Heti program: Vasas záróra a BL-ben, elődöntők a Magyar Kupában

Ezen a héten is zsúfolt program vár a röplabdázókra: az Extraliga és az NB I fordulója mellett három Magyar Kupa elődöntőt is lejátszanak, a Vasas Óbuda pedig befejezi a szereplését a Bajnokok Ligájában. Utóbbit az ARÉNA4, a férfi Extraliga rangadóját az M4 Sport+, a kupaelődöntőket és két női Extraliga-meccset pedig a Hunvolley Tv közvetít a tervek szerint.

 

Ezúttal már szerdán is csúcsmeccsek várnak ránk, hiszen ezen a napon játssza le utolsó csoportmérkőzését a Vasas Óbuda a Bajnokok Ligájában. Ráadásul a francia Mulhouse otthonában egyáltalán nem tét nélkül lépnek majd pályára a piros-kékek, hiszen amennyiben 3:0-ra, vagy 3:1-re győznek, akkor a csoport harmadik helyén végeznek és a CEV-kupa negyeddöntőjében folytathatják a szereplésüket. A mérkőzést az ARENA4 televízió élőben közvetíti.

Ezen a napon dől el az első Magyar Kupa-döntős csapat kiléte is, hiszen a címvédő Pénzügyőr és a Kecskemét már a visszavágót játssza. Bár a fővárosiak nyerték az első meccset idegenben, de csak 3:2-re, így nem teljesen lefutott a párharc. A Fino Kaposvár és a GreenPlan-VRCK még csak a párharc első meccsénél tart, és kíváncsian várjuk az új feladóval pályára lépő hazaiak és a remek formában lévő vendégek összecsapását. Mindkét mérkőzést a Hunvolley Tv-n láthatjuk majd.

Pénteken két női Extraliga-mérkőzéssel kezdődik majd a forduló: az újonc MÁV Előre Nyíregyházára, az Újpest pedig Balatonfüredre látogat majd, s utóbbi ugyancsak szerepel a Hunvolley Tv programjában, és rendeznek majd egy férfi NB I-es meccset is. Szombaton a nőknél a Vasas Óbuda az MTK-t fogadja (ugyancsak a Hunvolley Tv-ben), míg a férfiaknál a MÁV Előre Debrecenbe, a Kistext pedig Kecskemétre utazik, s lesz egy férfi és npi NB I-es mérkőzés is.

Ezúttal vasárnap lesz a legtöbb mérkőzés, szám szerint nyolc. A férfibajnokság csúcsrangadóját az M4 Sport+ közvetíti majd a GreenPlan-VRCK és a Pénzügyőr között, míg az alsóházban a MAFC és a Fino Kaposvár csap össze. Emellett egy női kupaelődöntőt is lejátszanak majd a Swietelsky-Békéscsaba és a Kaposvár között, amelyet Hunvolley Tv-n láthatunk majd, s öt női NB I-es bajnokit is megrendeznek.

 

HETI PROGRAM:
Február 8., szerda
18:00 Fino Kaposvár – GreenPlan-VRCK (férfi Magyar Kupa-elődöntő, 1. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
19:00 Mulhouse (francia) – Vasas Óbuda (női BL); Tv: ARÉNA4
20:00 Pénzügyőr SE – Kecskeméti RC (férfi Magyar Kupa-elődöntő, visszavágó); Tv: Hunvolley Tv

Február 10., péntek
18:00 Fatum-Nyíregyháza – MÁV Előre-ST. Solar (női Extraliga)
18:00 Szent Benedek RA – Újpesti TE (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 MEAFC-Miskolc – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I, felsőház)

Február 11., szombat
14:00 Kecskeméti RC – Kistext JP Auto Mercedes (férfi Extraliga, alsóház)
17:00 Vasas Óbuda – MTK Budapest (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
17:00 Gödöllői RC – BVSC-Zugló (női NB I)
17:00 Dág KSE – Dunaújvárosi KSE (férfi NB I, felsőház)
18:00 Debreceni EAC – MÁV Előre-Foxconn (férfi Extraliga, felsőház)

Február 12., vasárnap
12:30 GreenPlan-VRCK – Pénzügyőr (férfi Extraliga, felsőház); Tv: M4 Sport+
14:30 Békéscsabai RSE – VEHIR-Veszprémi ESC (női NB I)
17:00 Jászberény VT – Budaörsi DSE-Emericus (női NB I)
17:00 Vasas SC – SZBRA (női NB I)
18:00 Swietelsky-Békéscsaba – Kaposvári NRC (női Magyar Kupa-elődöntő, 1. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
18:00 DSZC-Eötvös DSE – TFSE (női NB I)
18:00 UTE U21 – Diósgyőri VTK (női NB I)
20:00 MAFC-BME – Fino Kaposvár (férfi Extraliga, alsóház)