DRK Magyar Kupa Döntő: Péter Benedek bízik a Vegyész éremszerzésében!

A GreenPlan-VRCK idén is bejutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában. A barcikai alakulatban a rutinos játékosok mellett szép számmal találunk ifjú tehetségeket is, köztük a 20 éves Péter Benedeket, aki az elmúlt napokban a felnőtt válogatott bő keretébe is meghívást kapott.

 

A fiatal szélső ütő Sümegen ismerkedett meg a sportággal az általános iskola második osztályában:

„Kaposi Marika néninél kezdtem el röpizni, ekkor még fociztam is mellette, de aztán a szupermini országos arany és az OMB döntő után nem volt kérdés számomra, hogy melyik sportágat fogom választani. Nagyon jó alapokat kaptam mind mentálisan, mind szakmailag, ezért köszönettel tartozom Marika néninek és Kaposi Tominak” – emlékszik vissza a kezdetekre Benedek, akinek kiváló adottságaira már az utánpótlás válogatottaknál is felfigyeltek, először az U15-ös keretbe kapott behívót, majd kisebb megszakításokkal az U17-es, és az U20-as nemzeti együttes tagja is volt.

A VRC Kazincbarcika gárdájánál a második szezonját töltő játékos hamar megtalálta számításait új klubjában: „Ha egy mondatban kellene jellemeznem a csapatot, akkor azt mondanám, hogy itt tényleg mindenki egymást segítve, együtt küzd a minél jobb eredményért! S biztos vagyok benne, hogy ez a Magyar Kupa bronzmérkőzésén is így lesz! Sajnos az elődöntőben kikaptunk a Kaposvártól, de nem csüggedünk, mindenképp szeretnénk a harmadik helyet megszerezni a Kecskemét ellen! Emellett pedig minél előkelőbb helyen akarunk végezni a bajnokságban is” – tette hozzá Péter Benedek.

A fiatal tehetség a jövőbeli egyéni céljaival kapcsolatban is nagyon konkrétan fogalmazott: „Napról-napra fejlődni szeretnék, mindent megteszek azért, hogy minél jobb legyek, s idővel majd külföldön is szívesen játszanék. Előtte azonban alapemberré szeretnék válni itt Kazincbarcikán, ahol nagy álmom, hogy magyar bajnok legyek!”

 

DRK Magyar Kupa Döntő 2023

JEGYEK ITT
https://www.eventim.hu/…/drk-roeplabda…/event.html