Strandröplabda ob: megdolgoztak az “öregek” a főtábláért

A selejtezőkkel megkezdődött a felnőtt strandröplabda országos bajnokság második, csepeli fordulója. A férfiaknál igazolódott a papírforma: az a négy páros harcolta ki a főtáblára kerülést, amelyeknek a legtöbb ranglistapontja volt, a hölgyeknél azonban két kisebb meglepetés is történt.

 

Az erősebbik nemnél végül 13 duó lépett homokra a főtábla négy szabad helyéért, s az a három páros, amelynek csak egy meccset kellett játszania: Krekk Zoltán és a korábbi ob-ezüstérmes Oláh Botond, Gombis Máté és Horváth Máté, illetve Buczkó Alexander és Sárik-Veress Marcell. Éppen a két rutinos öreg, a 40 felé közelítő korábbi kétszeres bajnok Nacsa Gábor, illetve a már az ötödik X-be belépő egykori ob-ezüstérmes Takács Gergely volt az, aki duplán megküzdött a főtáblára kerülésért, ráadásul második meccsükön csak a harmadik szett döntött, és ehhez jön még hozzá, hogy a főtáblán a tatai fordulóban ezüstérmes Frányó Csanád és Papp Mátyás ellen kezdenek.

A hölgyeknél a két tavalyi csepeli döntős páros is selejtezőre kényszerült, de Divényi Zita és Réthelyi Zsófia, illetve Czene Adrienn és Hackl Szilvia is sikerrel vette az akadályokat, még ha egy-egy szettet el is buktak. A selejtező negyedik kiemeltje, Erdélyi Andrea és Márki Gabriella már az első körben búcsúzott a fiatal Sebők Lora és Svantner Kíra ellenében, őket viszont a korábbi ob-forduló-győztes Háfra Dominika és a szenior világbajnokságon ezüstérmes Kriegel Éva győzte le. A harmadik kiemelt Kovács testvéreknek, Eszternek és Katának pedig Durst Anna és az ezen a napon éppen születésnapját ünneplő Kiss Liliána jelentette a végállomást.

 

Csütörtökön befejeződött az U16-os országos bajnokság is Csepelen. A fiúknál a Mihálovits Pál, Pál Kedves Patrik kettős győzött, a döntőben Tóth Pétert és Péter Mátét legyőzve, míg a bronzérem Berkes György és Frányó Zalán nyakába került. A lányoknál a még mindig mindössze 13 éves Dibusz Viktória, illetve Matkovits Alma nyert a fináléban Honti-Majoros Kármen és Horváth Karolina ellen, míg a dobogó harmadik fokára Boros Lilla és Pocsai Nóra állhatott fel.

U15-os országos bajnokság
Fiúk:
1. Mihálovits Pál, Pál Kedves Patrik (Pénzügyőr)
2. Tóth Péter, Péter Máté (Vitál)
3. Berkes György (Pénzügyőr), Frányó Zalán (SRSE)
4. Bártfai Boldizsár, Kocsis Vince (Dunakanyar)
Lányok:
1. Dibusz Viktória (Vasas), Matkovits Alma (Beach Sport)
2. Honti-Majoros Kármen (Strandsport), Horváth Karolina (UTE)
3. Boros Lilla, Pocsai Nóra (Beach Sport)
4. Pádár Réka, Sárik-Veress Léna (Vasas)

A verseny eredményei IDE kattintva követhetők!