Kiss Gréta: szeretnénk elbizonytalanítani a franciákat és jó meccset játszani!

Az előző idényt a franciaországi TFOC-ban töltött ütőjátékos fizikális mérkőzést vár az Arany Európa Liga szombati, metzi összecsapásán.

Női válogatottunknak péntek délelőtt még az Érd Arénában vezénylet edzést Alessandro Chiappini szövetségi kapitány, hogy aztán a csapat onnan közvetlenül Ferihegyre menjen.

A metzi kiutazás nem volt teljesen zökkenőmentes, a csapat frankfurti járata ugyanis bő 45 perces késéssel szállt csak fel, így aztán a német reptéren „VIP fogadtatásban” volt része a válogatottnak, amelyet külön úton, különbusszal vittek a terminál túlsó végéből induló luxembourgi géphez.

A lányok végül a két repülés, valamint a közel egyórás buszozást követően, nem sokkal nyolc óra után foglalták el szálláshelyüket a városközponthoz közeli, 1800-as években épült, de ennek ellenére belül modern szállodában.

A belvárosban egyébként a szokásosnál nagyobb közösségi élet zajlott – a csapat nagy része sétált is egyet még este -, ugyanis a helyi futballcsapat épp pénteken jutott fel a francia élvonalba, így aztán mindenhol Metz-szurkolókba botlott az ember, akik a stadion mellett a főtéren felállított kivetítő előtt is drukkoltak kedvenceiknek.

Némi bosszúságot csak a vacsora okozott, ami – lassan mondhatni, szokás szerint – „franciásra” sikeredett: egy papírpoharakban felszolgált leves, valamint egy egytálétel jelentette a menüt.

Másnap aztán a reggeli miatt nem érhette szó a vendéglátókat, a lányok pedig a kiadós alvás után nagy elszántsággal vetették bele magukat a hivatalosan délelőtti, de egyébként délben kezdődő másfél órás edzésbe.

„A megszokott videózáson kívül nem készülünk külön a franciákra, a héten is sok kondiedzésünk volt, abszolút csak magunkra fókuszálunk az Európa Ligában” – mondta még a gyakorlás előtt Kiss Gréta, aki a legutóbbi idényt Franciaországban töltötte, így testközelből ismeri a rivális játékosait.

„A keret legalább fele idehaza játszik, így sokukat jól ismerem. Mivel a franciák jövőre olimpiát rendeznek, teljes kerettel szerepelnek a sorozatban, de ettől nem ijedünk meg, hiszen győztük már le őket a közelmúltban úgy, hogy mindenki játszott náluk” – utalt vissza Kiss a tavalyelőtti Európa-bajnoki selejtezőre, amikor Belfort-ban 3-2-re győztek vendégként a magyarok.

„Az ukránokhoz képest más játékstílussal fogjuk szembetalálni magunkat, a franciák nem olyan gyorsan, de sokkal fizikálisabban játszanak, így aztán ez a mérkőzés remek lehetőség lesz nekünk arra, hogy gyakoroljuk a magas labdák elleni védekezést. Az, hogy ez a játékstílus jobban vagy kevésbé jobban fekszik-e nekünk, vasárnap délután kiderül” – nyilatkozta Kiss, aki szerint a francia együttes hajlamos „nagy mellénnyel” kimenni a pályára, így abban bízik, sikerül elbizonytalanítani a riválist.

A magyarokra még két edzés vár a vasárnap 15 órakor kezdődő összecsapás előtt.

A franciák elleni örökmérleg egyelőre magyar fölényt mutat, ugyanis az 59 egymás elleni mérkőzésen 32 győzelem mellett 27 alkalommal kaptunk ki a riválistól, a legutóbbi hét tétmeccsből hatszor a mieink nyertek.