Kétszettes hátrányból egyenlített a Vegyész, de a Pénzügyőré a bronz

A mindent eldöntő 5. mérkőzést játszotta le egymással a Pénzügyőr és a GreenPlan-VRCK a férfi Extraliga bronzpárharcában. A kupagyőztes fővárosiak már 2:0-ra is vezettek, de a vendégek innen is egyenlíteni tudtak, sőt a döntő szett nagyrészében is jobban álltak, a végjátékban azonban megint Jókay Zoltán csapata dominált és végül minimális különbséggel győzött, de így megszerezte a bronzérmet.

 

Férfi Extraliga, a 3. helyért, 5. mérkőzés:
Pénzügyőr – GreenPlan-VRCK 3:2 (26, 17, –22, –12, 13)
Kőér utca, 251 néző. V: Adler, Mezőffy Zs.
PÉNZÜGYŐR: Kiss D. 13, Tomanóczy 12, Kovács Z. 15, Dávid Cs. 12, Rása 10, Magyar 2. Csere: Feliciano (liberó), Solti 1, Nascimento 2, Tordai. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
VRCK: Páez 1, Reffatti 22, Juhász 15, Csoma 12, Péter M. 2, Moraes 5. Csere: Kiss M. (liberó), Péter B. 3, Szabó D. 19, Warzywoda, Cziczlavicz, Tarabus. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Edzői értékelés
Jókay Zoltán:
– Maximálisan gratulálok mind a két csapatnak, de különösen a saját csapatomnak. Kicsit hű tükre volt ez a mérkőzés az egész szezonnak. Jól kezdtünk, aztán elkezdtünk sokat, feleslegesen hibázni. A végén viszont mindenkinek helyén volt az esze és a szíve is.
Toronyai Miklós: – Először is gratulálni szeretnék a Pénzügyőrnek. Másodszor, gratulálok az én csapatomnak is, mert kétszettes hátrányban sem adták fel, az utolsó pillanatig küzdöttek. Egy remek párharc volt ez a bronzcsata, annak ellenére, hogy mi lettünk a negyedikek. Az utóbbi évek bajnoka és kupagyőztese ellen szépen megálltuk a helyünket. Habár többre vágytunk. Voltak hibáink, ez igaz, de a bronzcsatában kitettük a szívünket, a lelkünket, sajnos csak ennyire futotta. Lehetne most sorolgatni a problémáinkat, de azt gondolom, hogy egy egészséges Juhász Péter és Blázsovics Péter nélkül is jó teljesítményt nyújtottunk. A szurkolóink is káprázatosak voltak, null-kettő után is úgy támogattak minket, mintha mi lettünk volna előnyben.
A párharc végeredménye: 3–2 a Pénzügyőr javára.

A férfi Extraliga végeredménye:
1. Fino Kaposvár
2. MÁV Előre-Foxconn
3. Pénzügyőr
4. GreenPlan-VRCK
5. Kecskemét
6. Debrecen
7. Kistext JP Auto Mercedes
8. MAFC-BME

 

Férfi NB I, az 5. helyért, 5. mérkőzés
TFSE – Szolnoki RK 3:1 (20, 23, –22, 24)
Győri út, 41 néző. V: Takács Á., Varga A.
TFSE: Együd 6, Tóth M., Balázs B. 18, Mihucz 9, Kókai 25, Horváth B. 6. Csere: Nagy T. (liberó), Merkler 4, Fenyő. Vezetőedző: Lónárt Péter.
SZOLNOK: Guzmics 4, Oláh R. 10, Bíró 11, Falusi 12, Reiner 20, Acsai 4. Csere: Földes (liberó), Timár, Csombor 1. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
Edzői értékelés
Lónárt Péter:
Gulyás Ferenc: – Nagyot küzdöttünk, úgy gondolom a rutintalanság számlájára írhatjuk ezt a vereséget. Emelt fővel jöttünk el ellenfelünktől, nincs szégyenkeznivalónk. Szerintem sokat tanultunk ma is és ez nagyon fontos a fiatal csapatunknak. Gratulálok a TFSE-nek.
A párharc végeredménye: 3–2 a TFSE javára.