Női NB I: a TFSE nyerte a rangadót és a tabella élére állt

A hétvégén játszották a női NB I 17. fordulóját, s ekkor került sor a liga csúcsrangadójára is, amelyen a második helyen álló TFSE az egy ponttal előttük vezető Diósgyőri VTK-t fogadta. A fővárosiak az első két szorosan megnyert játszma után a harmadikat elvesztették, de aztán esélyt sem adtak a miskolciaknak, s 3:1-es győzelmükkel átvették a vezetést a tabellán. Az üldözők közül a Veszprém a sereghajtó Jászberényt, a Vasas pedig az utolsóelőtti Eötvös DSE-t verte három játszmában, a Gödöllő viszont csak az ötödik szettben csikarta ki a győzelmet az UTE ellen, míg a BRSE a BVSC-Zugló otthonában nyert ugyanilyen arányban. A Budaörs szetthátrányból fordított hazai pályán az SZBRA ellen.

 

Női NB I:
TFSE – Diósgyőri VTK 3:1 (22, 22, –16, 18)
Győri út, 200 néző. V: Adler, Filibér.
TFSE: Kökény N. 3, Komcsák 12, Budaházy 4, Villám 18, Villányi 2, Zen 8. Csere: Boller (liberók), Török P., Halla G. 5, Tettamanti 7, Turcsányi. Vezetőedző: Herrera Olazabal.
DVTK: Kalmár 3, Vajdová 16, Hollósi 5, Toszics 20, Egri K. 14, Kiss E. 11. Csere: Kundrák (liberó), Bátori. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
Edzői értékelés
Joel Herrera Olazabal:
– Gratulálok a lányoknak, nagyon büszke vagyok a ma mutatott teljesítményükre! Kifejezetten élveztük a játékot, melynek végén újfent legyőztük a rivális DVTK-t. Ellenfelünk magas szintet képvisel, hiszen tapasztalt, képzett, magasabb játékosok vannak a keretükben, akik közül sokan az Extraligát is megjárták. Alaposan felkészültünk belőlük, végig a terveink szerint tudtunk haladni. Örömünkre szolgál, hogy mostanra azon játékosokra is számíthatunk, akik a szezon eddigi részében sérülések miatt nem tudtak pályára lépni. Hálásak vagyunk a szurkolók támogatásának, hihetetlen hangulat volt a csarnokban, a közönség végig élvezte a játékot! Megyünk tovább, hiszen ez csupán egy mérföldkő volt a szezon során. Való igaz, egy nagyon fontos mérföldkő!
Németh Szabolcs: – Ahogy a mérkőzés beharangozóban is mondtam, bármi is lesz ennek a mérkőzésnek a kimenetele, az a csapat amelyik győz, még nem nyerte meg a bajnokságot, hiába ünnepelnek úgy a hazaiak, mintha ez már megtörtént volna. Van még hátra öt forduló, ahol tizenöt pontot lehet szerezni, amit, ha megcsinálnak, akkor gratulálunk majd nekik, de mi ott leszünk végig a nyakukban, és minden egyes hibájukat igyekszünk majd kihasználni. Nem fogjuk feladni, annak ellenére sem, hogy ez a mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Ma gratulálni kell a TFSE-nek, mert ezt a parázs hangulatot talán jobban bírták idegekkel. Nem mondom, hogy felkészültebbek voltak, mert a pályán a röplabda az NB I.-es bajnokihoz híven egészen kiváló színvonalú volt. Tanulni kell azokból a dolgokból, hogyha roppantunk egyet az ellenfélen, ahogy tettük azt a második szettben, vagy akár a harmadikban, amikor többet tettünk, mint roppantottunk, akkor nem szabad őket visszaengedni a meccsbe és nem szabad 0:4-gyel kezdeni egy játszmát, mert akkor rohanhatunk az eredmény után. Egy ilyen téttel bíró mérkőzésen nagyon nehéz visszakapaszkodni, igaz ennek ellenére is visszatudtunk. Sajnáljuk a mai mérkőzést, de ahogy mondtam nem adjuk fel és ha úgy alakul gratulálni fogunk nekik, ha pedig hibáznak ott leszünk.

VEHIR-VESC – Jászberény 3:0 (9, 11, 13)
Veszprém, 80 néző. V: Selega, Kiss Z.
VESC: Deli 4, Araújo 15, Sólyomvári 9, Nagy E. 9, Horváth D. 7, Thompson 11. Csere: Tóth L., Bődi (liberók), Molnár-Pintér 3, Szalczinger, Piltman, Székely. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.
JÁSZBERÉNY: Berényi 2, Sléder 5, Juhász V. 1, Farkas V. 1, Somlai, Fodor 2. Csere: Lagzi-Kovács (liberó), Faragó 1, Morvai 4, Kocsi 1. Vezetőedző: Deme Gábor.
Edzői értékelés
Szokolikné Kalmár Judit: –
Büszke vagyok a Csapatra, hogy végig legjobb tudásuk szerint játszottak, és nem lankadt a meccs folyamán egyszer sem a figyelmük. Annak külön örülök, hogy szinte mindenki pályára tudott lépni, és hozzá tudott tenni a játékhoz. A mai nappal is már a jövő heti mérkőzésre próbáltunk készülni, kihozva belőle a legtöbbet. Gratulálok a Lányoknak!
Deme Gábor: – Szeretnék gratulálni a Veszprém csapatának, hogy ilyen jó játékkal mutatták meg, hogy hogy tudnak röplabdázni és ilyen arányban se adtak lejjebb a játékukból.

Gödöllői RC – UTE U21 3:2 (–22, 16, –22, 23, 9)
Monor, 100 néző. V: Éri, Takács Á.
GRC: Halla P. 13, Nagy V. 17, Boros 2, Kökény P. 17, Borsos L. 14, Kovács E. 9. Csere: Maurer (liberó), Sorompó 3, Máthé-Barabássy 1, Szerencsés. Vezetőedző: Szalay Attila.
UTE: Rádosi 9, Győr, Kis D. 18, Takács V. 9, Ligárt 12, Riesz 1. Csere: Németh Z. (liberó), Kovács K. 2, Kopunovic 3, Sztojanovics 5, Correa 10, Pécsi 2. Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna.
Edzői értékelés
Szalay Attila:
– Nem erre számítottam az edzéseken nyújtott teljesítmények alapján. Nem volt stabil a játékunk és nem volt ma húzó emberünk sem. Ennek tükrében a 3:2-nek is örülnünk kell.
Selmeczi Zsuzsanna: – Sajnálom, hogy 2:1-es vezetést követően a 4. szettet nem tudtuk befejezni, holott a kezünkben volt a lehetősége. Megcsináltuk a játék nehezét, semlegesíteni tudtuk a szélső támadókat csak nekünk kellett volna erőszakosabban befejeznünk a támadásainkat. Összességében egy hasznos mérkőzéssel lettünk gazdagabbak, amit remélem a későbbiekben tudunk hasznosítani.

BVSC-Zugló – Békéscsabai RSE 2:3 (–18, –15, 16, 24, –12)
Szőnyi út, 50 néző. V: Kulcsár, Villás.
BVSC: Benedek R. 12, Dani 18, Nagy Zs. 14, Wirth 3, Tóth Bagi, Riczkó 18. Csere: Sartoris (liberó), Marton, Imre, Rózsa 2, Bajnóczi 9, Hemmert, Nyuka. Vezetőedző: Daróczi Gergely.
BRSE: Tuska 20, Korcsok 10, Feld 1, Sinka 19, Mikus 11, Fekete G. 6. Csere: Kucsera, Erdei (liberók), Szatmári 1, Lázár 1, Gajdács, Gellén. Vezetőedző: Nagy Attila.
Edzői értékelés
Daróczi Gergely:
– Két részre bontanám a mai mérkőzést. Az első két játszmában sajnos szinte semmit nem tudtunk megvalósítani abból, amit előre elterveztünk, langyosan játszottunk, nem működtek azok a beidegződések melyeket egész héten gyakoroltunk. A vendégek pedig kíméletlenül kihasználták ezeket a gyengeségeinket így esélyünk sem volt ebben az időszakban. A második szett végén aztán már fel-fel csillant valami és a folytatásban tudtunk váltani, nagyon feljavult a csapat minden elemben és ha nem is a legjobb játékkal, de hatalmas akarattal mentünk előre. Két nagyon más arcot mutattunk a pályán és az, hogy az ötödik szett végül nem sikerült, a legkisebb problémánk volt a mai napon. Sokkal stabilabban kell röplabdázzunk a hátra lévő mérkőzéseken mert ilyen hullámzások mellett el fognak maradni az elvárt eredmények.
Nagy Attila: – Helyenként magas színvonalat tudtunk a pályára tenni mezőny-, és blokkvédekezésben, ami az első két szettben kiválóan működött. Utána megtorpantunk kicsit, de a negyedik szettben majdnem sikerült nagy hátrányból nyernünk, azonban ekkor többet hibáztunk a kelleténél. A döntő szettre tudtunk váltani, így megérdemelten nyertünk.

Budaörsi DSE-Emericus – SZBRA 3:1 (–15, 16, 22, 23)
Budaörs, 45 néző. V: Halász T., Bibók.
BDSE: Darvas, Tátrai N. 10, Merza 10, Pisák F. 13, Horváth P. 17, Kiss Zs. 8. Csere: Ujvárosi, Futsek (liberók), Pisák L. 2. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
SZBRA: Sólyom, Lovász 2, Mayerhoffer 13, Gergácz 10, Schneider 19, Szakály 8. Csere: Berkó V. (liberó), Tóth S. 5, Nagy E. Vezetőedző: Fésüs Irén.
Edzői értékelés
Ujvárosi Levente:
– Az első játszmában semmit nem tartottunk be a taktikai utasításokból. Meg is lett az eredménye. A továbbiakban viszont mindenki fegyelmezetten és ésszel játszott. A végső győzelem ennek köszönhető volt. Nagyon örülök, hogy cserék nélkül is többször tudtunk fordítani. Bízom a sérültjeink felépülésében, hiszen az első három helyezettel fogunk sorban játszani és ott bizony több kell. Ha ez megvalósul akkor borsot törhetünk bármelyik ellenfelünk orra alá. A Balatonfüred szépen fejlődik és a játszmák első felében egész bátran röplabdáztak.
Fésüs Irén: – Előszőr is ki kell emelnem, hogy jól helyt álltunk. Azonban több dolog is nehezítette az elmúlt időben a felkészülésünket. Mindezt figyelembe véve a játékunk elfogadhatóbb volt, az elmúlt időszak teljesítményeihez képest. Sajnos még fiatalok vagyunk ahhoz, hogy döntő helyzetekben ne remegjen meg a kezünk. Építkezünk és dolgozunk tovább!

Vasas SC – DSZC-Eötvös DSE 3:0 (11, 11, 10)
Folyondár utca, 80 néző. V: Rácz, Villás.
VASAS SC: Imre 16, Rieder 28, Märcz 1, Botyánszki 11, Kállai 1, Olcsváry. Csere: Stankovics, Szili (liberók), Báder 5, Szabó A. 9, Vértes, Nagy S. 6, Fekete F. 7, Erőss 5. Vezetőedző: Kőnig Gábor.
EÖTVÖS: Terzievska 7, Muldrow 5, Pálfi, Fehérvári 3, Berza 5, Juhász F. 1. Csere: Végh, Papp Cs. (liberók), Németh A. 3, Kovács A., Dóka, Kozma. Vezetőedző: Szombathy András.
Edzői értékelés
Kőnig Gábor: – Az elmúlt hetekben betegeink és sérültjeink is voltak, így ma az volt a legfontosabb, hogy mindenki kapjon játéklehetőséget. Örülök, hogy szépen lassan mindenki hadra fogható, amiatt pedig gratulálnom kell a játékosoknak, hogy úgy játszottak, ahogy az az NB I-ben elvárható. Egész héten arról beszéltünk, hogy egyetlen ellenfelet sem szabad lebecsülni, ez is fontos mérkőzés, fontos volt, hogy a csapat ennek megfelelően komolyan vette az összecsapást.
Szombathy András: – Gratulálok a Vasasnak! Kevés hibával, gyorsan játszottak. Nekünk csak felvillanásaink voltak.