DRK Női Magyar Kupa Döntő: címet védene a Vasas Óbuda

A DRK Röplabda Magyar Kupa vasárnapi, női döntőjében a címvédő Vasas Óbuda és a kihívó Swietelsky-Békéscsaba csap majd össze. Sorozatunk negyedik részében előbbiek eddigi szereplését próbáltuk elemezni.

 

Vasas Óbuda
A múlt:
14-szeres kupagyőztes, 10-szeres ezüstérmes
7-szeres bajnok, 12-szeres ezüstérmes, 7-szeres bronzérmes
1-szeres MEVZA-győztes

Várható kezdőcsapat:
Szkripak (ukrán), Fricová (szlovák), Papp, Bannister (amerikai), Török, Abdulazimova (azeri). Liberó: Juhár.

Jelenlegi forma:
A tavalyi idényben három trófeát is begyűjtő fővárosiak a bajnokság alapszakaszában is magabiztosan meneteltek, egyetlen vereségüket az utolsóelőtti fordulóban gyűjtötték be, s a 14 mérkőzésen mindössze hét játszmát veszítettek, igaz, abból ötöt éppen vasárnapi ellenfelük, a Swietelsky-Békéscsaba ellen. Mivel a tavalyi bajnoki döntő is csak az utolsó, az ötödik mérkőzésen dőlt el a két csapat között, borítékolhatjuk, hogy most is késhegyre menő csata lesz várható.

Az biztos, hogy a mostani fináléra a piros-kékek pihenhettek és készülhettek rá jobban, hiszen nekik két hete volt az utolsó tétmérkőzésük, míg ellenfelük két MEVZA-elődöntőt és egy bajnokit is játszott még ezalatt. De persze az is előfordulhat, hogy ez éppen a másik csapatnak kedvez, hiszen ők játékban maradtak.

Az is biztos, hogy sok fog múlni a feladó Olga Szkripak és az átló Taylor Bannister teljesítményén, de éppen a Vasas az a csapat, amelynek minden posztra van legalább egy minőségi, válogatott szintű cserejátékosa, legyen szó akár a tavalyi esztendő legjobbjának megválasztott feladó Fábián Fannyról, a center Kump Alizról, az átló Vezsenyi Adriennről, a liberó Szalai Annáról, vagy a szélső ütő Julia Bojkóról. Nem véletlenül mondta azt az esemény sajtótájékoztatóján Aysan Abdulazimova, hogy nem a kezdőcsapat, hanem a teljes keret nevében ígéri, hogy mindent megtesznek majd a sikerért.

 

DRK Magyar Kupa Döntő 2023
Jegyek
https://www.eventim.hu/…/drk-roeplabda…/event.html

A KUPADÖNTŐ PROGRAMJA:
Március 11., szombat
16:00 GreenPlan-VRCK – Kecskeméti RC (DRK férfi Magyar Kupa-bronzmérkőzés); Tv: m4sport.hu
19:00 Fino Kaposvár – Pénzügyőr SE (DRK férfi Magyar Kupa-döntő); Tv: M4 Sport+

Március 12., vasárnap
16:45 Fatum-Nyíregyháza – Kaposvári NRC (DRK női Magyar Kupa-bronzmérkőzés); Tv: m4sport.hu
19:45 Swietelsky-Békéscsaba – Vasas Óbuda (DRK női Magyar Kupa-döntő); Tv: M4 Sport+