A Hunvolley Tv közvetíti a békéscsabaiak MEVZA-döntőjét

A DRK Női Magyar Kupa vasárnapi döntője után újabb finálé vár a Swietelsky-Békéscsaba játékosaira: pénteken a szlovéniai Kamnikban kerül sor a Közép-Európai Liga (MEVZA) szuperdöntőjére, ahol a magyar csapat a szlovén Nova KBM Branik Maribor csap majd össze a trófeáért. Remek hír, hogy a mérkőzés Magyarországon is nézhető lesz: a meccset a Magyar Röplabda Szövetség online videós csatornáján, a Hunvolley TV-n láthatják majd az érdeklődők pénteken 16 órai kezdettel élőben, magyar kommentárral!

 

Sorozatban játssza a rangadókat a békéscsabai csapat: a Mladost Zagreb elleni MEVZA-elődöntő visszavágója katartikus élményt okozott, vasárnap viszont óriási csatában, az ötödik szett túlórájában maradtak alul a Vasas Óbuda ellen a Magyar Kupa döntőjében. Szomorkodni azonban nincs idő, pénteken már következik a MEVZA-finálé Kamnikban a Maribor ellen.

„Nyilván volt szó a kupadöntőről – nyilatkozta a klub honlapján Tóth Gábor vezetőedző –, beszéltünk róla, de csapatként beszéltük ki. Azóta már a péntekre fókuszálunk, nagy szükség lenne arra, hogy ez a közösség nyerjen valamit, hogy aztán a rájátszásban jó élménnyel és nagy lendülettel tudjunk elindulni. Ez ugyanolyan fontos a klubnak és a játékosoknak is.”

A két csapat alapszakaszbéli mérkőzését a szlovénok nyerték 3:0-ra, de az a csabaiaknak három nap alatt már a harmadik mérkőzésük volt, s mivel a továbbjutást akkor már kiharcolták, Tóth Gábor azoknak a játékosoknak szavazott bizalmat, akik addig jóval kevesebb lehetőséget kaptak a szezon során. A Maribor döcögősen kezdte az idei kiírást, de végül 10 ponttal a negyedik helyen futott be az alapszakaszban. Az elődöntőben hazai pályán 3:0-s vereséget szenvedtek a Kamniktól, azonban a visszavágón, idegenben győztek 3:1-re, s aztán az aranyjátszmában a fináléba kerülést is kiharcolták.

„A Maribor az első meccsét legjobb játékosa, Iza Mlakar nélkül játszotta le. A másodikon már ott volt a feladóátló, vele együtt a csapat hasonló játékerőt képvisel, mint a Calcit. Rá épül a játékuk, egyébként pedig egy stabil gárda, de kevesebb variációs lehetőséggel, mint mondjuk a Vasas. Rajtunk múlik minden, a saját kezünkben van a sorsunk, és amíg mi tudunk irányítani, addig rendben van a dolog. Ha ezt az egy játékost ki tudjuk kapcsolni, onnantól nagyon egysíkúvá válhat a játékuk, ebből pedig építkezhetünk. Megfelelő lendületre és fókuszra lesz szükségünk, a nehéz helyzeteket pedig át kell lépnünk, és akkor győzhetünk” – árulta el Tóth Gábor.

A csabaiak csütörtökön elutaztak Kamnikba és 16 órától már a döntő helyszínén tartottak edzést és bizakodva várják a finálét.

„A kupadöntő elvesztése után szomorúak voltunk, hiszen mindenki nagyon meg akarta nyerni és haza akarta hozni az aranyat – nyilatkozott a csapat válogatott centere, Bodnár Dorottya –, de el kell fogadni és tovább kell lépni ezen, mivel pénteken újra kapunk egy lehetőséget, hogy megszerezhessünk egy másik trófeát. Már mindenkinek a MEVZA-döntő lebeg a szeme előtt és csak erre fókuszálunk, ezerrel készülünk, elemzünk és gyakoroljuk a saját játékunkat. Nagyon sokat dolgozunk, a stábbal együtt mindent megteszünk azért, hogy miénk legyen a legfényesebb érem. Úgy gondolom, ez a befektetett munka meg fogja hozni a gyümölcsét. A MEVZA-kupa új erőt és még több önbizalmat adhat a csapatnak a bajnokság további részéhez.”

A Maribor is kupadöntőt játszott szombaton, és az a csata is ötszett drámát hozott, amelyet 19:17-re nyertek a Calcittal szemben. Az ellenfél tehát egy nappal többet pihenhet és jóval kevesebbet kell utaznia, ráadásul friss kupagyőztesként tekintélyes mentális lökettel készülhet a pénteki összecsapásra.

Kamnikban egyébként nemcsak a nők, hanem a férfiak döntőjét is megrendezik pénteken. Ott összejött a szlovén párosítás, a hazaiak a Ljubljanával meccselnek majd az aranyért, azaz a csabaiak a Superfinal egyetlen nem szlovén résztvevői.

A mérkőzés 16 órakor elkezdődik a kamniki sportcsarnokban, s a Bojan Brlas és Ana Stipanicev Matecic vezetik majd. Ami pedig remek hír a szurkolók számára, hogy a mérkőzés Magyarországon is nézhető lesz: a meccset a Magyar Röplabda Szövetség online videós csatornáján, a Hunvolley TV-n láthatják majd az érdeklődők, magyar kommentárral!

 

HETI PROGRAM:
Március 17., péntek
16:00 Swietelsky-Békéscsaba – Branik Maribor (szlovén; női MEVZA-kupa, döntő; Kamnik); Tv: Hunvolley Tv

Március 18., szombat
16:00 TFSE – Dunaújvárosi KSE (férfi NB I, negyeddöntő, 2. mérkőzés)
16:00 Szolnoki RK – Dág KSE (férfi NB I, negyeddöntő, 2. mérkőzés)
16:00 VEHIR-VESC – Jászberény (női NB I)
17:00 Gödöllői RC – UTE U21 (női NB I)
18:00 Kecskeméti RC – MÁV Előre-Foxconn (férfi Extraliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
18:00 BVSC-Zugló – Békéscsabai RSE (női NB I)
19:00 MAFC-BME – Pénzügyőr (férfi Extraliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés)
19:00 TFSE – Diósgyőri VTK (női NB I)
19:00 Budaörsid DSE-Emericus – SZBRA (női NB I)
19:15 Fino Kaposvár – Debreceni EAC (férfi Extraliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés) ; Tv: M4 Sport+
20:00 Kistext JP Auto Mercedes – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés)

Március 19., vasárnap
18:00 Vasas SC – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)