Sztárigazolásokkal zárult az átigazolási időszak

Január 31-én lezárult a 2022–2023-as bajnokság átigazolási időszaka. Több női klub – a második helyen álló Swietelsky-Békéscsaba, a harmadik Szent Benedek és a negyedik Fatum-Nyíregyháza – is aktívan kihasználta az utolsó napokat, hogy újabb játékosokkal erősítse meg keretét.

 

A csabaiak az előző idényben náluk játszó, a nyár óta pedig a klub utánpótlásában edzőként tevékenykedő finn Salla Karhut reaktiválták. A korábbi finn válogatott ütőjátékos már az előző héten elkezdte az egyéni, speciális edzéseket annak érdekében, hogy minél hamarabb visszanyerje a formáját. Ezen a héten már a csapattal együtt tréningezik, és ha minden jól megy, néhány héten belül ismét bevethető lesz a 28 éves légiós. Erre a lépésre azért volt szükség, mert a klub török légiósa, Ceyda Aktas betegség miatt határozatlan ideig harcképtelen lesz, de természetesen a klubnál bíznak abban, hogy hamarosan ő is meggyógyul majd.

A Szent Benedek az utolsó pillanatban megszerezte a 24 esztendős lengyel feladót, Agata Michalewiczet, aki a német Nawaro Straubingtól érkezett. A játékos már együtt edzett a csapattal, sőt akár már a csütörtöki, Kaposvár elleni Extraliga-mérkőzésen is pályára léphet. A fürediek listáján egy kubai válogatott négyesütő, is szerepel, aki tagja volt a 2018-as világbajnokságon szereplő közép-amerikai válogatottnak is. Az ő érkezését azonban még nem jelentették be hivatalosan, de akár ő is debütálhat már a csütörtöki meccsen.

A Fatum-Nyíregyháza is két játékossal erősített, s mindketten ott voltak már a keddi, UTE elleni mérkőzésen, a csapat keretében, igaz, pályára ekkor még nem léptek. Egyikük, a 33 éves trinidadi Darlene Ramdin nem ismeretlen a szabolcsi szurkolók számára, hiszen korábban, a 2015–2016-os bajnokságban már játszott Nyíregyházán. A 189 cm magas játékos profi pályafutása alatt korábban játszott az amerikai egyetemi bajnokságban később a finn, francia, fülöp-szigeteki, izraeli, görög első osztályban, legutóbb pedig a török második ligában profiskodott. Hazája nemzeti válogatottjának is alapembere, és szerepelt a 2018-as világbajnokságon is. Őt a török Yagmur Karaoglu pótlására igazolták.

A másik igazolás a szlovák korosztályos válogatott négyesütő, Deana Valentová, aki 2005-ben született Lőcsén. A 180 cm magas játékos a szlovák Extraligában szereplő nyitrai Projekt RD SVF csapatától érkezett – egyelőre a szezon végéig. Deana tagja az U17 és U19 korosztályos válogatottnak és az egyik legnagyobb tehetségnek tartják hazájában.

 

HETI PROGRAM:
Február 2., csütörtök
19:30 Kaposvári NRC – Szent Benedek RA (női Extraliga); Tv: M4 Sport+

Február 3., péntek
18:00 Fino Kaposvár – Kecskeméti RC (férfi Extraliga, alsóház); Tv: Hunvolley Tv

Február 4., szombat
15:00 MÁV Előre-Foxconn – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga, felsőház)
15:00 Dunaújvárosi KSE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I, felsőház)
16:00 Vasas Óbuda – Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
16:00 VEHIR-Veszprémi ESC – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)
17:00 Gödöllői RC – Jászberény VT (női NB I)
18:00 Kistext JP Auto Mercedes – MAFC-BME (férfi Extraliga, alsóház)
18:30 MÁV Előre-ST. Solar – Újpesti TE (női Extraliga)
19:00 MTK Budapest – Swietelsky-Békéscsaba (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 Pénzügyőr – Debreceni EAC (férfi Extraliga, felsőház); Tv: M4 Sport+
19:00 Vasas SC – TFSE (női NB I)
20:00 TFSE – Szolnoki RK (férfi NB I, alsóház)

Február 5., vasárnap
18.00 SZBRA – BVSC-Zugló (női NB I)
19:00 Diósgyőri VTK – Békéscsabai RSE (női NB I)
20:00 Budaörsi DSE-Emericus – UTE U21 (női NB I)