DRK Férfi Magyar Kupa Döntő: továbbra is a csúcson a Pénzügyőr

Sorozatban negyedszer is a Pénzügyőr SE nyerte meg a DRK Férfi Magyar Kupa döntőjét, miután a szombati fináléban 3:0-ra legyőzte a Fino Kaposvárt.

 

DRK férfi Magyar Kupa-döntő:
Fino Kaposvár – Pénzügyőr SE 0:3 (–25, –19, –21)
Riz Levente Sportcsarnok, 1500 néző. V: Mezőffy, Halász T.
FINO: Bartunek 2, Hernandez 14, Iván B. 4, Baróti 14, Bögöly 5, Lescay 8. Csere: Bozóki (liberó), Hubicska, Tóth K. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.
PÉNZÜGYŐR: Rása 9, Magyar 2, Kiss D. 12, Nascimento, Kovács Z. 11, Dávid Cs. 14. Csere: Feliciano (liberó), Tomanóczy 7, Tordai. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Edzői értékelés
Jókay Zoltán: – Az első pillanattól kezdve haraptunk, emellett több játékelemben is az idény eddigi legjobbját teljesítettük. Ez az érzelmek csatája volt, vártam is a játékosoktól, hogy élvezzék az összecsapást és nyerjenek, szerencsére mindkettő tanácsomat megfogadták. Sok trófeát nyertem már edzői pályafutásom során, de ez a kupagyőzelem különösen közel áll a szívemhez.
Szlobodan Prakljacsics: – Emelem a kalapom a Pénzügyőr előtt! Mindkét csapat nagyon küzdött, ellenfelünk jobban akart, és ha egy kicsit fegyelmezettebbek és agresszívabbak lettünk volna, akkor megnehezítjük a dolgát. Egy tanulási folyamatban vagyunk, de a kupadöntőben tapasztaltakat a bajnoki hajrában hasznosíthatjuk.

Szinte extázisban kezdte a mérkőzést a címvédő, Jókay Zoltán alaposan felpörgette csapatát és villámgyorsan el is húztak 5 ponttal. A somogyiak 8:3-nál kezdek megérkezni a meccsbe, és 13:12-re fel is tudtak jönni, amikor a fővárosiak időt is kértek, de ez sem segített, mert a somogyiak sorozatban öt pontot szerezve fordítottak. A Fino ekkor alaposan elkapta a nyitást, amivel nem tudott mit kezdeni az ellenfél, de aztán a PSE percei következtek, akik sorozatban 4 ponttal visszavették a vezetést. A végjátékban így is 21:21 volt az állás, és végül a Fino jutott szettlabdához, de időkérés után Tomanóczy hárított, míg a másodikat pedig Rása, és utána már a Pénzügyőr jutott lehetőséghez, a játszma lezárására, és ezt Rása blokkjával meg is tette (25:27).

A második szett elején már nem aludtak el a kaposváriak, s ha nem is sokkal, de 4:4 után rendre ők vezettek. 12 után került megint fölénybe a PSE és 17:14-nél időt is kért Szlobodan Prakljacsics. Úgy tűnt, hogy eredményes is, mert gyorsan szereztek két pontot, de aztán megint elment néggyel a fővárosi csapat. És innen nem volt megállás, a végén hat szettlabdája is volt a Pénzügyőrnek, amiből az elsőt még hárították a somogyiak, egy rontott nyitás azonban megpecsételte a sorsukat (19:25).

A harmadik játszmára összeszedték magukat a kaposváriak, ami nem csoda, hiszen nekik már a meccsben maradás volt a tét. Így is a PSE vezetett, de nem engedte leszakítani magát a Fino. 17:17 után azonban megint a fővárosiak voltak határozottabbak, és megléptek hárommal. Kapaszkodott, kapaszkodgatott a Fino, de így is három meccslabdája lett az ellenfélnek, és Rása Alex ászával azonnal ki is használták az elsőt (21:25), így sorozatban negyedszer is kupagyőztes lett a Pénzügyőr.