Strandröplabda Nemzetek Kupája – A férfiak az északírek, a nők a horvátok ellen kezdenek

A magyar férfiak Észak-Írországgal, a nők Horvátországgal kezdenek szombaton a budapesti olimpiai kvalifikációs strandröplabda Nemzetek Kupája selejtezőjében.

 

Az európai szövetség honlapján közzétett sorsolás szerint a férfiaknál Petik Csanád és Dóczi Domonkos kettőse Peter Stewarttal és Jeff Scott-tal, míg a négyszeres országos bajnok Hajós Artúr és Stréli Bence Jonathan Workmannel és Gavin McCaughernnel csap össze. A nőknél Villám Csenge és Windisch Kinga ellenfele Lucijana Terze és Lea Rasic lesz, míg Villám Lilla és Szabó Adrienn Ema Mrkic és Ana Sverko ellen kezdi meg szereplését. A férfiaknál a G csoportban még Csehország, Franciaország és Portugália, a D csoportban a nőknél Olaszország, Ausztria és Anglia szerepel a Kőér utcai Beach Arénában.

A csoportokból az elsők jutnak tovább a következő körbe, amelyben a – később kijelölésre kerülő házigazda mellett – a férfiaknál Svájc, Ausztria, Olaszország, Hollandia, Svédország és Norvégia, míg a nőknél a hollandok, a svájciak, a lengyelek, a lettek, a franciák és a németek már biztos résztvevők.

A férfiaknál 35, a nőknél 31 válogatott nevezett a megméretésre, melynek végén egy-egy ország szerez kvótát a jövő nyári, párizsi olimpiára. A budapesti program mindkét napon 9 órakor kezdődik, a válogatottak a sorsolás alapján két, két nyert szettig tartó találkozót vívnak egymással, amennyiben az állás 1-1, aranyjátszma dönt a győztesről, amiben már a szövetségi kapitányok jelölik ki, kik lépjenek pályára.

Forrás: MTI