DRK Női Magyar Kupa: Kaposváron is nyert a Békéscsaba

A Swietelsky-Békéscsaba lesz a címvédő Vasas Óbuda ellenfele a DRK női Magyar Kupa március 12-i döntőjében, miután a kaposvári visszavágón is 3:1-re győzött. A somogyiaknak nem sikerült az újabb bravúr, s a tavalyi döntős Szent Benedek kiejtése után a Fatum-Nyíregyháza ellen a bronzéremért mérkőzhetnek, míg a fináléban létrejött a sokak által álomdöntőnek titulált párosítás. A női NB I-ben a Gödöllő Balatonfüreden győzte le a Szent Benedek fiókcsapatát.

 

Női Magyar Kupa-elődöntő, visszavágó:
Kaposvári NRC – Swietelsky-Békéscsaba 1:3 (–18, –24, 16, –21)
Kaposvár, 309 néző. V: Halász T., Szabó P.
KNRC: Bodovics 6, Ubavics 6, Godó 13, Gyimes 9, Maggioni, Szedmák 22. Csere: Radnai Lili (liberó), Renko 2, Hegyi, Budai 3, Radnai Luca 1. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
BÉKÉSCSABA: Vaszileva 14, Bodnár 6, Drpa 11, Aktas 13, Pintér 7, Bagyinka 1. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Olijnyik 1, Mosher 2, Glemboczki 4, Tuska. Vezetőedző: Tóth Gábor.
Edzői értékelés
Vincent Lacombe:
– Gratulálok a Békéscsabának! Ami az elsődleges céljuk volt azt elérték, bejutottak a döntőbe. Nálunk a mérkőzés elején hiányzott valami, amire nem találtuk az ellenszert, de nem állunk meg, készülünk a hátralévő bajnokikra és a bronzmeccsre.
Tóth Gábor: – A tervek szerint alakultak a dolgok, de a második szettben az ellenfél edzője meghúzta az egyetlen dolgot, amit véleményem szerint meg tudott húzni, ehhez pedig mi jól asszisztáltunk. Ennyi kritikám van a csapat felé, mert tudtuk, hogy ez meg fog történni. Viszont szépen kijöttünk belőle, erősek maradtunk, és amikor már biztossá vált, hogy bejutottunk, onnantól próbáltam azoknak is lehetőséget adni, akik mostanában kevesebbet kaptak. Megnyertük a mérkőzést is, ami szintén fontos. Ott már nem játszottunk jól, de az is sokat ér, hogy ők is látták, mi kell ahhoz, hogy mindenki stabil lehetőséget kaphasson a későbbiekben.
Továbbjutott a Swietelsky-Békéscsaba kettős győzelemmel (6:2-es szettarány).

 

Női NB I:
SZBRA – Gödöllői RC 0:3 (–16, –16, –17)
Balatonfüred, 92 néző. V: Takács Á., Gyulai.
SZBRA: Sólyom, Gergácz 5, Szabó K. 4, Orosz 12, Tóth S. 2, Szakály 3. Csere: Balogh E., Berkó V. (liberók), Mayerhoffer, Lovász, Simon, Egri B. Vezetőedző: Fésüs Irén.
Edzői értékelés
GRC: Borsos L. 9, Kovács E. 10, Halla P. 9, Nagy V. 9, Boros 4, Kökény P. 11. Csere: Maurer (liberó), Sorompó. Vezetőedző: Szalay Attila.
Edzői értékelés
Fésüs Irén: – Ha ezt a mérkőzést medencében játszottuk volna, belefulladunk…
Szalay Attila: – Nagyon büszke vagyok a csapatra! Kemény munkát végeztek el a lányok az elmúlt hetekben és ennek meg is lett az eredménye. Több játékelemben, taktikában, valamint fizikálisan is sokat fejlődtek. Ez mai mérkőzésen is érezhető volt. Pár apró megingást leszámítva, végig koncentráltan és határozottan tudtunk játszani.

 

HETI PROGRAM:
Február 23., csütörtök
18:00 Fatum-Nyíregyháza – MTK Budapest (női Extraliga)

Február 24., péntek
18:00 Szent Benedek RA – Vasas Óbuda (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv

Február 25., szombat
16:00 TFSE – BVSC-Zugló (női NB I)
16:00 VEHIR-VESC – Vasas SC (női NB I)
17:00 Dág KSE – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I, felsőház)
18:00 Debreceni EAC – Pénzügyőr SE (férfi Extraliga, felsőház)
18:00 Kecskeméti RC – Fino Kaposvár (férfi Extraliga, alsóház); Tv: Hunvolley Tv
18:00 MEAFC-Miskolc – Dunaújvárosi KSE (férfi NB I, felsőház)
19:00 Újpesti TE – Kaposvári NRC (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 MAFC-BME – Kistext JP Auto Mercedes (férfi Extraliga, alsóház)

Február 26., vasárnap
14:00 Békéscsabai RSE – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I)
16:00 GreenPlan-VRCK – MÁV Előre-Foxconn (férfi Extraliga, felsőház); Tv: M4 Sport+
17:00 Jászberény VT – UTE U21 (női NB I)
17:30 Swietelsky-Békéscsaba – MÁV Előre-ST. Solar (női Extraliga)
18:00 DSZC-Eötvös DSE – Diósgyőri VTK (női NB I)