Németh Anett lett a Bundesliga MVP-je 2023-ban

Bár az SC Potsdam hazai pályán 3:1-re kikapott a címvédő Stuttgarttól a német bajnokság fináléjának negyedik meccsén, ezzel 3–1-es összesítéssel elveszítette a párharcot, a csapat légiósa, Németh Anett a mérkőzés után átvehette a liga legértékesebb játékosának járó MVP-díjat.

 

A magyar válogatott és a Potsdam feladó-átlója készséggel válaszolt a kérdéseinkre!
– Kezdjük a ma véget ért bajnoki döntővel: a Stuttgart négy mérkőzésből nyert csapatod, a Potsdam ellen. Mekkora a csalódottság benned emiatt?
– Nyilván most még van bennünk hiányérzet, de alapvetően úgy gondolom, hogy ez a realitás. A Stuttgartnak nagyon erős csapata volt idén, nehéz volt ellenük játszani és akár többször is nyerni. Megérdemelték a bajnoki címet.

– Dióhéjban, hogy értékeled a szezonod?
– Alapvetően pozitívan, három döntőt játszottunk, ebből egyet meg is nyertünk, egyértelműen a klub legjobb szezonja volt ez. Emellett pedig a Bajnokok Ligája -szereplesünk is abszolút jónak nevezhető. Egyénileg is meg vagyok elégedve, voltak ugyan hullámvölgyeim, amelyeket szívesen kikerültem volna, de az összképet illetően nem panaszkodhatom.

– Pláne, hogy egy MVP-címmel is gazdagodtál…
– Ez valóban nagy szó és örülök is neki, hogy sikerült elhódítani. Ehhez elsősorban az kellett, hogy több győztes meccsünk során is én lettem a legjobb, ami sokat nyomhatott a latban a végelszámolásnál.

– Nem hagyhatjuk ki a kérdést: mit vársz az idei válogatott programtól?
– A válogatott program legfontosabb része egyértelműen az Európa-bajnokság lesz, ahol a csoportból való továbbjutásért küzdünk majd! Az Európa-ligában pedig minél több jó meccset szeretnénk játszani és emellett igyekszünk megismerni az új edzőt és az új rendszereket is. S reméljük, hogy a közös munkának minél több győzelem lesz a gyümölcse, már a nyár elején…

 

Ha már a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitányánál, Alessandro Chiappininél tartunk, ő viszont lengyel bajnoki címet nyert az LKS Lódz együttesével, így kedden csatlakozhat a nemzeti csapat edzőtáborához. A Rzeszów elleni döntő negyedik meccsén idegenben úgy nyert 3:2-re, hogy a döntő szettet 8:12-ről fordította meg. A lódziak a fináléban mindkétszer ötjátszmás sikert arattak vendégként.

Chiappini – akit március végén neveztek ki a magyar női válogatott élére – a szezon elején lett a Lódz vezetőedzője, az együttes ezt megelőzően kétszer, 1983-ban és 2019-ben volt bajnok, az elmúlt három idényben bronzérmesként zárt.