Az U19-es vb helyszínein vizitelt az FIVB küldöttsége

Az augusztusi U19-es leány világbajnokság előkészületeit ellenőrző inspekciós vizitet tartott a héten a Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) küldöttége Szegeden és Eszéken. Ennek vezetője, a bolgár Jordan Zecsev volt, aki a csapatok versenyzési körülményit ellenőrizte.

 

„Nagyszerű világverseny elé nézünk Horvátországban és Magyarországon, mindkét rendező felkészült és tapasztalt. A szegedi helyszín, a Pick Aréna a legmagasabb követelményeknek is megfelel, a csapatok, a közönség és az FIVB szempontjából. Az augusztusi kezdésig sok munka van hátra, de a jelenlegi szervezési állapot előre vetíti a sikeres rendezést” – mondta el látogatása után tapasztalatainak összegzését Jordan Zecsev.

A magyar–horvát közös rendezésű U19-es leány világbajnokságot augusztus 1. és 11. között rendezik majd meg Szegeden és Eszéken. A magyar csapat a tervek szerint előbb Egyiptommal, majd Kamerunnal, aztán Chilével, Argentínával, végül pedig Kínával méri össze erejét a csoportküzdelmek során. A csoportokból az első négy helyezett jut tovább a nyolcaddöntőbe, de az alsóház küzdelmeit is lejátsszák.

Amennyiben Kőnig Gábor csapatának sikerül kivívnia a továbbjutást, akkor Szegeden játszhatja a nyolcaddöntőt, s amennyiben azon is győznek, akkor költöznek át Eszékre, ahol a legjobb nyolc küzdelmeit rendezik. Ha veszítenek, akkor maradnak Szegeden és tovább küzdenek a 9-16. helyért. A 17-20. helyért Eszéken, a 21-24-ért pedig szegeden mérkőznek majd a csapatok.