A Pénzügyőr az első kupadöntős, feltámadt a Fino

A férfi Magyar Kupa mindkét elődöntőjében pályára léptek ma a csapatok, azonban amíg a címvédő Pénzügyőr és a Kecskemét már a visszavágónál járt, addig a Fino Kaposvár és a GreenPlan-VRCK még csak a párharc első meccsénél tartott. A PSE az idegenbeli 3-2-es sikere után ezúttal 3:0-ra győzött, s kettős győzelemmel jutott a fináléba. A bajnokság alapszakaszában csak az alsóházba jutó kaposváriak viszont alaposan meglepték a kazincbarcikaiakat, akiknek a 3:0-s vereséget követően, legjobb esetben is csak az aranyszettben harcolhatják ki a fináléba kerülést.

 

Férfi Magyar Kupa-elődöntő, 1. mérkőzés:
Fino Kaposvár – GreenPlan-VRCK 3:0 (16, 23, 19)
Kaposvár, 250 néző. V: Halász E., Halász T.
FINO: Bartunek 4, Hernandez 14, Iván B. 7, Baróti 17, Bögöly 4, Lescay 6. Csere: Bozóki (liberó), Tóth K. 1. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.
VRCK: Reffatti 11, Tarabus 4, Páez 4, Blázsovics 7, Juhász 7, Szabó D. 8. Csere: Kiss M. (liberó), Péter B., Moraes 1, Warzywoda, Csoma 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Edzői értékelés
Szlobodan Prakljacsics:
– Megtettük az első lépést a kupadöntő felé. Koncentráltan és higgadtan játszottunk. A Kazincbarcika a második szettben meglepett minket az agresszív nyitásaival, de egy-két extra teljesítmény segítségével sikerült kontroll alatt tartanunk a mérkőzést.
Toronyai Miklós: – Nem tudtuk belakni a termet rendesen, sajnos régen játszottunk ilyen alacsony teremben. Ez rányomta a bélyegét a fogadásunkra, így a támadásokra is. Attól, hogy a labdák a plafonba mennek, nem szabad idegeskedni ennyit. Igaz, nyitásban sem voltunk jók. Van egy visszavágó, amin mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért, akárcsak tavaly.

Visszavágó:
Pénzügyőr SE – Kecskeméti RC 3:0 (18, 11, 18)
Kőér utca, 120 néző. V: Jámbor, Árpás.
PÉNZÜGYŐR: Rása 8, Magyar 6, Kiss D. 3, Nascimento 10, Kovács Z. 16, Dávid Cs. 11. Csere: Feliciano (liberó), Tomanóczy 1, Tordai, Majoros. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
KECSKEMÉT: Farkas P. 3, Baserio 4, Keen 3, Fundora 5, Boldizsár 3, Argilagos 5. Csere: Gebhardt Á., Török Zs. (liberók), Kecskeméti 1, Varga P. 10, Balla, Kiss B. Vezetőedző: Nagy József.
Edzői értékelés
Jókay Zoltán:
– A hét egyik fő feladata ez volt, hogy koncentráltan és hatékonyan tudjunk játszani. Én úgy gondolom, hogy ez sikerült és készülünk a következő feladatunkra.
Nagy József: – Nagy reményekkel érkeztünk a mai találkozóra, annak ellenére, hogy a bajnokságban és a kupasorozatban is csak megszorongatni sikerült a Pénzügyőr csapatát. Koncentráltabban kezdtük a mérkőzést, mint ellenfelünk. De ahogy kezdte felvenni a játék ritmusát a PSE úgy vették át az irányítást is a mérkőzés felett.
Továbbjutott a Pénzügyőr kettős győzelemmel (6:2-es szettarány)

 

HETI PROGRAM:
Február 10., péntek
18:00 Fatum-Nyíregyháza – MÁV Előre-ST. Solar (női Extraliga)
18:00 Szent Benedek RA – Újpesti TE (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 MEAFC-Miskolc – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I, felsőház)

Február 11., szombat
14:00 Kecskeméti RC – Kistext JP Auto Mercedes (férfi Extraliga, alsóház)
17:00 Vasas Óbuda – MTK Budapest (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
17:00 Gödöllői RC – BVSC-Zugló (női NB I)
17:00 Dág KSE – Dunaújvárosi KSE (férfi NB I, felsőház)
18:00 Debreceni EAC – MÁV Előre-Foxconn (férfi Extraliga, felsőház)

Február 12., vasárnap
12:30 GreenPlan-VRCK – Pénzügyőr (férfi Extraliga, felsőház); Tv: M4 Sport+
14:30 Békéscsabai RSE – VEHIR-Veszprémi ESC (női NB I)
17:00 Jászberény VT – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I)
17:00 Vasas SC – SZBRA (női NB I)
18:00 Swietelsky-Békéscsaba – Kaposvári NRC (női Magyar Kupa-elődöntő, 1. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
18:00 DSZC-Eötvös DSE – TFSE (női NB I)
18:00 UTE U21 – Diósgyőri VTK (női NB I)
20:00 MAFC-BME – Fino Kaposvár (férfi Extraliga, alsóház)