Női Extraliga: nyert a Kaposvár, Nyíregyházán dől el a párharc

Már csak egyetlen párharc nyitott a női Extraliga elődöntőjében, de a Kaposvár és a Fatum-Nyíregyháza összecsapása nyitva is maradt a 4. mérkőzés után is, mert a KNRC 3:2-re megnyerte a találkozót, s így összesítésben egyenlített. A mindent eldöntő ötödik találkozóra kedden kerül majd sor Nyíregyházán.

 

Női Extraliga, negyeddöntő, 4. mérkőzés:
Kaposvári NRC – Fatum-Nyíregyháza 3:2 (17, –22, –21, 13, 10)
Kaposvár, 535 néző. V: Mezőffy, Szarka.
KNRC: Maggioni 8, Szedmák 20, Bodovics 11, Ubavics 21, Godó 9, Gyimes 10. Csere: Radnai Lili (liberó), Renko, Hegyi. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
FATUM: Cicic 4, Leban 21, Lászlop 7, Jurdza 10, Bjelova 9, Cepni 9. Csere: Tóth F. (liberó), Valentová. Vezetőedző: Tomas Varga.
Edzői értékelés
Vincent Lacombe: – Gratulálok a lányoknak! Örülök, hogy sikerült visszajönnünk a párharcba, hiszen két egyenlő erőt képviselő csapat meccselt. Hazai közönség előtt mindig jó játszani, a hangulat ma fantasztikus volt a csarnokban. Köszönjük mindenkinek, gratulálok a csapatnak!
Tomas Varga: – Ma megpróbáltuk megszerezni a 3. győzelmet. A harmadik szettben már nagyon nagy lendületben voltunk, sajnos a negyedik szettben ezt elvesztettük. Ugyan harcolt a csapat végig, de így is rengeteget kellett dolgoznunk minden pontért. A végjátékban ma az ellenfelünknek volt több szerencséje. Minden vereség fáj, de tudjuk, hogy kedden még dolgunk van. Szeretnénk a lehető legjobban felkészülni a hazai döntő mérkőzésre.
A párharc állása: 2–2.

 

VASÁRNAPI PROGRAM:
16:30 Pénzügyőr – Fino Kaposvár (férfi Extraliga-elődöntő, 1. mérkőzés); Tv: M4 Sport+
19:00 Dág KSE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I elődöntő, 1. mérkőzés)