Európa Liga: Pintér Andrea rutinja is sokat számíthat

Tíz nap múlva játssza első Európa Liga-mérkőzését női válogatottunk. A felkészülés Telkiben zajlik, s itt látogattuk meg az edzőtáborban résztvevő csapatot. Többek között Pintér Andreát kérdeztük a várakozásairól, illetve a mögötte álló idényről.

Hétfő kezdődött női válogatottunk felkészülése az Arany Európa Ligára Telkiben. Jelenleg 15 játékos tartózkodik az edzőtáborban, s a csapat csütörtökön utazik majd Svédországba, ahol a hétvégén kétszer is összeméri erejét a házigazdákkal. Szinte hihetetlen, de a keretnek jelenleg Pintér Andrea, a Swietelsky-Békéscsaba centere a korelnöke.

„Ez nekem is hihetetlennek tűnik, de valóban így van. Azonban ez is jól mutatja, hogy mennyire fiatal ez a mostani keret. De örülök neki, hogy engem is meghívtak, és hogy itt lehetek. Persze igyekszem majd felvenni a versenyt a trónkövetelőkkel” – mondta mosolyogva a kedd délelőtti edzés után kérdésünkre.

„Annak ellenére, hogy sok játékos most először van itt, azért elég jól ismerjük egymást, hiszen vagy csapattársak vagyunk, vagy a pályán találkoztunk már ellenfélként. Persze össze kell még csiszolódnunk, de úgy gondolom, hogy egy nagyon jó nyár elé nézünk” – majd hozzátette, az Európa Ligára nem merne jósolni, hiszen azt még nem tudjuk, hogy a másik két rivális válogatott mennyire megfiatalított kerettel vág majd neki sorozatnak, hiszen nem csak a mieinknek, hanem az ukránoknak és a franciáknak is az Európa-bajnokság lesz majd a fő versenye idén.

„Ami a klubidényemet illeti, első idényemet töltöttem el Békéscsabám és értünk el nagyon szép sikereket, hiszen a Közép-európai Liga megnyerése az elég nagy szó. Nagyon sajnáljuk az elveszített kupadöntőt, mert az csak egy hajszálon múlt, végül csak az ötödik szett ráadásában dőlt el a Vasas javára. A bajnoki döntővel kapcsolatban viszont maradt bennünk hiányérzet, mert a belefektetett munka sajnos a pályán nem jött ki. Én ráadásul talpsérüléssel is küszködtem, s az elődöntőben nem is léptem pályára” – zárta gondolatait Pintér Andrea, aki bízik abban, hogy a jövőben elkerülik a sérülések.

AZ ÉRDI EURÓPA-LIGA PROGRAM
05.27., szombat:
16:00 HUN-GEO ffi
19:00 HUN-UKR női

05.28., vasárnap:
17:30 UKR-HUN női

06.10., szombat:
16:00 HUN-AUT ffi
19:00 HUN-FRA női

JEGYEK A VÁLOGATOTT MECCSEKRE:
https://www.eventim.hu/hu/jegyek/roeplabda-arany-ezuest-europa-liga-erd-arena-610698/event.html