Férfi Extraliga negyeddöntő: simán verte a MÁV a Kecskemétet, szorosan a Fino a DEAC-ot

Kedden megkezdődött a férfi Extraliga negyeddöntője. A címvédő Pénzügyőr és a GreenPlan-VRCK a papírformának megfelelően, hazai pályán magabiztosan nyert 3:0-ra a MAFC-BME és a Kistext JP Auto Mercedes ellen. Hasonló arányban, de meglepően simán győzte le a MÁV Előre-Foxconn is, a kupabronzérmes Kecskemétet, az alapszakaszban második DEAC és a kupaezüstérmes Fino Kaposvár meccse azonban nagy csatában dőlt el 3:1-re a vendégek javára.

 

Férfi Extraliga, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Pénzügyőr – MAFC-BME 3:0 (14, 16, 18)
Kőér utca, 56 néző. V: Szarka, Ujházi.
PÉNZÜGYŐR: Tamási 3, Kiss D., Nascimento 5, Majoros 13, Tordai 20, Tomanóczy 2. Csere: Kozsuharov (liberó), Székely 7, Quintz 3. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
MAFC: Bandi B., Szappanos 2, Szávai 3, Szabó B. 13, Sebestyén 7, Bandi O. Csere: Tepszis (liberó), Czita 2, Gyenes. Vezetőedző: Pápai Péter.
Edzői értékelés
Jókay Zoltán:
– Kicsivel több tüzet és higgadtabb játékot várok a következő alkalommal.
Pápai Péter: – Ameddig saját magunk ellenfelei vagyunk, addig nem sok esélyünk lesz.
A párharc állása: 1–0 a Pénzügyőr javára.

GreenPlan-VRCK – Kistext JP Auto Mercedes 3:0 (14, 22, 23)
Kazincbarcika, 300 néző. V: Csizmarik, Villás.
VRCK: Moraes 7, Páez, Blázsovics 11, Juhász P. 5, Csoma 19, Péter M. 10. Csere: Budai (liberó), Warzywoda 2, Péter B., Cziczlavicz 2. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
KISTEXT: Fazekas 3, Óhidi 4, Gebhardt N. 10, Novoszelov 8, Reyes 15, Torbica 6. Csere: Lassu, Sümegi (liberók). Vezetőedző: Tamás Zoltán.
Edzői értékelés
Tamás Zoltán:
Toronyai Miklós: – Az első szettet simán nyertük, nem is volt vele gond. De úgy gondolom, hogy nem edzésmenőnek kell lenni, mert ha valaki megkapja a lehetőséget, azzal élni kell. Ez ma nem sikerült, vagy csak részben. Az utolsó játszma miatt én szégyellem magam.
A párharc állása: 1–0 a GreenPlan-VRCK javára.

MÁV Előre-Foxconn – Kecskemét 3:0 (21, 19, 20)
Székesfehérvár, 210 néző. V: Kiss Z., Halász E.
MÁV: Eke 3, Szabó V. 5, Koci 16, Ambrus 6, Pesti 17, Doda 3. Csere: Takács M. (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán.
KECSKEMÉT: Farkas 4, Baserio 4, Keen 2, Fundora 10, Boldizsár 8, Varga P. 9. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Bogdán 1, Kiss B., Török S. 1, Szabó M. Vezetőedző: Nagy József.
Edzői értékelés
Dávid Zoltán: – Mindig nagyon nehéz a Kecskemét ellen játszani, nagyon jó erőt képviselnek, tele van fiatal, tehetséges játékossal a keretük. A taktikánkkal abszolút nem volt probléma, mindent betartottak a srácok, amit kértem. Inkább azok a kis berögzött, ki nem kényszerített hibáink jöttek elő, amik velünk vannak augusztus óta. De ez röplabda, amíg a labda gömbölyű, addig benne van a játékban. Az lenne a csoda, ha nem hibáznánk, akkor nem lenne értelme edzőnek lenni.
Nagy József: – A hétvégi kupamérkőzés nagyon meglátszott a srácokon, nem sikerült teljesen feltöltődnünk. Ennek ellenére mindent megtettek, küzdöttek a pályán a Fehérvár kiváló játékosai ellen. Készülünk a következő összecsapásra.
A párharc állása: 1–0 a MÁV Előre-Foxconn javára.

Debreceni EAC – Fino Kaposvár 1:3 (–24, 22, –29, –18)
Debrecen, 220 néző. V: Sík, Adler.
DEAC: Bagics 12, Kiss I. 6, Almora 25, Veres 8, Moret 12, Tóth A. 4. Csere: Bán (liberó), Imre 1. Vezetőedző: Fodor Antal.
FINO: Bögöly 14, Lescay 11, Bartunek 2, Hernandez 18, Iván 11, Baróti 20. Csere: Bozóki (liberó), Hubicska, Tóth K. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.
Edzői értékelés
Fodor Antal: – Izgalmas, küzdelmes mérkőzést játszottunk. Egy játszmát magabiztosan nyertünk, viszont ezen kívül is volt esély szettet nyerni, de kicsúszott a kezünkből. A hátralévő meccseken lesz lehetőség javítani és győzni is, remélem sikerülni fog.
Szlobodan Prakljacsics: – Megtettük az első lépést. Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl egy jól játszó Debrecen ellen.
A párharc állása: 1–0 a Fino Kaposvár javára.

 

Férfi NB I, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Dág KSE – Szolnoki RK 3:0 (20, 16, 25)
Dág, 52 néző. V: Horváth M., Nagy Zs.
DÁG: Nagy P. 9, Szabó B. 1, Kun 18, Flachner K. 8, Krupánszki 12, Benkő 10. Csere: Farkas R., Czibula (liberók), Balázs. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
SZOLNOK: Bíró 5, Guzmics 4, Fenyvesi D. 19, Acsai 2, Oláh R. 5, Reiner 5. Csere: Földes (liberó), Csombor 2, Falusi. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
Edzői értékelés
Zirigh Balázs: – Nagyon nem vártam ezt a mérkőzést, hiszen nem tudtunk edzeni betegségek és sérülések miatt az elmúlt 10 napban, és nem tudtam, hogy mire számíthatok a felforgatott csapatomtól! Többet kaptam, mint amire gondoltam! A srácok felnőttek a feladathoz, és annak ellenére, hogy többen is, nem száz százalékos állapotban vállalták a játékot, sőt nem is saját posztjukon játszottak, mégis hozták a fontos első győzelmet a negyeddöntőben!
Gulyás Ferenc: – Ilyen félve, bátortalanul nem lehet röplabdázni! Tisztában vagyok a csapat életkorával, de ha nincs teher, akkor játszani kell és élvezni a játékot. Sajnálom ezt a mérkőzést, bíztam egy jó játékban erre…
A párharc állása: 1–0 a Dág javára.

Dunaújvárosi KSE – TFSE 3:0 (15, 18, 14)
Dunaújváros, 72 néző. V: Bibók, Tillmann.
DKSE: Juhász B. 5, Hechavarria 11, Kisházi 5, Pavljuk 14, Laczi 5, Winter 5. Csere: Béres (liberó), Farkas L. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
TFSE: Tóth M. 1, Horváth B. 2, Füzék 3, Kókai 9, Merkler 3, Mihucz 4. Csere: Nagy T., Eisemann (liberók), Balázs B. 6, Fenyő 3, Tigyi 2, Éliás 1. Vezetőedző: Lónárt Péter.
Edzői értékelés
Tomanóczy Tibor: – Nagyszerű felfogásban, végig koncentráltan, motiváltan játszott a csapat ennek a hosszú párharcnak az első összecsapásán. Az első mérkőzés nekünk sikerült jobban. Amennyiben a folytatásban is ilyen stabilan, koncentráltan játsszunk, akkor az idegenbeli mérkőzés is meglehet. Ez csak rajtunk múlik majd.
Lónárt Péter: – A férfi röplabdában vagy mi ütjük be a labdát, vagy az ellenfél. Ma Dunaújváros ütötte be. Nem láttam tüzet, csak parazsat.
A párharc állása: 1–0 a DKSE javára.

 

Női NB I:
Békéscsabai RSE – Vasas SC 0:3 (–16, –11, –16)
Békéscsaba, 65 néző. V: Nagy L., Gyulai.
BRSE: Gellén, Korcsok, Feld, Sinka 5, Mikus 5, Fekete G. 3. Csere: Kucsera, Erdei (liberók), Szécsi, Szatmári 2, Gajdács 2, Lázár 2. Vezetőedző: Nagy Attila.
VASAS SC: Botyánszki 10, Rieder 8, Märcz 2, Jámbor 17, Kállai 9, Olcsváry 7. Csere: Stankovics (liberó), Báder 1. Vezetőedző: Kőnig Gábor.
Edzői értékelés
Nagy Attila:
– Ennyi a reális különbség jelenleg a két csapat között. Gyengén, hitetlenül és rengeteg gyermeteg hibával játszottunk ma, egyetlen pillanatig sem volt kétséges a mérkőzés kimenetele. Gratulálok a Vasasnak!
Kőnig Gábor: – Ezt a meccset a nyitásunkkal és a nyitásfogadásunkkal nyertük meg, ez a két játékelem nagyon jól működött, ebből kiindulva könnyebben tudtunk védekezni, onnan pedig már adta magát, hogy mi lesz a végeredmény. Szorosabb meccsre számítottunk, de gratulálok a csapatomnak, mert kiválóan röplabdázott.

 

HETI PROGRAM:
Március 17., péntek
16:00 Swietelsky-Békéscsaba – Branik Maribor (szlovén; női MEVZA-kupa, döntő; Kamnik)

Március 18., szombat
16:00 TFSE – Dunaújvárosi KSE (férfi NB I, negyeddöntő, 2. mérkőzés)
16:00 Szolnoki RK – Dág KSE (férfi NB I, negyeddöntő, 2. mérkőzés)
16:00 VEHIR-VESC – Jászberény (női NB I)
17:00 Gödöllői RC – UTE U21 (női NB I)
18:00 Kecskeméti RC – MÁV Előre-Foxconn (férfi Extraliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
18:00 BVSC-Zugló – Békéscsabai RSE (női NB I)
19:00 MAFC-BME – Pénzügyőr (férfi Extraliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés)
19:00 TFSE – Diósgyőri VTK (női NB I)
19:00 Budaörsid DSE-Emericus – SZBRA (női NB I)
19:15 Fino Kaposvár – Debreceni EAC (férfi Extraliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés) ; Tv: M4 Sport+
20:00 Kistext JP Auto Mercedes – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés)

Március 19., vasárnap
18:00 Vasas SC – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)