Heti program: kedden befejeződhet a bajnokság

Már nem maradt túl sok nyitott kérdés a bajnokságban, az aranyérem sorsa eldőlt, a bronzérmeknek pedig a hét elején lehet gazdája. Az biztos, hogy legalább négy mérkőzést még megrendeznek, a héten, de ez akár hat is lehet, ha úgy alakulnak az eredmények. A négyből három meccset a Hunvolley Tv is közvetíteni fog, emellett az U13-as bajnokságok döntőit és az NB II-es döntő visszavágóját is a héten rendezik.

 

Hétfőn délután a Szent Benedek lép pályára Nyíregyházán, s amennyiben legyőzik a Fatumot, úgy meg is szerzik a bronzérmet, viszont hazai siker esetén következhet a mindent eldöntő ötödik mérkőzés Balatonfüreden (május 12., 18 óra). Természetesen ez a találkozó is szerepel a Hunvolley Tv programjában.

Csakúgy, mint két keddi találkozó: a férfiak bronzmérkőzése a Pénzügyőr és a GreenPlan-VRCK között, illetve a nőknél az UTE és a Kaposvár összecsapása az 5. helyért. A hölgyeknél kaposvári siker esetén befejeződik a párharc, újpesti győzelemnél azonban itt is ötödik mérkőzés következik Kaposváron (május 12., 17 óra). A férfiaknál viszont ez már a mindent eldöntő ötödik meccs lesz, azaz kedden biztosan kiderül, hogy kiknek a nyakába akasztják a bronzérmet, csakúgy, mint az is, hogy mely csapat lesz az NB I 5. helyezettje a TFSE és a Szolnok közül.

A pénteki program tehát még függ a hétfői és keddi női meccsektől, az viszont biztos, hogy szombaton és vasárnap a Folyondár utcában, illetve Kecskeméten rendezik meg a leány és fiú U13-as mini bajnokságok döntőit, míg vasárnap Szegeden a Kispest SE vendégszerepel a női NB II döntőjének visszavágóján. Az első meccset a szegediek nyerték idegenben 3:2-re. A találkozónak az is tétje, hogy a párharc győztese a Jászberénnyel, a vesztes pedig az Eötvös DSE-vel játszik osztályozót az NB I-be kerülésért a következő két hétvégén.

 

HETI PROGRAM:
Május 8., hétfő
18:00 Fatum-Nyíregyháza – Szent Benedek RA (női Extraliga, a 3. helyért, 4. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv

Május 9., kedd
18:00 Pénzügyőr – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga, a 3. helyért, 5. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
19:00 Újpesti TE – Kaposvári NRC (női Extraliga, az 5. helyért, 4. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
20:00 TFSE – Szolnoki RK (férfi NB I, az 5. helyért, 5. mérkőzés)

Május 12., péntek
17:00 Kaposvári NRC – Újpesti TE (női Extraliga, az 5. helyért, 5. mérkőzés) – ha szükséges
18:00 Szent Benedek RA – Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga, az 3. helyért, 5. mérkőzés) – ha szükséges

Május 13., szombat
10:00 Őryné Merő Nóra leány U13-as országos mini bajnokság, döntő (Folyondár utca)
10:00 Dunszt Ferenc fiú U13-as országos mini bajnokság, döntő (Kecskemét)

Május 14., vasárnap
10:00 Őryné Merő Nóra leány U13-as országos mini bajnokság, döntő (Folyondár utca)
10:00 Dunszt Ferenc fiú U13-as országos mini bajnokság, döntő (Kecskemét)
17:00 Vidux-Szegedi RSE – Kispest SE (női NB II-döntő, visszavágó)