Jó szájízzel zárná a Vasas a BL csoportkörét

Kedden 18:15-től ötödik Bajnokok Ligája csoportmérkőzését játssza le a Vasas Óbuda. A találkozó színhelye a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, az ellenfél pedig nem más, mint az olasz Conegliano. A találkozót az ARÉNA4 televízió közvetíti élőben.

 

A világsztárokkal teletűzdelt olasz csapat tavaly döntőt játszott a BL-ben és megnyerte a klubvilágbajnokságot. Emellett friss kupagyőztesként érkezik Magyarországra, ugyanis a hétvégi négyes döntőben előbb a Novarát, majd a Monzát is két vállra fektette, így története során ötödik alkalommal hódította el a trófeát.

A keddi meccsnek nyilvánvalóan nem a Vasas az esélyese, de a piros-kékek három éve szereztek már pontot az olasz csapat otthonában, miért ne fordulhatna elő ugyanez mégegyszer, ezúttal Budapesten?

A keddi BL-mérkőzés iránt hatalmas az érdeklődés, a magyar klubok utánpótláscsapataiból mintegy 400 gyerek biztosan a helyszínen nézi meg a világ legjobbjait, így a gördülékeny bejutás érdekében a szervezők mindenkinek javasolják, hogy időben érkezzenek. A kapunyitás időpontja 16:45, belépők a helyszínen válthatók 2000 forintos egységáron és csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

Ami a magyar csapatot illeti, éppen a napokban hosszabbították meg vezetőedzőjük, Jannisz Atanaszopulosz szerződését 2026-ig. A görög szakember irányításával az előző idényben tripláztak a fővárosiak, hiszen a bajnoki cím és a Magyar Kupa mellett a Közép-európai Ligát is megnyerték. Jelenleg is vezetik a bajnokság alapszakaszát, s a Magyar Kupában is az elődöntőbe jutottak, amelynek első mérkőzést Nyíregyházán nyerték meg 3:1-re.

A szakember a klub honlapján elmondta, hogy a mostani szezonban csak a Bajnokok Ligája szereplés miatt van némi hiányérzete, de ez a tanulóévük a BL-ben, és biztos abban, hogy az ott gyűjtött tapasztalatok a szezon legfontosabb részében, a kupa végjátékában és a bajnoki rájátszásban még a hasznukra fog válni.
“Összességében mindennel és mindenkivel elégedett vagyok, a stáb és a játékosok is maximálisan mindent megtesznek a sikerért. Amikor idejöttem, azt ígértem, olyan Vasast láthatnak majd a szurkolók, amely egy pillanatig sem adja fel, minden labdamenetben a végsőkig küzd. Azt gondolom, jó úton járunk, nagyon szeretném, ha ez a küzdelem még jobb, még gyorsabb játékkal is párosulna majd a jövőben.”

Véleménye szerint a csapat meccsről meccsre fejlődik, és nagyon bízik abban, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörét is sikerül majd jó szájízzel zárniuk. Javítani kedden és a jövő héten lesz még alkalmuk a francia Mulhouse ellen.

 

HETI PROGRAM:
Január 31., kedd
18:15 Vasas Óbuda – Coneglianio (olasz; női BL, Riz Levente Sportcsarnok); Tv: ARÉNA4
19:00 Újpesti TE – Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: M4 Sport

Február 2., csütörtök
19:30 Kaposvári NRC – Szent Benedek RA (női Extraliga); Tv: M4 Sport+

Február 3., péntek
18:00 Fino Kaposvár – Kecskeméti RC (férfi Extraliga, alsóház); Tv: Hunvolley Tv

Február 4., szombat
15:00 MÁV Előre-Foxconn – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga, felsőház)
15:00 Dunaújvárosi KSE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I, felsőház)
16:00 Vasas Óbuda – Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
16:00 VEHIR-Veszprémi ESC – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)
17:00 Gödöllői RC – Jászberény VT (női NB I)
18:00 Kistext JP Auto Mercedes – MAFC-BME (férfi Extraliga, alsóház)
18:30 MÁV Előre-ST. Solar – Újpesti TE (női Extraliga)
19:00 MTK Budapest – Swietelsky-Békéscsaba (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 Pénzügyőr – Debreceni EAC (férfi Extraliga, felsőház); Tv: M4 Sport+
19:00 Vasas SC – TFSE (női NB I)
20:00 TFSE – Szolnoki RK (férfi NB I, alsóház)

Február 5., vasárnap
18.00 SZBRA – BVSC-Zugló (női NB I)
19:00 Diósgyőri VTK – Békéscsabai RSE (női NB I)
20:00 Budaörsi DSE-Emericus – UTE U21 (női NB I)