Lemond elnöki tisztségéről és ügyvezető igazgatóként dolgozik tovább Dr. Kersch Ferenc

Nyolc hónap után, május 31-i hatállyal – a Küldöttgyűlés napjával – lemond a Magyar Röplabda Szövetségi elnöki tisztségéről Dr. Kersch Ferenc, aki ügyvezető igazgatóként továbbra is marad az MRSZ vezetésében. A sportvezetőt tavaly szeptemberben 5 évre választották meg a Magyar Röplabda Szövetség elnökének, de a jelölést is csak azzal a feltétellel vállalta el, hogy ha találnak erre megfelelő személyt, akkor átadja neki a helyét. Dr. Kersch Ferenc utódjául a kaposvári Dr. Bögöly Gyulát ajánlja, s javasolja, hogy a Küldöttgyűlés májusban a megüresedett elnöki pozícióra erősítse meg az ő személyét. Leköszönő nyilatkozatában az MRSZ elnöke arról is beszélt, hogy sportvezetői pályafutása komoly eredményeként tekint az elmúlt időszakra, amely során több projektet is sikeresen valósítottak meg és számos stratégiai program indult el, amelyek célja a sportág fejlesztése.

Dr. Kersch Ferenc: – 2022. szeptemberében, amikor elfogadtam az MRSZ elnöki tisztségre vonatkozó felkérést, jelölést, már jeleztem, hogy az 5 éves mandátumomat nem kívánom kitölteni, ha arra alkalmas személyt tudok utódomként javasolni, akkor a javára le fogok lemondani a tisztségemről. Továbbra is rendkívül megtisztelőnek tekintem a felkérést és az elnökké történő megválasztásomat, sportvezetői pályafutásom komoly eredményeként tekintek erre a 8 hónapra. Ugyanakkor számos egyéb elfoglaltságom miatt nem tudom huzamosan felelősségteljesen ellátni együttesen az elnöki és az ügyvezető igazgatói pozíciót. Azt gondolom, hogy ezutóbbi feladatkör megtartásával jobban tudom szolgálni a röplabda sportágat, míg az elnöki tisztségre olyan személyt áll módomban javasolni, aki tovább tudja képviselni azt az irányt, amit szeptemberben megkezdtünk. Jó szívvel ajánlom utódomul Dr. Bögöly Gyulát, javaslom, hogy a Küldöttgyűlés májusban a megüresedett elnöki pozícióra válassza meg őt!

A Magyar Röplabda Szövetség tavaly szeptember óta több területen is jelentős eredményeket tud felmutatni. Az MRSZ gondozásában elkészült az utánpótlás-nevelést segítő, annak minden területét átfogó, szakanyag, amelynek a célja a fiatalok minőségi képzésének fejlesztése, illetve egységesítése, s létrejött a sportági felmérési protokoll is, amely alapján szakmailag objektív alapon tudják értékelni a játékosok képzését a sportszervezetek, figyelemmel követni a válogatott sportolók fejlődését a válogatott stábok és amelyek alapján a társtudományok beépíthetők a sportolók képzésébe. Ugyancsak komoly előrelépésnek tekinthető a röplabdázás élvonalába tartozó Szerbia és Olaszország sportági szövetségeivel való együttműködési megállapodás megkötése, az U17-es Európa-bajnokság és az U19-es világbajnokság részben hazai megrendezése, valamint az új stratégiai program elindítása a teremröplabda válogatottaknál és a strandröplabdában is.