Ezüstérmes lett párosunk a középiskolai vb-n

Ezüstérmet szerzett Kun Stefánia (SRSE) és Szabó Anna (Gödöllői RC) az izraeli középiskolai strandröplabda világbajnokságon. A mieink a döntőben az U19 brazil bajnokoktól kaptak ki döntő játszmában.

 

Remekül kezdték a lányaink a mérkőzést, egyből elhúztak és magabiztosan vezetve 21:16-ra meg is nyerték az első szettet. A másodikban aztán taktikát váltottak a brazilok, ami nem igazán ízlett párosunknak és 21:9-cel elég simán egyenlítettek a dél-amerikaiak. A döntő játszma elején viszont sikerült meglepni őket a rövid nyitásokkal, és ekkor rendre a mieink vezettek 1-2 ponttal. Egészen 9:8-ig, amikor sajnos hiába kiviteleztek egy remek támadást, mert Anna sajnos felugrás közben a hálóba ért. Ez megzavarta egy kicsit a lányokat, amit a brazilok ki is használtak, gyorsan fordítottak és végül 15:11-re megnyerték a játszmát, így a döntőt is.

Nem sikerült tehát Szabó Annának 2019 után másodszor is a világbajnoki dobogó tetejére állni – akkor az U15-ösök között lett első, míg Kun Stefi tavaly a Gymnasiadén volt negyedik –, azonban a második hellyel is bizonyították a lányok, hogy ott vannak a közvetlen világelitben.

Szívből gratulálunk az ezüstéremhez Kun Stefinek, Szabó Annának és Kleczli Csaba szövetségi edzőnek is!