Pénteken rajtol az U20-as bajnokság döntője

Péntektől vasárnapig rendezik meg a fiú és lány U20-as országos bajnokság döntőjét. Előbbiek küzdelmeit Dunakeszin, a Magyarság Sportcsarnokban, utóbbiakét pedig Budapesten, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium csarnokában rendezik meg. A finálék összes mérkőzését közvetíteni fogja a HUNVOLLEY Tv.

 

Ennek a korosztálynak most először rendeznek döntőt, hiszen eddig U19-es és U21-es bajnokságok voltak, azonban elég nagy volt az átfedés a mezőnyben, az MRSZ pedig ezért a két korosztály összevonása mellett döntött. Így a 2003 január 1. és a 2007. december 31. között született játékosok szerepelhetnek rajta, de hogy ne vegyék el a lehetőséget azoktól az U21-es játékosoktól sem, akik számára az idei lett volna az utolsó utánpótlás év, ezért csapatonként két 2002-ben született játékos is pályára léphet mérkőzésenként.

Ami az esélyeket illeti, a fiúknál középszakaszt a kecskemétiek nyerték, akik mindössze két vereséget szenvedtek el, az egyiket azonban a Kaposvártól, amely a Szolnokhoz hasonlóan esélyesként érkezik majd a megmérettetésre.
„Mindenképpen az aranyéremért utazunk Dunakeszire, úgy érzem a csapat egyben van, mindenki éhes a sikerre. Egy cél lebeg előttünk, hogy pontról pontra meg tudjuk valósítani azt, ami bennünk van” – nyilatkozta honlapunknak a somogyiak csapatkapitánya, Fenyvesi Barnabás.

A dr. Tarnawa Ferdinánd U20 Országos Bajnokság Döntőjének pénteki programja:
09:30 Pénzügyőr SE – DSE Röplabda Akadémia
11:00 Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika
12:30 DSE Röplabda Akadémia – KESI ‘A’
14:00 Vegyész RC Kazincbarcika – Szolnoki Sportcentrum
15:30 KESI ‘A’ – Pénzügyőr SE
17:00 Szolnoki Sportcentrum – Fino Kaposvár

 

A nőknél az UTE százszázalékos teljesítménnyel nyerte a középszakaszt. ráadásul több Extraligás játékos is csatlakozott a keretükhöz. Igaz, lesz hiányzójuk is: Manninger Luca és Takács Viktória sérülés, Boskó Ágnes pedig a válogatott svédországi túrája miatt hagyja ki várhatóan a finálét. A címvédő MTK-ból is hasonló okok miatt marad ki a tavaly az év utánpótlás röplabdázójának választott Berkó Lili is, míg a csabaiaktól Kertész Petra hiányzik majd a válogatott miatt.

A legnagyobb hiányzó azonban a Vasas SC lesz: a piros-kékek ugyanis úgy döntöttek, hogy a legjobbjaikkal – akik egyértelműen aranyesélyesek lettek volna – az U20-as bajnokság helyett a felnőtt NB I-re koncentrálnak, ahol meg is szerezték a bronzérmet, míg az U20-as küzdelmekben a B-keretük szerepelt, amely azonban csak a 9. helyet szerezte meg a középszakaszban, s így lemaradt a hatos fináléról. Nem jártak jobban a szegediek sem, akik megnyerték az alapszakaszt, azonban a további küzdelmekben váratlanul megtorpantak és nekik sem sikerült kiharcolniuk a döntőbe kerülést. Az UTE és az MTK mellett így viszont a házigazda Budaörs, a Békéscsaba és a Gödöllő is odaérhet a dobogó bármelyik fokára.

A Torma Ágnes U20 Országos Bajnokság Döntőjének pénteki programja:
09:30 Gödöllői RC – MTK Budapest
11:00 BRSE-Fehér – SZBRA Piros
12:30 MTK Budapest – UTE U20 Lila
14:00 SZBRA Piros – BDSE-Emericus
15:30 UTE U20 Lila – Gödöllői RC
17:30 BDSE-Emericus – BRSE-Fehér

A lányok döntőjéről és a csapatokról bővebben IDE KATTINTVA, a finálé facebook-eseményében is olvashatnak.