Egyenlített a KNRC, egy győzelemre az elődöntőtől a Békéscsaba és az SZBRA

Három mérkőzést játszottak le vasárnap a női Extraliga negyeddöntőjében. A Kaposvár hazai pályán egyenlíteni tudott a Fatum Nyíregyháza ellen, a Swietelsky-Békéscsaba és a Szent Benedek RA viszont idegenben is győzni tudott a MÁV Előre és az UTE otthonában, így 2–0-ra vezetnek a párharcban.

 

Női Extraliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
Kaposvári NRC – Fatum-Nyíregyháza 3:0 (16, 22, 17)
Kapovár, 200 néző. V: Horváth M., Tillmann.
KNRC: Szedmák 11, Bodovics 7, Ubavics 17, Godó 10, Gyimes 8, Maggioni 6. Csere: Radnai Lili (liberó), Hegyi, Renko. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
FATUM: Leban 9, Lászlop 5, Jurdza 13, Bjelova 2, Cepni 8, Kovács-Francesco. Csere: Tóth F. (liberó), Cicic, Valentová 2. Vezetőedző: Tomas Varga.
Edzői értékelés
Vincent Lacombe: – Gratulálok a csapatomnak, elégedett vagyok a mai mérkőzéssel. Agresszívabb volt a támadójátékunk, a védekezésünk, az egész csapat sokkal jobban egybe volt. Ezzel viszont még csak 1-1 van, küzdünk tovább, és szeretnénk előnyt kiharcolni Nyíregyházán.
Tomas Varga: – Tudtuk, hogy a kupameccsel együtt 4 meccset kell megnyernünk egy olyan Kaposvár ellen, akik csak egy hellyel vannak mögöttünk. Ebben a szituációban nehéz ezt zsinórban négyszer megcsinálni. Ma remélem, hogy kifogtuk a legrosszabb napunkat a rájátszásban és ezt most elfelejtjük gyorsan. Alapos elemzés vár ránk és szerdán már győzni megyünk.
A párharc állása: 1–1.

MÁV Előre-ST. Solar – Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (–21, –23, –23)
Székesfehérvár, 89 néző. V: Árpás, Bátkai-Katona.
MÁV: Narancsics 1, Ertz 7, Csabai 3, Dvoracek 20, Tóth J. 7, Szabó L. 9. Csere: Kovács E. (liberó), Gilfillan 8. Vezetőedző: Nagy Fanni.
BÉKÉSCSABA: Vaszileva 16, Mosher 5, Drpa 16, Glemboczki 9, Pintér 11, Bagyinka 1. Csere: Kertész, Molcsányi (liberók), Karhu. Vezetőedző: Tóth Gábor.
Edzői értékelés
Nagy Fanni:
– Nagyon örülök, hogy a lányok ilyen lelkesek voltak. Még abban kell javulnunk, hogy el kellett volna hinnünk, hogy meg tudunk nyerni egy-egy szettet és így még szorosabbá tudtuk volna tenni a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy a 3:0-s vereség ellenére egy szett megnyerése benne volt a meccsben. Gratulálok a Békéscsabának, de gratulálok a saját játékosaimnak is!
Tóth Gábor: – Nagyon kevés akarat volt a védekezésben, ami a női röplabdában nagyon fontos elem. Ezzel pontosan le lehet mérni, hogy az adott együttes milyen mentalitással lép pályára, ebben ma a MÁV jobb volt. Az ok, hogy 3:0-ra nyertünk, az pusztán a fizikai fölényünk. Ennél sokkal, de sokkal több kell!
A párharc állása: 2–0 a Swietelsky-Békéscsaba javára.

Újpesti TE – Szent Benedek RA 0:3 (–23, –19, –23)
Szilágyi utca, 140 néző. V: Mezőffy, Szarka.
UTE: Hiruela 14, Kilyénfalvi 6, Kindelan 11, Tarin 5, Ambrosio 2, Goodwin 3. Csere: Baksa, Dömsödi (liberó), Sziládi, Boskó, Woock, Sztojanovics 1, Németh H. Vezetőedző: Horváth András.
SZBRA: Jankovics 7, Vacsi 6, Herbin-Baker 5, Koleva 8, Nacsa-Pekárik 8, Sztijepics 11. Csere: Fáth (liberó), Dimitrics. Vezetőedző: Krisztian Mihajlov.
Edzői értékelés
Krisztian Mihajlov:
– Boldog vagyok, hogy nyertünk és ez a legfontosabb, 2-0-ra vezetünk a párharcban. A játék miatt viszont nem vagyok boldog, nem a legjobbunkat mutattuk. Nem volt magas színvonalú a mérkőzés, a szurkolóink pedig nem ezt várják tőlünk. Sok hibával játszottunk, pedig részletesen elemeztük és javítottuk a hibáinkat az első meccs után. Remélem, hogy mindenki motivált lesz a harmadik meccsre, és lezárhatjuk a párharcot, de nagyon kemény meccs lesz az is.
Horváth András: – A stresszhelyzetekben azokhoz a megoldásokhoz nyúltunk, amik az elmúlt 5-10 évben rögzültek. Ezeket nehéz átdolgozni. Ez az első játszma végén látszott is. Tudtuk, hogy mire hogyan reagál a Balatonfüred, de nem hoztunk jó választásokat. Frissítenünk kell a játékosokat, kevés időnk van korrigálni. A Balatonfüred erőssége, hogy több olyan játékosuk van, akik már megjártak nagyon sok nagy csatát. Mi fiatalok vagyunk, lendületesek vagyunk viszont ebből kifolyólag olyan döntéseket hozunk, amik nem mindig a legszerencsésebbek. Nincsen okunk visszavenni, meg kell próbálnunk további mérkőzésekre kényszeríteni a Balatonfüredet.
A párharc állása: 2–0 a Szent Benedek RA javára.

 

Női NB I:
UTE U21 – SZBRA 3:1 (–22, 17, 12, 22)
Szilágyi utca, 67 néző. V: Takács Á., Vigh.
UTE: Ligárt 5, Correa 15, Kopunovic 10, Pécsi 2, Kis D. 20, Rádosi 4. Csere: Németh Z. (liberó), Kovács K. 2, Takács V. 6, Riesz 5. Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna.
SZBRA: Mayerhoffer 6, Tóth S. 3, Schneider 21, Szakály 10, Sólyom 5, Gergácz 7. Csere: Berkó V., Darvasi (liberók), Egri B. 1, Spándli, Lovász 1. Vezetőedző: Fésüs Irén.
Edzői értékelés
Fésüs Irén: – Az első szettben a lányok maradéktalanul betartották a taktikai utasításokat. A második szettől kezdve rendkívül fegyelmezetlenül játszottunk, és ennek vereség lett a vége.