Soós Niki a németek ellen debütált a válogatottban

Bármilyen furcsán is hangzik, női válogatottunk egyik újonca Soós Nikolett volt a Németország elleni mérkőzésen. Az idén bajnok, Magyar Kupa- és MEVZA-győztes BRSE csapatkapitánya ugyanis még soha nem lépett pályára hivatalos válogatott mérkőzésen.

 

– Még 2014-ben, Jan De Brandt érkezésekor voltam a keret tagja, Szlovéniában játszottam is edzőmeccseken, de a hivatalos találkozókon már nem szerepeltem. A következő két idényben meg sérülés és betegség miatt nem tudtam eljönni a válogatottba – mondta el ezzel kapcsolatban a 28 éves ütő.

A Békéscsabának idén nagyon kimerítő idénye volt, hiszen a már említett MEVZA, Magyar Kupa és bajnokság mellett a CEV Kupában a negyeddöntőig jutottak. Ráadásul Niki keze megsérült az idény elején, amelynek „nyoma” még mindig látszik a játékos hüvelykujján.

– Valóban igen kimerítő volt a bajnokság, de nagy álmom volt, hogy egyszer tényleg bemutatkozhassak a válogatottban, ezért gondolkodás nélkül igent mondtam Alberto Salomoni felkérésére. Nagyon jól is érzem magamat a lányokkal az edzőtáborban és igyekszem majd a legjobbat kihozni a vb-selejtezők és a továbbiak során. A németek ellen sem ment rosszul sem nekem, sem pedig a csapatnak, de lesz ez még jobb is.

A játékos valóságos ikonnak számít Békéscsabán, hiszen amellett, hogy ő a csapat kapitánya, részese volt a BRSE összes nagy sikerének – a négy bajnoki címnek, a két kupasikernek és természetesen a MEVZA-győzelemnek is – az elmúlt években. Nehezen lenne elképzelhető nélküle a csabaiak kezdőcsapata.

– Erre most még nem tudok válaszolni, szeretnék maximálisan a válogatottra koncentrálni. Tényleg nagyon megterhelő volt a bajnokság, de örülök a környezetváltozásnak és az új kihívásoknak, amelyeknek szeretnék minél jobban megfelelni. Most ez az elsődleges célom, így a jövővel majd később szeretnék foglalkozni.