U15-ös ob: a KESI-nek nem sikerült a csoportgyőztesek közül…

Kialakult a helyosztók párosítása a fiú és leány U15-ös országos bajnokság döntőiben. Dunakeszin a Pénzügyőr és az ÉDRA-MÁV Előre, Újpesten pedig a Gödöllő és a Vasas csap majd össze az aranyéremért vasárnap délután.

 

A Dunakeszin rendezett Tatár Mihály fiú U15-ös Országos Bajnokság döntőjének szombati napjának első mérkőzésén hamar ellépett a MÁV Előre, amikor hatpontos előnyben voltak, úgy tűnhetett magabiztosan bejutnak az elődöntőbe. Ám ezt másképp gondolta az első keresztjáték másik csapata, a Kunhegyes, és jó játékkal, az ellenfél hibáit könyörtelenül kihasználva megfordította az első játszmát a B csoport harmadik helyezettje. Innen viszont magasabb fokozatba kapcsolt a székesfehérvári csapat, előnybe került, a továbbjutás küszöbén azonban ismét nehezebb pillanataik voltak. Végül a negyedik szettet ugyan szorosan, de szintén megnyerte a MÁV Előre, így végül négy szettben, de kiharcolták a KESI elleni elődöntőt.

A torna eddigi legizgalmasabb összecsapását és nagyon kiegyenlített játékot hozott a másik keresztjáték, ahol egy végletekig kiélezett a negyedik játszmában még elrontotta a meccslabdáját, de a döntő szettben lezárta a mérkőzését a Szolnok a Fino ellen, és utolsóként bejutott az elődöntőbe. Kiderült ezzel az is, hogy a Kaposvár lesz a Kunhegyes ellenfele az 5. helyért.

Elképesztő mérkőzést hozott az első elődöntő, az addig szettet sem veszítő KESI és a MÁV Előre között. A székesfehérváriakon érezhető volt, hogy ma már játszottak, jobb volt a ritmusuk és dinamikusabban adták egymásnak a labdákat. Ugyan a különbség az első játszma végére elkezdett eltűnni, ám mivel sikerült nagyobb előnyt felhalmozniuk, megszerezték a vezetést. Ez a mentális előny sokat számított a következő szettekben, a mérkőzés itt is döntő játszmáig jutott. Itt ugyan a KESI kezdett jobban, de a MÁV Előre minden tartalékát mozgósította, fordított, és a középszakasz 4. helye után bejutottak a fináléba.

Melléjük pedig a Szolnok ellen három szettben győzelmet arató Pénzügyőr csatlakozott, így ez a két csapat küzdhet meg vasárnap a bajnoki címért. Az 5. helyért a Kunhegyes és a Kaposvár csap össze, a 3. hely pedig a Szolnok és a KESI között dől el.

Keresztjáték:
ÉDRA-MÁV Előre Akadémia – Kunhegyes SE 3:1 (–20, 13, 15, 19)
Szolnoki SPC – Fino Kaposvár A 3:2 (24, –18, 15, –25, 9)
Elődöntő:
KESI A – ÉDRA-MÁV Előre Akadémia 2:3 (–23, 19, 24, –14, –13)
Pénzügyőr SE Zöld – Szolnoki SPC 3:0 (20, 19, 14)

A tervezett vasárnapi program:
11:00 Kunhegyes SE – Fino Kaposvár A (az 5. helyért)
13:00 KESI A – Szolnoki SPC (a 3. helyért)
15:00 ÉDRA-MÁV Előre Akadémia – Pénzügyőr SE Zöld (döntő)

 

Újpesten a dr. Kotsis Attiláné leány U15-ös bajnokságon a keresztjátékok hihetetlenük fordulatos és izgalmas meccseket hoztak. Először a szombathelyi és a békéscsabai lányok feszültek egymásnak, s már az első játszma is hihetetlenül fordulatosra sikerült, ahol előbb a vasiaknak volt játszmalabdája, de végül a viharsarkiak örülhettek. Ezt követően viszont két sima szettben fordított a SZOSI, s ekkor bánhatták igazán az elszalasztott első játszmát, na meg akkor, amikor a negyedik felvonás végén, megint csak szoros végjátékban alulmaradtak. Jött az ötödik szett, ami ugyancsak szoros játékot hozott, ám ebből végül a szombathelyiek kerültek ki győztesen, míg a címvédő csabaiak csak az 5. helyért csatázhatnak.

Hasonlóan fordulatos volt az UTE és a Nyíregyháza összecsapása, ahol az újpestiek szereztek vezetést egy szoros játszma végén, majd közel álltak a 2:0-hoz is, ám a végjátékban a szabolcsiak fordítottak, sőt aztán 2:1-re is vezettek. A lilák azonban nem hagyták magukat és egyenlítettek, a döntő játszmában pedig 5:0-ra vezettek. Ezt viszont 7 nyírségi pont követte, végül azonban a házigazdák kerekedtek felül és harcolták ki a továbbjutást.

A délutáni elődöntők már sokkal kevesebbet hoztak, köszönhetően annak, hogy a déli csaták győztesei azért alaposan elfáradtak. A SZOSI és az UTE is csak az első játszmában volt egyenrangú ellenfele a Gödöllőnek, illetve a Vasasnak, a két csoportgyőztes a második és a harmadik felvonást már komolyabb különbséggel nyerte és harcolta ki a vasárnapi döntőbe kerülést. Utóbbiak immár 27 veretlen mérkőzésnél tartanak, előbbiek viszont folytatták a meglepetéssorozatukat, hiszen mindössze a 6. helyen kvalifikálták magukat a hatos döntőbe, itt azonban még ők is veretlenek.

Keresztjáték:
SZOSI A – Békéscsabai RSE-Fehér 3:2 (–24, 18, 14, –23, 13)
UTE U15 Lila – Nyíregyháza 3:2 (23, –21, –20, 20, 12)
Elődöntő:
Gödöllői RC – SZOSI A 3:0 (22, 18, 16)
Vasas SC U15 Piros – UTE U15 Lila 3:0 (21, 11, 14)

A vasárnapi tervezett program:
11:00 Békéscsabai RSE-Fehér – Nyíregyháza (az 5. helyért)
13:00 SZOSI A – UTE U15 Lila (a 3. helyért)
15:00 Gödöllői RC – Vasas SC U15 Piros (döntő)

A hétvége összes mérkőzését a Hunvolley Tv élőben közvetíti.