Hét magyar csapat indul az európai klubkupákban

A férfiaknál három, a nőknél négy magyar klub nevezett az európai röplabdakupák 2023–2024-es idényére – adta hírül az MTI.

 

A férfiaknál a magyar bajnok Fino Kaposvár a Bajnokok Ligája selejtezőjében indul, míg a kupagyőztes Pénzügyőr SE és a bajnoki ezüstérmes MÁV Előre-Foxconn a harmadik számú sorozatba, a Challenge-kupába adta be a jelentkezését.

A nőknél a bajnok és kupagyőztes Vasas Óbudánál már korábban közölték, hogy főtáblások lesznek a BL-ben, mellettük a mindkét magyar sorozatban ezüstérmes Swietelsky-Békéscsaba és az Extraligában harmadik Szent Benedek RA a CEV-kupában, a bajnoki negyedik Fatum-Nyíregyháza a Challenge-kupában indul.

A Vasas a negyedik kalapból várja a BL-főtábla sorsolását, míg a kaposvári férficsapat 13 riválissal szemben, csoportkörös rendszerben próbálhatja meg kivívni a főtáblára kerülést. Az első selejtezőkörben a két négy- és két háromcsapatos csoportból kettő-kettő együttes jut tovább, majd a második körben kialakított két négyes csoport győztesei jutnak fel a húszcsapatos főtáblára.

A BL-selejtező, valamint a többi sorozat sorsolását július 19-én rendezik Luxemburgban.