Búcsú Grózer Annától

Utolsó útjára kísérték ma a korábbi 41-szeres válogatott Grózer Annát, aki január 24-én, 53 éves korában hunyt el. Az alábbi írással emlékezünk a kiváló röplabdázóra, strandröplabdázóra, edzőre, az MRSZ munkatársára:

 

Nehéz, nagyon nehéz, szomorú és csendes nap volt a mai. Ott álltunk melletted mi is, a röplabdások, s üveges tekintettel, könnyes szemmel, sok kérdéssel a fejünkben próbáltuk feldolgozni a feldolgozhatatlant: a mindig mosolygós, kedves és életvidám kolléga, barát, játékostárs, példakép Grózer Ancsa elment.

Igazságtalan, hogy ilyen fiatalon! Ráadásul gyorsan történt, nagyon gyorsan, hisz tavaly még a Tőled megszokott vehemenciával tanítgattad a röplabdázás fortélyait az utánpótlásnak, s a szemed mindig csillogott, ha tehetséges fiatalokat láttál, akik egykoron majd – ki tudja – talán olyan magasságokat is elérhetnek, mint Te.

Igaz, nem lesz egyszerű dolguk! Három magyar bajnoki cím, két Magyar Kupa-győzelem, valamint az Európa-bajnoki 10. hely és a 41 felnőtt válogatott mérkőzés olyan eredmény, amire bizony csak kevesek képesek. Nem beszélve arról, hogy a teremröplabdás karrier után a strandon is a legjobbak közé tartoztál! Olyannyira, hogy 2001 szeptemberében az olaszországi Jesoloban Ancsin Ildivel az előkelő 9. helyet szereztétek meg az Európa-bajnokságon, a már akkor is rendkívül erős, 24 párost felölelő mezőnyben!

Milyen szép idők is voltak, mennyi boldog, örömteli és felejthetetlen pillanat, amelyet, ha eszedbe juttattunk, mindig megjelent az arcodon az a kedves mosoly, amit annyira szerettünk, amitől nekünk is jobb kedvünk lett! S ez a mosoly, drága Ancsa, mindig is velünk lesz, soha nem felejtjük el, mint ahogy Téged sem!

Igaz, a lelkünkben most bánat van, üresség és leírhatatlan szomorúság…

Nyugodj békében!