Férfi Extraliga: idén továbbra is veretlen a Vegyész

A férfi Extraliga felsőházában az éllovas Pénzügyőr három játszmában legyőzte a vendég DEAC-ot, míg a GreenPlan-VRK az újonc MÁV Előre-Foxconn otthonában nyert szetthátrányból fordítva.

 

Férfi Extraliga, felsőház:
MÁV Előre-Foxconn – GreenPlan-VRCK 1:3 (21, –16, –29, –19)
Székesfehérvár, 105 néző. V: Bátkai-Katona, Ujházi.
MÁV: Eke 3, Szabó V. 1, Koci 20, Ambrus 4, Pesti 16, Doda 13. Csere: Takács (liberók), Deliu 4, Boa. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
VRCK: Szabó D. 20, Reffatti 21, Tarabus 4, Páez 3, Blázsovics 13, Juhász 6. Csere: Kiss M. (liberó), Péter B., Warzywoda, Péter M. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Edzői értékelés
Dávid Zoltán:
– Ugyanaz a helyzet, mint ami az elmúlt nyolc-kilenc hónapban folyamatosan. Fejben nem tudnak teljesen a mérkőzésre koncentrálni a srácok, enélkül pedig nem lehet nyerni ilyen erős csapatok ellen.
Toronyai Miklós: – Az első szettben mindkét csapat sok hibával játszott, mi főleg bosszantókat követtünk el. Amikor ezt sikerült helyre rakni, rendben voltunk. Örülök, hogy a meccs elején rontott sok nyitás nem szegte kedvét a játékosoknak, mertek nyitni a folytatásban is, jött is néhány ász, sikerült nyomás alatt tartani az ellenfelet. Tudunk ennél jobban játszani, de bizakodásra adhat okot, hogy úgy sikerült megszereznünk a három pontot egy rangadón, hogy tényleg maradt még bennünk.

Pénzügyőr – Debreceni EAC 3:0 (20, 20, 25)
Kőér utca, 172 néző. V: Adler, Jámbor.
PÉNZÜGYŐR: Rása 7, Magyar 4, Dávid Cs. 13, Nascimento 3, Kovács Z. 10, Tordai 14. Csere: Feliciano (liberó), Tomanóczy 6. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
DEAC: Tóth A. 2, Bagics 5, Kiss I. 4, Almora 18, Veres 8, Moret 11. Csere: Bán (liberó), Imre, Dorogi, Remete. Vezetőedző: Fodor Antal.
Edzői értékelés
Jókay Zoltán:
– Elsősorban talán a nyitásban nem voltunk olyan határozottak, ami kellett volna, hogy centerben tudjunk támadni. De örülök, hogy meg tudtuk várni a pillanatot, amikor meg tudtunk lépni és megnyerni a játszmákat.
Fodor Antal: – A mai meccsen egyik kulcsjátékosunk, Willian nélkül kellett kiállnunk. A bajnoki címre törő Pénzügyőr ellen a körülményekhez képest szépen helyt álltunk. Biztató a játékunk. Gratulálok a csapatomnak!

 

Férfi Extraliga, alsóház:
Kistext JP Auto Mercedes – MAFC-BME 1:2 (–23, 17, –26, 19, 9)
Szőnyi út, 50 néző. V: Árpás, Varjasi.
KISTEXT: Óhidi 4, Gebhardt N. 14, Novoszelov 24, Kocsondi 15, Torbica 19, Fazekas 4. Csere: Lassu (liberó). Vezetőedző: Tamás Zoltán.
MAFC: Kulcsár 5, Bandi B. 4, Kunert 14, Bandi O. 7, Szabó B. 31, Sebestyén 13. Csere: Tepszis (liberó), Szappanos D. 1, Gyenes. Vezetőedző: Pápai Péter.
Edzői értékelés
Tamás Zoltán:
– Sikerült felültetni magunkat a hullámvasútra. Fel kell nőnünk!
Pápai Péter:
– Az első és a harmadik szettben jól játszottunk. A harmadik szettet nagy csatában sikerült megnyerni, amiből lehet építkezni.

 

Férfi NB I, felsőház:
Dunaújvárosi KSE – MEAFC-Miskolc 1:3 (20, –13, –18, –21)
Dunaújváros, 65 néző. V: Varjasi, Szarka.
DKSE: Winter 3, Tóth K. 2, Hechavarria 14, Kisházi 3, Pavljuk 14, Laczi 7. Csere: Béres 1 (liberó), Szalai 4, Gőczi 1, Vida 2, Velicsko 6, Juhász B. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
MEAFC: Kozsla 7, McLaughlin 2, Kovács Z. 11, Csizmadia 12, Komlósi 12, Simkó 2. Csere: Karóczi (liberó), Árva 15, Szabó P. Vezetőedző: Bagó László.
Edzői értékelés
Tomanóczy Tibor:
– Megérdemelten nyerte meg a Miskolc a meccset. Mi a mai találkozón szinten alul teljesítettünk. Nem csak csapat, hanem egyéni szinten is. Ha fel akarunk jutni, akkor ezen sürgősen változtatnunk kell. Csüggednivalónk nincs. Dolgozunk tovább, hogy Dágon tudjunk extrát hozni, hiszen ez kell ahhoz, hogy az első-második helyért harcban maradjunk. A rájátszás még hosszú, de ha magunknak tesszük nehézzé, akkor nehéz lesz a vége.
Bagó László: – Türelmesen játszva kihasználtuk az ellenfél hibáit. Az elveszített első szett után sem röplabdáztunk valami fényesen, de ismét volt tartása a csapatnak és közösen találtuk meg a győzelemhez vezető utat. Mentális felkészültségben sokat léptünk előre az utóbbi hetekben. Büszke vagyok a játékosaim hozzáállására.

Vidux-Szegedi RSE – Dág KSE 1:3 (–31, –23, 21, –21)
Szeged, 100 néző. V: Takács Á., Szabó P.
SZRSE: Piti 10, Bodnár 2, Csányi 18, Kiss G. 8, Pozzobon 26, Kasnyik 5. Csere: Borsi (liberó), Sarnyai 3. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
DÁG: Szabó B. 1, Kun 20, Flachner K. 8, Oláh B. 15, Krupánszki 22, Flachner D. 7. Csere: Farkas R. (liberó). Vezetőedző: Zirigh Balázs.
Edzői értékelés
Fésüs Erzsébet: – Izgalmas mérkőzésen minimális pontaránnyal veszítettük a szetteket. De nagy pozitívuma a mérkőzésnek, hogy Bodnár Lajos feladó poszton hozott nagyon jó játékot és Sarnyai Ákos fontos pontokkal járult hozzá a harmadik szett győzelméhez. Számítottunk rá, hogy ilyen szoros küzdelmek lesznek a középszakaszban. További feladataink, hogy a most elkövetett hibákat kijavítsuk.
Zirigh Balázs: – Nagyon örülök annak, hogy a múlt heti rossz rajt után sikerült javítanunk, és itt nem elsősorban a játék minőségére gondolok, hanem arra, hogy ma csapatként tudtunk küzdeni a sikerért, ami sokszor átsegített minket kritikus helyzeteken! Gratulálok a fiúknak! Természetesen voltak hibák, amik hozzá tartoznak a játékhoz, de ma ezeket tudtuk kompenzálni! Szoros és izgalmas meccset játszottunk a Szegeddel, – mint mindig – és értékes sikert arattunk, még akkor is, ha ellenfelünk nem a megszokott összeállításban játszott.

 

Férfi NB I, alsóház:
TFSE – Szolnoki RK 3:2 (21, –27, 23, –17, 13)
Győri út, 30 néző. V: Filibér, Szarka.
TFSE: Tóth M. 4, Balázs B. 17, Együd, Kókai 22, Merkler 21, Mihucz 5. Csere: Arató (liberó), Füzék 5, Éliás 3. Vezetőedző: Lónárt Péter.
SZOLNOK: Földes 12, Bíró 8, Guzmics 12, Reiner 20, Csombor 8, Timár 5. Csere: Fenyvesi D. (liberó), Falusi. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
Edzői értékelés
Lónárt Péter: – Fontos győzelem volt! Egy ki-ki meccset játszottunk egy harcos Szolnok ellen. Gratulálok a Csapatomnak!
Gulyás Ferenc: – Hősiesen küzdöttünk végig az egész mérkőzés alatt. Sérülten, betegen kihozták magukból a Fiúk, amit tudtak. Úgy gondolom, így lehet veszíteni. Úgy gondolom a játékvezetőknek is be kellett “melegíteni” az első szettben. Nem csüggedünk készülünk a következő mérkőzésre.