Heti program: a világ legjobb klubcsapata ellen játszik a Vasas

Női Bajnokok Ligája és magyar bajnokik szerepelnek ezen a héten az „étlapon”. Természetesen mind közül a klubvilágbajnok olasz Conegliano budapesti, Vasas elleni meccse emelkedik ki, de lesznek férfi és női Extraliga-rangadók is szép számmal. Ráadásul a tervek szerint hetet is műsorukra tűznek a televíziók: a BL-találkozót az ARÉNA4, három-három Extraliga-meccset pedig az M4 Sport, valamint a Hunvolley Tv közvetít majd.

A heti programban mindjárt a legrangosabb meccs az első, még kedden. A fogadóirodák nyilvánvalóan nem adnak túl sok esélyt a Vasas sikerére, de az óbudaiak néhány éve szereztek már pontot az olasz csapat otthonában, miért ne fordulhatna elő ugyanez mégegyszer? De szülessen is bármilyen eredmény, a sportág szerelmesei számára kihagyhatatlan élmény az, hogy az aktuális klubvilágbajnok Conegliano a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban lép pályára egy Bajnokok Ligája mérkőzésen. Aki pedig nem tud személyesen kilátogatni a meccsre, az az ARÉNA4 televízióban tekintheti meg.

Még aznap lesz egy bajnoki is, mégpedig a női Extraliga 10. fordulójából elhalasztott Újpest–Fatum Nyíregyháza meccs, amit az M4 Sport közvetít majd, míg csütörtökön a harmadik helyen álló Szent Benedek kaposvári (4.) vendégjátékát nézhetik meg az M4 Sport+-on. Pénteken aztán a férfi alsóház rangadóját rendezik majd ugyancsak a somogyi megyeszékhelyen, ahová a Kecskemét látogat, s ezt meg a Hunvolley Tv közvetíti.

Szombaton aztán igazi meccsdömping lesz 11 találkozóval: a nőknél a Vasas a nyíregyháziakat, az MTK a békéscsabaiakat, a MÁV Előre pedig az újpestieket fogadja, s előbbi két meccs ugyancsak a Hunvolley Tv-n lesz látható. A férfiaknál a Pénzügyőr és a DEAC rangadóját pedig az M4 Sport+ tűzte a műsorára. De ezen a napon csap össze a MÁV Előre férficsapata a Vegyésszel, a Kistext pedig a MAFC-cal. Emellett pedig három női és egy férfi NB I-es találkozó szerepel még a programban, míg vasárnapra három női NB I-es meccs marad.

HETI PROGRAM:
Január 31., kedd
18:15 Vasas Óbuda – Coneglianio (olasz; női BL, Riz Levente Sportcsarnok); Tv: ARÉNA4
19:00 Újpesti TE – Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: M4 Sport

Február 2., csütörtök
19:30 Kaposvári NRC – Szent Benedek RA (női Extraliga); Tv: M4 Sport

Február 3., péntek
18:00 Fino Kaposvár – Kecskeméti RC (férfi Extraliga, alsóház); Tv: Hunvolley Tv 

Február 4., szombat
15:00 MÁV Előre-Foxconn – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga, felsőház)
15:00 Dunaújvárosi KSE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I, felsőház)
16:00 Vasas Óbuda – Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
16:00 VEHIR-Veszprémi ESC – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)
17:00 Gödöllői RC – Jászberény VT (női NB I)
18:00 Kistext JP Auto Mercedes – MAFC-BME (férfi Extraliga, alsóház)
18:30 MÁV Előre-ST. Solar – Újpesti TE (női Extraliga)
19:00 MTK Budapest – Swietelsky-Békéscsaba (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 Pénzügyőr – Debreceni EAC (férfi Extraliga, felsőház); Tv: M4 Sport+
19:00 Vasas SC – TFSE (női NB I)
20:00 TFSE – Szolnoki RK (férfi NB I, alsóház)

Február 5., vasárnap
18.00 SZBRA – BVSC-Zugló (női NB I)
19:00 Diósgyőri VTK – Békéscsabai RSE (női NB I)
20:00 Budaörsi DSE-Emericus – UTE U21 (női NB I)