Folytatódott a strandröplabda diákolimpia Kispesten

Pénteken az utolsó nap következik az idei strandröplabda diákolimpián. A második és a harmadik versenynapon is remek küzdelmeket láthattak a kilátogatók. Szerdán a VI. korcsoport nyíl páros versenyszámát, csütörtökön pedig a V. korcsoport küzdelmeit rendezték meg a kispesti uszoda napozókertjében.

 

Szerdán 22 fiú és 25 leány páros mérte össze a tudását, s mindkét versenyszámban fővárosi siker született: előbbieknél a Városmajori gimnázium növendékei, Erőss Áron és a tavalyi U18-as MEVZA-győztes Oláh Botond diadalmaskodott, míg utóbbiaknál a papírformának megfelelően a XVIII. kerületi Vörösmarty gimnázium tavalyi U18-as bajnok ikerpárosa, Kemencei Fanni és Flóra nyer.

Csütörtökön reggeltől megint a párosok következtek, de ezúttal már az V. korcsoportban. A fiúknál a 12 duó közül a székesfehérvári Kodolányi János gimnáziumot képviselő Szőke Zoltán, Takács Milán páros lett az első, a döntőben a dunaújvárosi Hild József szakközépiskola kettősét legyőzve. A lányoknál 21 párosból a gödöllői Református Líceum U18-as teremválogatott diákjai, Kalmár Viktória és Tettamanti Virág nem talált legyőzőre, a fináléban az egri Szilágyi Erzsébet gimnázium párosa fölött diadalmaskodva.

A délutáni programban, a négyesek versenyében a fiúknál nyolc csapatból a Piarista gimnázium csapata, a lányoknál pedig tizennégyből a Vajda Péter gimnázium gárdája végzett az első helyen. A pénteki zárónapon a IV. korcsoport küzdelmeit rendezik.

V.Amator_Fiu
V.Amator_Leany

V.Paros_Fiu
V.Paros_Leany
VI.Paros_Fiu
VI.Paros_Leany