szakmai stábjában Kántor Sándort is foglalkoztató Savino Del Bene Scandicci, valamint a bolgár bajnok Maritza Plovdiv lesz a csoportellenfele a Bajnokok Ligája-főtáblán a Vasas Óbuda gárdájának, derült ki az európai szövetség (CEV) luxembourgi központjában megrendezett sorsoláson.

A magyar bajnok a negyedik, utolsó kalapból várta a sorsolást, így borítékolható volt, hogy nehéz ellenfeleket kap. A BL-főtábla harmadik magyar érdekeltségű csapata, a válogatott Kiss Grétát foglalkoztató német SC Potsdam török, lengyel és szlovén együttessel csatázik majd a továbbjutásért.

Az öt csoportból az elsők egyből negyeddöntőbe jutnak, a másodikak és a legjobb harmadik pedig egy oda-visszavágós rájátszáskört játszik a nyolc közé kerülésért, míg a másik négy csoportharmadik a CEV Kupa negyeddöntőjébe kerül. A BL-csoportkör novemberben kezdődik.

A női Bajnokok Ligája csoportbeosztása:

A csoport: Vero Volley Milano (olasz), VakifBank Istanbul (török), Volley Mulhouse Alsace (francia), Jedinstvo Stara Pazova (szerb)

B csoport: Eczacibasi Dynavit Istanbul (török), Savino Del Bene Scandicci (olasz), Marica Plovdiv (bolgár), VASAS ÓBUDA

C csoport: Fenerbahce Opet Istanbul (török), Grot Budowlani Lódz (lengyel), SC Postdam (német), Calcit Kamnik (szlovén)

D csoport: A.Carraro Imoco Conegliano (olasz), DevelopRes Rzeszów (lengyel), Allianz MTV Stuttgart (német), a selejtező győztese

E csoport: LKS Commercecon Lódz (lengyel), Volero Le Cannet (francia), SC Prometej (ukrán), a selejtező másodikja