Ausztriában kalandoztak strandröpiseink

A hétvégén két magyar páros, Meszlényi Tamás és Soós Izsák, valamint Krekk Zoltán és Molnár Gábor is indult az osztrák Super Cup első állomásán, a Fertő-tó partján lévő Neusiedlben. Ez a torna nem csak az osztrák válogatott párosoknak (Kunert-Dressler, Ermacora-Pristauz, Eglseer-Schnetzer, Winter-Seidl) és svájci World Tourosoknak (Krattiger-Beeler, Heidrich-Haussener), hanem a háromszoros olimpikon Doppler-Horst sztárcsapatnak is remek lehetőséget nyújtott a szezonra való felkészüléshez.

A selejtező péntek koradélután indult, ahol a Molnár-Krekk duó elsőkörös selejtező meccse előtt 10 perccel sikerült megérkezni, ami sajnos rányomta a bélyegét a meccsre, két szettben vereséget szenvedtek a Hölzel-Konrad osztrák együttestől, és ezzel a 21. helyen végeztek.

A Soós-Meszlényi páros ugyanakkor nemzetközi pontjaiknak köszönhetően a selejtező második körében csatlakozott be a küzdelmekbe, ahol az 1. körből továbbjutó Maderböck-Rohm duó várt rájuk. Őket sikerült két szettben legyőzniük (15, 13), így bejutottak a 16-os főtáblára, ahol már szinte kizárólag World Tour-on vagy MEVZA-n rendszeresen szereplő top párosok kerültek be.


A főtáblán csoportos rendszer volt, ahol Soósék a címvédő osztrák bajnokkal (Eglseer-Schnetzer) és egy másik válogatott osztrák párossal (Ermacora-Pristauz) kerültek össze. Még péntek délután megkezdődtek a főtábla mérkőzései, a mienk egyből a centerpályán kezdtek Eglseerék ellen. A meccs óriási csatát hozott, melyet csak két szoros szettben (-18, -24) tudott megnyerni a tavalyi osztrák bajnok. Az első szettből egy rövid ízelítő készült, mely az alábbi linken érhető el:
https://www.facebook.com/SoosMeszlenyiBeachVolleyTeam/videos/843342125872005/

Szombaton már sajnos nem termett babér Soósék számára, két szettben kaptak ki a Ermacora-Pristauz duótól (-14, -16), illetve a Kattner-Seiser párostól (-16, -12), így nem jutottak tovább a csoportukból, és a 13. helyen végeztek.

“A pénteki játékkal nagyon megvoltunk elégedve, magabiztosan, energikusan játszottunk, és jól szerváltunk. Sajnos nem tudtam magam megfelelően kipihenni erre a tornára, és ez a fáradtság a szombati nagy melegben sajnos kijött, meg is találtak az ellenfelek, a szervákkal és magas blokkokkal nagy nyomást tettek rám, és ezen a szinten ez az enerváltság megbosszulja magát. Ettől függetlenül a hétvégi játékunk előremutató volt, főleg hogy pár edzésünk volt még csak szabadtéren, és a szélben is egész stabil volt a játékunk. Örülünk, hogy ilyen erős ellenfelek ellen tudtunk ráhangolódni a jövő hétvégi grazi tornára, ahol már nem lehet kifogás az energia.” – mondta el Soós Izsák.