Osztályozó: idegenben nyertek az NB II-esek

A múlt hétvégén rendezték meg a női NB I osztályozóinak első mérkőzéseit. Mindkét párharcban az NB II-es trónkövetelő csapat kezdett idegenben, de a Kispest SE és a Szegedi RSE is győzni tudott Jászberényben, illetve Debrecenben. A visszavágókat szombaton játsszák.

 

Osztályozó a női NB I-be kerülésért, 1. mérkőzés:
Jászberény VT – Kispest SE 1:3 (–14, –18, 18, –20)
Jászberény, 142 néző. V: Takács Á., Dobos.
JÁSZBERÉNY: Fodor, Juhász V., Sléder, Somlai, Kovács D., Kocsi. Csere: Lagzi-Kovács, Oszvald (liberók), Farkas V., Faragó. Vezetőedző: Deme Gábor.
KISPEST: Kőszegi, Törköly, Lisztes, Bakai, Jakubicska, Pedranzini. Csere: Horváth F., Karkusz (liberók), Béni, Rák, Földi, Nagy O. Vezetőedző: Takács Gergely.

DSZC-Eötvös DSE – Vidux-Szegedi RSE 1:3 (–11, 22, –16, –18)
Debrecen, 58 néző. V: Rácz, Csizmarik.
EÖTVÖS: Kozma, Juhász F., Fehérvári, Németh A., Pálfi, Berza. Csere: Végh, Papp (liberók), Fehér, Kovács A., Lengyel. Vezetőedző: Szombathy András.
SZRSE: Kádár, Nyers, Bálint, Kovács-Fiskus, Farkas A., Szatmári. Csere: Kujundzic, Nagy-Hegyesi (liberók), Sojnóczky, Kiss N., Kiss B. Vezetőedző: Milodanovic Andrea.
Edzői értékelés
Szombathy András:
– Nem akarom magyarázni a bizonyítványt, de akik közel állnak a klubhoz tudják, hogy ez a bajnoki év sok szempontból nagyon nehéz volt számunkra. Sajnálom a vereséget, mert a csapatunkban több szépreményű tehetség van. Nagyon akartuk a győzelmet, de rengeteget hibáztunk és a stabil alapjátékot játszó Szeged megérdemelten nyert.
Milodanovic Andrea:
– Egy pillanatig sem volt kerdes hogy ki nyeri meg a meccset! De ahogy a “Nemzet aranyai” című filmben is elhangzott, csak buszig örülünk utána fókusz megy a következő összecsapásra! Megvalósulhat az álmunk! Csak egy lépés kell!

VISSZAVÁGÓK:
Május 27., szombat
17:00 Kispest SE – Jászberény VT
18:00 Vidux-Szegedi RSE – DSZC-Eötvös DSE