Férfi Extraliga negyeddöntő: növelték előnyüket az első mérkőzések győztesei

A Kecskemét hazai pályán sem bírt a MÁV Előrével, a Pénzügyőr és a GreenPlan-VRCK könnyedén nyerte meg a második mérkőzését is. A DEAC ezúttal nem tudta szorossá tenni a Fino Kaposvár elleni negyeddöntőt, így kaposváriak 2:0-ra vezetnek a párharcban.

Férfi Extraliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
Kistext JP Auto Mercedes – GreenPlan-VRCK 0:3 (-21, -23, -21)
Kazincbarcika, 260 néző. V: Bátkai-Katona, Halász.
KISTEXT: Óhidi 1, Gebhardt N. 10, Novoszelov 11, Reyes 12, Torbica 13, Kocsondi 6. Csere: Lassú, Sümegi (liberók), Fazekas 1. Vezetőedző: Tamás Zoltán.
VRCK: Tarabus 8, Paez 3, Péter B. 5, Cziczlavicz 5, Csoma 20, Reffatti 12, Csere: Budai (liberó), Péter M. 2. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Edzői értékelés:
Toronyai Miklós: – Egy kicsit azt érzem, hogy a kupameccsen még nem sikerült túllendülnünk. Ez igaz rám, a stábtagokra és a játékosokra is. Lesznek még meccseink márciusban, hiszen felkészülési összecsapásokat is fogunk játszani, és remélem, legközelebb már nem leszünk ennyien betegek.
A párharc állása: 2–0 a GreenPlan-VRCK javára.

Kecskeméti RC – MÁV Előre SC-Foxconn 0:3 (-22, -26, -17)
Kecskemét, 120 néző. V: Tillmann, Varjasi.
KECSKEMÉT: Farkas 10, Baserio 8, Keen 3, Fundora 5, Boldizsár 4, Varga 16. Csere: Gebhardt Á., Török Zs. (liberók), Kiss B., Török S., Bogdán 1, Szabó M. Vezetőedző: Nagy József.
MÁV ELŐRE: Eke 5, Szabó V. 6, Koci 17, Ambrus 10, Pesti 13, Doda 7. Csere: Takács (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Edzői értékelés:
Nagy József: – Sajnos a második mérkőzésen is alul maradtunk az – egyébként hozzáteszem – nagyon jól játszó fehérváriak ellen! Egy alap játékosunk is megsérült mérkőzés közben amit természetesen megéreztek a fiúk is habár igyekeztek helyt állni sajnos fölénybe került az ellenfél csapat. Voltak szép megmozdulások, fiataljainknak!
Dávid Zoltán: – Mentálisan nehéz mérkőzésen sikerült győzelmet aratnunk. Megérdemelten nyertünk, gratulálok a csapatnak!
A párharc állása: 2–0 a MÁV Előre-Foxconn javára.

MAFC-BME – Pénzügyőr SE 0:3 (-18, -12, -20)
Folyondár utca, 52 néző. V: Horváth M., Ujházi.
MAFC: Bandi B., Kunert 6, Szávai 4, Szabó B. 3, Sebestyén 6, Bandi o. 1. Csere: Tepszis (liberó), Gyenes, Czita 6, Csépke 2. Vezetőedző: Pápai Péter.
PÉNZÜGYŐR: Tamási, Tordai 15, Nascimento 6, Majoros 20, Székely 2, Tomanóczy 7. Csere: Kozsuharov (liberó), Quintz 5. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Edzői értékelés:
Jókay Zoltán: – Két játszma tetszett, a harmadikban többet hibáztunk a kelleténél.
A párharc állása: 2–0 a Pénzügyőr javára.

Fino Kaposvár – Debreceni EAC 3:0 (16, 19, 18)
Kaposvár, 320 néző. V: Mezőffy, Szabó P.
FINO: Bögöly 10, Lescay 8, Bartunek 3, Hernandez 14, Iván B. 7, Baróti 14. Csere: Bozóki (liberó), Hubicska, Tóth K. 2, Zarka M. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.
DEAC: Almora 6, Veres 2, Moret 10, Tóth A. 1, Bagics 9, Kiss I. 6. Csere: Bán (liberó), Lovas. Vezetőedző: Fodor Antal.
Edzői értékelés:
Szlobodan Prakljacsics: – A mérkőzés előtt azt kértem a fiúktól. hogy végig fókuszálva játszanak. Ezt teljesítették is, és kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. Szerdán szeretnénk lezárni a párharcot.
Fodor Antal: – Egy jó csapat hazai pályán érvényre juttatta az akaratát. Vannak tanulságok, amit a meccs menetéből le tudunk vonni és a debreceni meccsen hasznosítani. Javuló játékot várok a csapattól. Gratulálunk a Kaposvárnak!
A párharc állása: 2–0 a Fino Kaposvár javára.

A második mérkőzésekkel folytatódtak szombaton a férfi Extraliga negyeddöntői, amelynek nagy kérdése volt, hogy az egy héttel ezelőtt Magyar Kupa bronzérmet szerző Kecskemét képes lesz-e hazai pályán legyőzni a MÁV Előrét. Jól kezdték a mérkőzést a kecskemétiek, ám 10:10-nél a végig nagyszerűen teljesítő Pesti Marcell ütésével a MÁV Előre került előnybe, amelyet nem is adott ki a kezéből, hiába zárkózott néha egészen közel Nagy József legénysége. (22:25, 0:1). A második játékrész izgalmasan alakult, köszönhetően a kecskemétiek feljavuló játékának. A játszma hajrájában már másodszor kellett időt kérnie Dávid Zoltánnak 20:16-os kecskeméti vezetés után. Sikerült is rendezni a sorokat, és végül a ráadásban a vendégek vitték el a szettet, több kiváló blokk után (26:28, 0:2). A harmadik játszma közepéig még meccsben volt a Kecskemét, ám több hibát is vétettek nyitásban és támadásban is, ezt pedig a végig kiválóan teljesítő székesfehérváriak kihasználták és megnyerték a párharc második mérkőzését is (17:25, 0:3).

Szinte végig vezetve nyerte az első szettet a VRCK a Kistext elleni mérkőzésen Csoma és Reffatti pontjainak köszönhetően (21:25, 0:1), majd a második felvonásban sokkal kiegyenlítettebbé vált a találkozó, sőt Novoszelov és Torbica vezetésével a Kistext kezdhette előnyből a játékrész hajráját. Csoma azonban ezúttal sem kegyelmezett és két szép támadással lezárta a szettet (23:25, 0:2). A harmadik játszma hasonlóan alakult az elsőhöz, és a Vegyész a a fiatal Cziczlavicz Dávid jó játékának is köszönhetően lezárta a mérkőzést (21:25, 0:3).

A papírformának megfelelően alakult a Pénzügyőr és a MAFC-BME második összecsapása is, amelyet a címvédő magabiztos játékkal nyert meg úgy, hogy Jókay Zoltán lehetőséget tudott adni azoknak is, akik korábban kevesebb szerephez jutottak: Majoros Balázs 20, Tordai Ábel 15 ponttal vette ki a részét a 3:0-ás Pénzügyőr sikerből.

A születésnapos vezetőedzők találkozóján (a Fino Kaposvár vezetőedzője, Szlobodan Prakljacsics a mérkőzés napján töltötte be 49. életévét, míg Fodor Antal, a DEAC mestere pénteken ünnepelte 75. születésnapját) a végig nagyon magabiztosan röplabdázó kaposváriak nem sok esélyt adtak a debrecenieknek, akik csak a harmadik szett elejét tudták igazán szorossá tenni. Végül ezt a játékrészt is könnyedén nyerték a hazaiak (25:18, 3:0), így már 2:0-ra vezetnek a párharcban.

 

Férfi NB I, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
TFSE – Dunaújvárosi KSE 1:3 (–19, 20, –23, –15)
Győri út, 70 néző. V: Nagy Zs., Suba.
TFSE: Együd, Tóth M. 1, Horváth B. 11, Mihucz 9, Kókai 11, Balázs B. 12. Csere: Nagy T. (liberó), Fenyő 1, Tigyi, Füzék 11, Merkler 4, Éliás. Vezetőedző: Lónárt Péter.
DKSE: Juhász B. 3, Hechavarria 19, Kisházi 5, Pavljuk 19, Laczi 10, Winter 6. Csere: Béres (liberó), Tóth K. 3, Gőczi, Velicsko, Farkas L. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Edzői értékelés
Lónárt Péter: – Köszönöm a csapatomnak, hogy küzdöttünk egymásért! Így tovább!
Tomanóczy Tibor: – Gratulálok a csapatomnak! Teljesen más volt ez a mérkőzés, mint a Dunaújvárosi. Jól játszott a TF és minden pontért meg kellett küzdenünk! Szerdán folyt. köv!
A párharc állása: 2–0 a DKSE javára.

Szolnoki RK – Dág KSE 1:3 (–21, –20. 23, –17)
Szolnok, 142 néző. V: Szél, Gyulai.
SZOLNOK: Guzmics, Fenyvesi D., Acsai, Oláh R., Reiner, Bíró 5. Csere: Földes (liberó), Timár 1, Csombor, Falusi. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
DÁG: Szabó B. 3, Krupánszki 20, Balázs B. 5, Kun 15, Benkő 12, Nagy P. 4. Csere: Farkas R., Czibula (liberók), Majer 1. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
Edzői értékelés
Gulyás Ferenc: – Időközönként már azt játszottuk, amit szeretnék, még most is sokat hibáztunk, könnyű pontokat ajándékozva ezzel ellenfelünknek. Sajnos egy ilyen rutinos csapat ellen ez nem fér bele. Remélem még nem adjuk fel és megrángatjuk az oroszlán bajszát.
Zirigh Balázs: – Ma már abszolút klasszikus center nélkül tudtunk csak kiállni, de szerencsére a pótlásukra beugró játékosok megoldották a feladatukat. Úgy érzem a három megnyert játszmában irányítottuk a játékot, de az elvesztett játszmában könyörtelenül kihasználták a könnyelműségeinket, a lelkes fiatal Szolnokiak. Tanulnunk kell ebből, hogy szerdán Dágon le tudjuk zárni a párharcot!
A párharc állása: 2–0 a Dág javára.