Hóröplabda: a harmadik kiemeltek a magyar lányok Wagrainban

Az idény egyetlen hóröplabda Európa Tour-versenyét rendezik a hétvégén az ausztriai Wagrainban. A versenyen három férfi és egy női csapatunk is szerencsét próbál. Előbbieknek a selejtezőből kell kiharcolniuk a főtáblára kerülést, utóbbiak azonban alanyi jogon főtáblások, és nem is akármilyen kiemelést kaptak.

 

Eredetileg három verseny szerepelt az Európa Tour naptárjában, azonban az egyaránt törökországi Kahramanmaras és Sivas az országot sújtó és több, mint 50 ezer áldozatot hozó földrengés miatt végül lemondta a rendezést. Wagrainba így végül elég sok csapat nevezett: a férfiaknál 29, a nőknél 15 lép majd hóra a 2018-as Európa-bajnokság helyszínén.

Köztük négy magyar csapat is van, ráadásul a tavalyi, Kayseriben szerzett Európa Tour-ezüstérmének köszönhetően Czene Adrienn, Győri Panna és Hackl Szilvia (Lutter Eszter ezúttal nem tart a csapattal) nemcsak, hogy a főtáblán kezd, de igen előkelő, harmadik kiemelési pozíciót kapott, s csak az olasz és a török csapat előzi meg őket. Rajtuk kívül a főtáblán két-két osztrák és cseh, valamint egy-egy román, lengyel és litván csapat szerepel még, míg a selejtezőben cseh, olasz, litván, lengyel és török triók harcolnak a fennmaradó két helyért.

A férfiaknál három magyar csapat is a selejtezőbe kapott besorolást: ott a harmadik helyen Dóczi Domonkos, Oláh Zsolt, Petik Csanád és Udvarhelyi Márton lett kiemelve, Bogáncs Bálint, Frányó Csanád, Polgár Levente és Sándor Bence hetedik, Bartók Tamás, Ghazal Jamil, Posztós Bendegúz és Soltész Róbert pedig a 13-as kiemelési számot kapta. Ők küzdenek meg majd pénteken belga, litván, német, moldáv, svájci, román, osztrák, ukrán uruguayi(!) és két-két olasz, valamint lengyel riválissal a főtáblán való indulást jelentő két(!) helyért.