Hibátlan mérleggel csoportgyőztes a férfi válogatott!

Ismét három játszmában győzött Georgia ellen a magyar férfi röplabda-válogatott, amely veretlenül lett csoportelső az Ezüst Európa-ligában. A mérleg: négy meccs, négy győzelem, 12 nyertes és mindössze 2 vesztes játszma. 

Ezüst Európa Liga, B csoport, 4. forduló:

Georgia – Magyarország 0:3 (-21, -21, -16)
Tbiliszi, Georgia, 1500 néző. V: Arbanov (bolgár), Guniava (georgiai)

Georgia: Gordadze 1, Tskhomaria 4, Gramiton -, Nutsubidze 12, Chkholaria 4, Zakaidze 5. Csere: Buadze (liberó), Khalilovi 2, Kachibaia -, Tevdoradze 4, Lazarashvili -. Szövetségi kapitány: Soso Lobzanidze.

Magyarország: Péter 5, Boldizsár 7, Mikuláss Koch 2, Horváth 13, Iván -, Bibók 13. Csere: Bán (liberó), Kecskeméti 3, Varga 2. Szövetségi kapitány: ifj. Nagy Péter.

Edzői értékelés
Ifj. Nagy Péter:
– Örülök a 3:0-s győzelemnek, annak pedig különösképp, hogy a tervezettek szerint minden játékosunk, aki eddig kevesebbet volt a pályán, most lehetőséget kapott. A mutatott teljesítménnyel – azon belül is a blokkmunkával – egyáltalán nem vagyok elégedett. Nagyon enerváltak voltunk, a harmadik játszmában viszont agresszívabbá vált a játékunk, de a hibákat a következő mérkőzésünkig ki kell küszöbölnünk!

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 11 pont, 2. Ausztria 7 pont, Georgia 0 pont

Kisebb meglepetésre a georgiai válogatott kezdte jobban a mérkőzést, sokáig tartani is tudták az előnyüket. 12:11-nél szerezte meg először a vezetést a magyar csapat, ezért gyorsan időt is kértek a házigazdák, akik továbbra sem akartak a mieinktől leszakadni, ezért Nagy Péternek is ki kellett kérnie a maga idejét, ami hatásos volt, hisz ismét magukhoz vették az irányítást a fiúk, és a játszma végéig már ki sem engedték azt a kezükből. Az első szettlabdát még hárította az ellenfél, de ezt követően Bibók Balázs egy hatalmas ütéssel lezárta a játékrészt (21:25).

A térfélcserét követően sokáig megint fej-fej mellett haladt a két válogatott, hol egyik, hol másik vezetésével. 15:13-nál az első időt Magyarországnak kellett kikérnie, hiszen két pont volt az előnye a kaukázusiaknak. Ezután sikerült megfordítani a játszma állását, és úgy tűnt tovább nőhet az előny, azonban egy kérdéses szituációban, hosszas tanácskozás után végül Georgia javára ítéltek pontot, ami akár ki is zökkenthette volna a magyar játékosokat, de szerencsére nem így történt. Sőt, a folytatásban már át sem engedték az irányítást a grúzoknak. Davit Lazarashvili elrontott támadásával ért véget a játszma, így már 0:2 állt az eredményjelzőn (21:25).

A harmadik játszma Kecskeméti Bálint ásznyitásával kezdődött, ezt követően pedig Mikuláss Koch Marcell blokkolt egy óriásit. 10:10-nél még egyenlő volt az állás, ezután több nagyszerű ponttal sikerült ellépni a hazaiaktól. A georgiai időt követően tovább nőtt a különbség, először a mérkőzésen 5 egység volt a két csapat között, a játszma végéhez közeledve pedig még tovább nőtt: 22:14-nél már 8 pontos is volt az előny. Kecskeméti Bálint újabb ászával aztán 1 óra 15 percnyi játék után mérkőzéslabdához került a magyar válogatott, amelyet elsőre nem sikerült értékesítenie, ám egy rossz georgiai nyitás már a meccs végét jelentette (16:25).

A csoportgyőztes magyar csapat Ciprussal vívja az Ezüst Európa-liga elődöntőjét: a párharc első meccse június 28-án Nicosiában lesz, a visszavágó pedig július elsején, Békéscsabán.