Női NB I: tovább szorongatja a TFSE és a Veszprém a Diósgyőrt

A 12. fordulót rendezték a hétvégén a női NB I-ben. Tovább tart a versenyfutás az éllovas hármas között, hiszen az éllovas Diósgyőr és két üldözője, a TFSE és a Veszprém is nyerni tudott.

 

A legnehezebb dolga a TFSE-nek volt, hiszen ők a negyedik helyen álló Vasashoz látogattak és minden tudásukra szükség volt a győzelemhez a fiatal piros-kékekkel szemben. Ugyan a végeredmény 3:0 lett, de minden játszmát minimális, kétpontos különbséggel nyerték csak a vendégek, a harmadik szettben pedig alaposan rá is húztak.

A DVTK a Békéscsabát győzte le, s némi meglepetésre a vendégek játszmát tudtak nyerni a hazaiak otthonában. A VEHIR-VESC az utolsó előtti Eötvös DSE-t győzte le magabiztosan, csakúgy, mint a Gödöllő a sereghajtó Jászberényt, és az újonc BVSC-Zugló is három játszmában diadalmaskodott Balatonfüreden. A Budaörsöt viszont alaposan megizzasztották az UTE fiataljai, akik 0:2-ről szépítettek, de 24:19-ről nem tudták lezárni a negyedik szettet, s a hazaiak sorozatban hét pontot szerezve végül 3:1-re győztek.

 

Női NB I:
VEHIR-Veszprémi ESC – DSZC-Eötvös DSE 3:0 (12, 14, 16)
Veszprém, 73 néző. V: Barabás, Mezei.
VESC: Deli 2, Araújo 9, Sólyomvári 10, Nagy E. 13, Horváth D. 4, Kiss-Bertók 4. Csere: Bődi, Székely (liberók), Dordzsceren 6, Pós 2, Molnár-Pintér 2, Szalczinger 1, Tóth L. 1. Vezetőedző: Ibrahimi Edon.
EÖTVÖS: Juhász F. 4, Terzievska 9, Lengyel, Pálfi 2, Fehérvári 4, Berza 7. Csere: Papp Cs. (liberók), Kozma. Vezetőedző: Szombathy András.
Edzői értékelés
Ibrahimi Edon:
– Nagyon örülök, hogy egy újabb fiatal tehetség mutatkozhatott be a felnőttek között! Esélyeshez méltóan játszottunk a saját közönségünk előtt, és külön öröm, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam biztosítani. Gratulálok a csapatomnak.
Szombathy András: – Vannak gondjaink. Most nem elsősorban a most mutatott játékra gondolok, a ma pályára lépők lelkesedésével és néhol játékukkal is meg voltam elégedve.

Gödöllői RC – Jászberény VT 3:0 (15, 20, 16)
Monor, 43 néző. V: Vigh, Suba.
GRC: Kovács E. 8, Halla P. 8, Nagy V. 15, Boros 5, Kökény P. 12, Borsos L. 7. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Kardos 2, Sorompó. Vezetőedző: Szalay Attila.
JÁSZBERÉNY: Fodor 5, Kovács D. 1, Sléder 7, Juhász V. 6, Faragó 4, Somlai 4. Csere: Lagzi-Kovács (liberó), Berényi. Vezetőedző: Deme Gábor.


Edzői értékelés
Szalay Attila:
– Egy jó formában levő fiatal, lelkes csapat volt ma az ellenfelünk és ezt az előző heti teljesítményük is bizonyítja. A mérkőzés egyes szakaszaiban nagyon kellett koncentrálnunk, hogy a számunkra nagyon fontos három pont ne forogjon veszélyben.
Deme Gábor: – Nem közelítettük meg a Balatonfüreden mutatott teljesítményünket. A Gödöllőt tisztelem, egy jó erőkből álló csapat, de azt kell, hogy mondjam, hozzásegítettük őket a győzelemhez.

 

Vasas SC – TFSE 0:3 (–23, –23, –33)
Folyondár utca, 250 néző. V: Horváth M., Mezőffy.
VASAS SC: Botyánszki 6, Nagy S. 8, Märcz, Jámbor 18, Kállai 2, Olcsváry 5. Csere: Stankovics (liberó), Tóth S., Erőss 12, Fekete F. 3, Imre 4. Vezetőedző: Kőnig Gábor.
TFSE: Kökény N. 1, Komcsák 16, Budaházy 7, Villám 16, Villányi 8, Tettamanti 10. Csere: Boller (liberó), Turcsányi, Vámos, Török P. 1, Rácz. Vezetőedző: Herrera Olazabal.
Edzői értékelés
Kőnig Gábor:
– A mérkőzéshez való hozzáállással elégedett vagyok, a vereségeink közül ez az első, amivel ki tudok magamban békülni. A végjátékokban elkövetett hibáinkért nagy árat fizettünk, a TFSE rutinos játékosai ezeket maximálisan kihasználták. Gratulálok nekik, de a saját csapatomnak is, mert mindent megtettünk a győzelemért. Nagyon kellenek az ilyen meccsek, mert a játékosok ezekből tudnak a legtöbbet tanulni.
Herrera Olazabal: – Nagyon nehéz meccs volt, erre számítottunk. A Vasasban vannak az ország legjobb fiatal játékosai, nagyon jól tudnak röplabdázni. Minden szettben tudtuk, hogyan kell hátrányból feljönni az eredményjelzőn, soha nem veszítettünk higgadtságunkon és koncentrációnkon. A sok hiba ellenére nagyon elégedett és büszke vagyok a TFSE csapatának mai munkájára, minden pontot a végéig kiharcoltak. Gratulálok a szurkolóink támogatásához, akiknek szintén meg kellett küzdeniük a Vasas szurkolói ellen. Jó hangulat volt, gratulálok mindkét csapatnak.

SZBRA – BVSC-Zugló 0:3 (–22, –19, –23)
Balatonfüred, 53 néző. V: Vigh, Szél.
SZBRA: Sólyom 3, Tóth S. 7, Mayerhoffer 4, Gergácz, Schneider 12, Orosz 6. Csere: Darvasi, Balogh E. (liberók), Dimitrics 4, Egri B. 4, Lovász 2, Spándli. Vezetőedző: Fésüs Irén.
BVSC: Riczkó 13, Benedek R. 8, Dani 14, Nagy Zs. 11, Wirth 1, Tóth Bagi 1. Csere: Sartoris, (liberók), Nyuka, Puskás, Bajnóczi, Rózsa. Vezetőedző: Daróczi Gergely.
Edzői értékelés
Fésüs Irén:
– Nem tartozott a kötelező győzelmek közé ez a meccs, és azt a meccs előtt is tudtuk, hogy a BVSC ellen csak nagyon jó játékkal nyerhetünk. Hullámzó volt a játékunk, helyenként bravúrokat hoztunk, majd gyermeteg hibákat követtünk el. Nem figyeltünk, nem voltunk éberek, aminek a legfőbb oka, hogy a pályán nem beszéltek egymással a játékosok. Annak ellenére, hogy betegek, sérültjeink voltak a héten, jól dolgoztak a lányok. De az, hogy hiányzóink vannak nem lehet indok a vereségre. Ha jobban játszunk, nyerni tudtunk volna, de ma jobb volt a BVSC.
Daróczi Gergely:
– Több dolog miatt is örültem a mai napnak. Egyrészt megint győzni tudtunk, ami az elmúlt hetek után már nagyon ránk fért, másrészről pedig újra olyan tartásról adtunk tanúbizonyságot, melyet már régen láttam saját magunktól. Nagyon remélem, hogy ez a mai siker lendületet fog tudni nekünk adni a következő hetekre, mert amit ma csináltunk abból lehet építkezni a jövőben is. Gratulálok mindenkinek még egyszer!

Diósgyőri VTK – Békéscsabai RSE 3:1 (18, –23, 9, 21)
Miskolc, 115 néző. V: Csizmarik, Villás.
DVTK: Kalmár 1, Vajdová 29, Hollósi 11, Toszics 16, Egri K. 18, Kiss E. 5. Csere: Kundrák, Lóczi (liberók), Horváth L. 1, Bátori, Kovács L., Németh B. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
BRSE: Tuska 9, Mikus 5, Feld, Sinka 22, Szatmári 4, Fekete G. 5. Csere: Erdei, Kucsera (liberók), Fekete R. 1, Szécsi, Gellén 1. Vezetőedző: Nagy Attila.
Edzői értékelés
Németh Szabolcs:
– A legutóbbi mérkőzésünkön elszenvedett vereség után nagyon fontos volt a mai találkozó és a győzelem, hogy újra visszatérjünk a helyes útra. Az első szettben éreztem még annak a találkozónak a hatását, kicsit még döcögtünk, de a jó egyéni teljesítmények segítettek akkor átlendülni. A második szett számomra érhetetlen, hogy hogy tudunk ilyen teljesítményt nyújtani hazai pályán, későn ébredtünk abban a játékrészben. A harmadik és negyedik szettben aztán megtaláltuk a játékunkat és én is bátrabban nyúlhattam az utánpótlás játékosaimhoz. Összességében stabil játékot mutattunk be, aminek örülök, csak a második szettet sajnálom. A győzelmünkkel szeretnénk hozzájárulni az ünnepléshez és felköszönteni a 113 éves DVTK-t!
Nagy Attila: – A mérkőzés egyes részeiben jól játszottunk, azonban ütőerőben és nyitásfogadásban messze az NB I-es szint alatt voltunk és ez el is döntötte a találkozót.

Budaörsi DSE-Emericus – UTE U21 3:1 (25, 20, –20, 24)
Budaörs, 85 néző. V: Szarka, Filibér.
BDSE: Merza 5, Darvas 2, Horváth P. 23, Tátrai N. 5, Pisák F. 20, Jakab 9. Csere: Ujvárosi, Futsek (liberók), Kiss Zs., Pisák L., Hernády 2. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
UTE: Rádosi 8, Ligárt, Correa 13, Takács V. 14, Pécsi 3, Németh H. 2. Csere: Németh Z. (liberó), Riesz 5, Kis D. 14, Győr 2, Kopunovic 3. Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna.
Edzői értékelés
Ujvárosi Levente:
– Tudtuk, hogy az UTE jól nyit és sáncol és ez ma is így volt. A játék többi elemében jobbak voltunk. A harmadik játszmában sajnos elhittük, hogy megvan a győzelem és támadásban gyenge teljesítményt produkáltunk. Az első és a negyedik játszma végjátékára pedig sokáig emlékezni fogunk, mivel hátrányból fordítottunk. Ma voltak meghatározó játékosok, amit már régóta várok és ennek nagyon örülök.