Sorsoltak az U17-es Eb-selejtezőre

DCIM100GOPROGOPR0114.JPG

Azok után, hogy a januári maribori MEVZA-tornán bravúros játékkal harmadik helyen végzett fiú U17-es válogatottunk, a csapat az Eb-selejtező második fordulójában is érdekelt.

 

Az európai szövetség (CEV) elkészítette a következő kör csoportbeosztását, s Bodonyi Ákos együttese Portugáliába utazik április második felében, ahol a házigazdák mellett Törökországgal és Finnországgal játszik majd.

„Az első forduló egy remek nyitánya volt ennek a kvalifikációs sorozatnak. Azonban már a fókuszt teljes mértékben az előttünk álló feladatra kell helyezni. Nem szabad messzemenő konzekvenciát levonni az első kör után, de az esélytelenség béklyóját mindenképpen sikerült minimum meglazítanunk. Törökország és Finnország esetében rendkívül erős ellenfelekre számítok, akiket igyekszünk a lehetőségekhez képest legjobban felmérni és felkészülni belőlük. Portugália tekintetében talán egy kevésbé ütőképes kerettel fogunk szembe nézni, de persze néhány videó és eredmény nem ad teljes bizonyosságot. Nehéz kvalifikáció előtt állunk, ahol még mindig nem mi vagy az esélyesek, de a teljes esélytelenség sem áll már fenn. Ha a fiúk képesek azt az elszántságot a pályára vinni, amit korábban egy-egy esetben láthattunk tőlük és tudunk tovább finomítani a sportág-specifikus elemeken, akkor izgalmas torna elé nézhetünk. Hajrá Magyarország!” – értékelte a sorsolást Bodonyi Ákos szövetségi edző.

Csak a fiúknál leszünk érdekeltek a selejtező második körében, mivel a lányoknál Magyarország és Szerbia közösen rendezik a hasonló korosztály Európa-bajnokságát, így házigazdaként a mieink automatikusan ott lesznek a júliusi békéscsabai döntőben.