Sikeresek voltak az MRSZ tanfolyamai

A Magyar Röplabda Szövetség versenyirodája a hagyományoknak megfelelően, tavaly év végén is számos tanfolyamot, illetve továbbképzést szervezett. Főleg a papíralapú jegyzőkönyvvezetői tanfolyamok voltak népszerűek, azokat több vidéki helyszínre – Miskolcra, Balatonfüredre, Kaposvárra – is ki kellett helyezni, de az elektronikus jegyzőkönyvvezetői és a statisztikusi tanfolyam is nagy sikert arattak az elmúlt negyedévben.

 

A papíralapú jegyzőkönyvvezetői tanfolyamok voltak a legnépszerűbbek ebben a szezonban. A nagy érdeklődésre tekintettel kihelyezett a szövetség vidékre is kurzusokat. Három helyszínen is megrendezésre kerültek a tanfolyamok. Legelőször a miskolciak jelezték, hogy van annyi érdeklődő náluk, hogy egy külön tanfolyamra lenne igény. Ennek eleget téve segítőkész rendezéssel a tanfolyamot le is bonyolította a szövetség. Ezúton is külön köszönet a DVTK csapatának az igényes megrendezéshez.

Balatonfüreden az előzetesen jelzett létszám alapján egyszerre két tanfolyam elindításáról döntött a vezetőség. Ezeknek a sikeres lebonyolítása után már négy papíralapú jegyzőkönyvvezetői tanfolyamon van túl a szövetség. Azonban a lista itt még nem ért véget, ugyanis a kaposváriak is szóltak, hogy szeretnék, ha náluk is megrendezésre kerülne egy ilyen tanfolyam. Az ezen a tanfolyamon résztvevő jegyzőkönyvvezető jelöltek már csak 2023-ban tették le a vizsgát, aminek sikeressége függvényében hivatalos jegyzőkönyvvezetőkké váltak.

A papíralapú tanfolyamok mellett elindult a 2022-2023. I. Elektronikus Jegyzőkönyvvezetői Tanfolyam is minimum létszámmal. Köszönthettünk olyan jelentkezőket is, akik előző szezonban tették le a papíralapú vizsgájukat szép eredményekkel. Gratulálunk és sikeres közreműködést kívánunk mindenkinek, aki sikeresen teljesítette a tesztet és a gyakorlati vizsgát is.

Itt még mindig nem ért véget a befejeződött tanfolyamok listája, ugyanis új statisztikusokat is köszönthetünk már köreinkben. Rengeteg gyakorlással és meccs elemzéssel végül mindenki, aki jelentkezett a statisztikus képzésre, sikeresen teljesítette is azt. Mind a 18-an (9 Click&Scout-os és 9 DataVolley-es) most már hivatalos statisztikusok és segítik a csapatok, játékosok fejlődését a munkájukkal, illetve a Click&Scout vagy DataVolley szoftverrel.

Az elmúlt két hétben megrendezésre kerültek a szezon közti továbbképzések a jegyzőkönyvvezetőknek. Ezeken a kurzusokon a résztvevők felfrissíthették tudásukat, feltehették kérdéseiket az oktatóknak, majd tudásukról egy teszt formájában számoltak be. Gratulálunk mind a papíralapú, mind az elektronikus jegyzőkönyvvezetőknek és további jó munkát kíván a Magyar Röplabda Szövetség és a Versenyiroda.

Az MRSZ nevében ezúton utólag is szeretnénk megköszönni minden egyesületnek, résztvevőnek és szervezőknek a 2022-es év tanfolyamjainak szinte teljesen zökkenőmentes lebonyolítását. Reméljük, hogy a 2023-as évben is sok új szakmai tagot köszönthet majd a röplabdázás a köreiben.