A nehézipar királynői – VIDEÓ

A budapesti Nehézipari Minisztérium Sportegyesület (NIM SE) BEK-győzelmének 50 éves évfordulója alkalmából készített interjút a szépemlékű csapat három egykori kiválóságával Buzekné Makláry Ilonával, dr. Bánhegyiné Radó Luciával és Marczis Katalinnal Fazekas Erzsébet a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

A beszélgetés során fantasztikus történeteket hallhatunk az eddigi egyetlen – 1973 márciusában elért – magyar röplabdás BEK-sikerrel kapcsolatban: Budapesten gyakorlatilag nem hitték el, hogy a világsztárokkal teletűzdelt Dinamo Moszkvát 3:0-ra verték a mieink, még másnap is telefonáltak az intézőnek, hogy valóban jól diktálta-e be az eredményt és nem fordítva… A meccsről pedig azt is elmesélték a hölgyek, hogy az orosz (szovjet) edző annyira ideges volt, hogy az egyik időkéréskor nem a játékosaihoz beszélt, hanem inkább kiment a folyosóra cigizni…

További részletek a videóban:
https://www.youtube.com/watch?v=jWyepGDq8m8

A BEK-győztes alakulatot Szalayné Sebők Éva, Énekes Emőke, Gerhardtné Kiss Jutka, Buzekné Makláry Ilona, Steinerné Papp Katalin, Dr. Bánhegyiné Radó Lucia, Halászné Marczis Katalin, Beck Gabriella, Wéber Katalin és Farkas Beatrix alkották.