Férfi vb-selejtező: a válogatott harcra kész, szerdán már meccs Észtországban! – VIDEÓ

Megkezdődnek szerdán a magyar férfi röplabda-válogatott számára az észtországi vb-selejtező torna küzdelmei. Elsőként Koszovó, majd Montenegró, Oroszország és Észtország következik, végül pedig Románia.

Öt nap, öt mérkőzés. Sűrű lesz a tallinni program a magyar válogatott számára, a fiúk azonban ígérik, mindent megtesznek majd a minél jobb eredmény elérése érdekében. Az oroszok kiemelkednek a csoportból, de a házigazda észtek is komoly játékerőt képviselnek. A magyar csapatnak Koszovó és Montenegró lesz az első két ellenfele, a jó kezdés pedig erőt adhat a továbbiakra nézve. A válogatott feladója, Kaszap Tamás latolgatta az esélyeket honlapunknak az utazás előtti utolsó edzésen, Dunaújvárosban.

A bajnok Fino Kaposvár röplabdázója, az ugyancsak feladó poszton játszó Keen Cameron is tagja a válogatott keretnek, s élete első tétmérkőzéseire készül a nemzeti csapatban.

 

A válogatott utolsó hazai edzését az Echo TV is meglátogatta hétfő délután. Juan Manuel Barrial szövetségi kapitány mellett a csapatkapitányt, Gergye Rolandot is megkérdezte a televízió stábja.

Ugyan még nincs százszázalékos állapotban, de jó hír, hogy már a csapattal tréningezik Baróti Árpád is, akire a júniusi Európa-liga küzdelmek során számíthat majd Juan Manuel Barrial.

 

Európa-liga csoportjában egyébként Ukrajna, Dánia és Izrael ellen mérkőzik majd a magyar csapat, de előtte szerdától (holnaptól) jön a vb-selejtező torna Tallinnban, ami kiváló erőfelmérőnek ígérkezik. Megjósolhatatlan, hogy az elmúlt időszak szerényebb eredményei után mire lesz képes a válogatott az észtországi viadalon. Egy biztos – ahogy Kaszap Tamás is mondta – a csapategység most nagyon jó a válogatottnál, ami a nehéz pillanatokban bizony sokat segíthet. A cél pedig, ahogy a szövetségi kapitány fogalmazott: a tisztes helytállás.

A magyar válogatott (14 fős) kerete: Szabó Alpár (Korson Veto, finn), Nagy József (Fino Kaposvár), Bozóki Bence (Fino Kaposvár), Pápai Péter (Komarno, szlovák), Juhász Péter (Vegyész RC Kazincbarcika), Gergye Roland (Paris Volley), Keen Cameron (Fino Kaposvár), Kaszap Tamás (Stiinta Baia Mare, román), Németh Szabolcs (Steaua Bucuresti, román), Dávid Csanád (Waremme, belga), Török Roland (Openhouse-Szolnok), Rása Alex (Openhouse-Szolnok), Gebhardt Norbert (Dunaferr SE), Pádár Krisztián (Seoul Woori, dél-koreai).

A vb-selejtező programja:
Május 24., szerda
19:30 Magyarország – Koszovó (vb-selejtező), Tallinn
Május 25., csütörtök
19:30 Magyarország – Montenegró (vb-selejtező), Tallinn
Május 26., péntek
19:30 Magyarország – Oroszország (vb-selejtező), Tallinn
Május 27., szombat
17:00 Észtország – Magyarország (vb-selejtező), Tallinn (laola1.tv)
Május 28., vasárnap
15:00 Magyarország – Románia (vb-selejtező), Tallinn