Már a babakocsiból is labdapattogást hallott Zarka Márton

A rekorder Fino Kaposvár lesz a címvédő Pénzügyőr ellenfele az idei férfi Magyar Kupa-döntőben, március 11-én, Budapesten. A somogyi együttesnek az UNI Győr-SZESE és a Kistext legyőzése nem jelentett gondot, majd a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika elleni elődöntőből is kettős sikerrel jutott tovább, mindössze egy szettet veszítve. Az együttes fiatal feladója, Zarka Márton első kupafináléjára készülhet, vele beszélgettünk.

 

– Meg kellett harcolni ezért a döntőért…
– Igen. Nagyon büszke vagyok srácokra, a Vegyész ellen mindenki odatette magát, kiélezett küzdelmet hozott mindkét mérkőzés, de a nagyobb magabiztosság és a folyamatos koncentráció minket jellemzett jobban, ez volt a kulcs a győzelemhez.

– A címvédő Pénzügyőr következik a döntőben. Ellenük mire lehet képes a kaposvári csapat?
– Nem szeretnénk megállni, a fináléra is teljes erőbedobással készülünk, és meg akarjuk lepni a címvédőt!

– Mik ennek a kaposvári együttesnek a legnagyobb erősségei?
– Először is az erőnlétet emelném ki. Emellett pedig fontos, hogy vannak olyan játékosaink, akik mögött jó pár év rutin van már, hatalmas tapasztalattal rendelkeznek, ami sokat segíthet.

– A klub saját nevelésű feladójaként, 17 évesen már a felnőtt kerethez tartozol. Mesélj kérlek arról, hogyan is kerültél kapcsolatba a röplabdával?
– A röplabda iránti szeretet már egészen kisgyerek koromban megvolt bennem, ez nálunk családi örökség. Apukám is itt játszott Kaposváron, már a babakocsiból is a labdapattogást hallgattam. Persze csak később vált életem részévé, ráadásul pályafutásom elején még párhuzamosan fociztam is a röpi mellett.

– Édesapáddal, a játékosként és edzőként is többszörös magyar bajnok és kupagyőztes Zarka Péterrel mennyire elemzitek ki egy-egy mérkőzésedet?
– Mindent meg tudok beszélni Apuval, nagy az összhang köztünk és igyekszem megfogadni a tanácsait. Anno ő volt az első edzőm még a mini korosztályban, jelenleg pedig az U20-as csapatot irányítja, így ott újra együtt dolgozhatunk. Sosem kivételezett velem, én pedig inkább mindig többet akartam neki bizonyítani a többieknél…

– A kaposváriak felnőtt csapatának játékosként mik a rövidtávú céljaid?
– Sikeres szereplés a kupadöntőben, emellett szeretnék a bajnokságban is az aranyéremért játszani!

 

DRK Magyar Kupa Döntő 2023

Jegyek ITT

https://www.eventim.hu/…/drk-roeplabda…/event.html