Női NB I: rangadót vesztett a DVTK, rangadót nyert a TFSE

Öt mérkőzést játszottak le szombaton a női NB I 11. fordulójában, köztük két rangadót is. Az éllovas DVTK a 4. helyezett Vasashoz látogatott, s a Diákolimpia döntője miatt kissé tartalékos piros-kék fiatalok meglepetésre öt játszmában legyőzték a vendégeket. Ezt kihasználva a Gödöllőt idegenben legyőző TFSE egy pontra felzárkózott a miskolciak mögé a tabellán. Ugyancsak a Diákolimpia miatt a két nap alatt negyedszer pályára lépő békéscsabaiak legyőzték az UTE-t, míg a veszprémiek Zuglóban, a budaörsiek pedig Debrecenben nyertek.

 

Női NB I:
Békéscsabai RSE – UTE U21 3:1 (21, –26, 20, 24)
Békéscsaba, 59 néző. V: Filibér, Nagy Zs.
BRSE: Sinka 28, Mikus 6, Fekete G. 9, Tuska 2, Lázár 11, Feld. Csere: Kucsera (liberó), Gellén 7, Szatmári 2, Gajdács 2. Vezetőedző: Nagy Attila.
UTE: Rádosi 5, Sztojanovics 17, Correa 15, Takács V. 3, Győr 3, Riesz 4. Csere: Németh Z. (liberó), Kovács K. 4, Ligárt 1, Kopunovic 7, Kis D. 7, Borsos K. Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna.
Edzői értékelés
Nagy Attila:
Mérhetetlenül büszke vagyok a lányokra, hiszen egy 3 napos Országos Döntő kellős közepén kellett ma pályára lépnünk, úgy, hogy a fél csapat tegnap kettő, ma pedig egy mérkőzést játszott. Mivel ellenfelünk nem járult hozzá a halasztáshoz, ezért extra motivációval küzdöttünk.
Selmeczi Zsuzsanna:Sajnálom, hogy megint döntő szituációban nem voltunk kemények, és egy hatalmas ziccert hagytunk ki.

Gödöllői RC – TFSE 1:3 (23, –16, –13, –14)
Monor, 53 néző. V: Suba, Bibók.
GRC: Kovács E. 3, Halla P. 8, Nagy V. 11, Boros 10, Kökény P. 7, Borsos L. 11. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Kardos 3, Sorompó, Vas. Vezetőedző: Szalay Attila.
TFSE: Zen 10, Kökény N. 3, Komcsák 17, Budaházy 8, Villám 21, Villányi 13. Csere: Boller (liberó), Turcsányi 2, Tettamanti, Vámos, Török P. Vezetőedző: Herrera Olazabal.
Edzői értékelés
Szalay Attila:
Viszonylag jól kezdtük a mérkőzést, de ezt a lendületet nem sikerült továbbvinni. A TF tudott váltani és stabilan hozni egy szintet, sajnos mi ezt valamiért nem “akartuk” megtenni.
Herrera Joel Olazábal:Valójában végig azt hittem, hogy nehéz lesz a játék, de nem így volt. Az első szett után jobban rendeződtünk és minden nagyon jól ment. A lányok teljesítették a kért taktikát, ezzel könnyűvé téve a mérkőzést. Többet vártam Gödöllőtől, mert tapasztalt játékosokkal rendelkezik, de a TFSE jobban játszott, gratulálok.

DSZC-Eötvös DSE – Budaörsi DSE-Emericus 0:3 (–20, –16, –19)
Debrecen, 32 néző. V: Halász T., Takács Á.
EÖTVÖS: Berza 7, Juhász F. 6, Terzievska 10, Muldrow 12, Pálfi 1, Fehérvári 2. Csere: Kozma, Papp Cs. (liberók), Kovács A. 1. Vezetőedző: Szombathy András.
BDSE: Darvas 2, Horváth P. 9, Tátrai N. 14, Pisák F. 16, Jakab 10, Kiss Zs. 3. Csere: Ujvárosi, Futsek (liberók), Merza 1, Pisák L., Hernády. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
Edzői értékelés
Szombathy András:
Gratulálok a Budaörsnek! Mintha egy lépést mi is előreléptünk volna, néhol már partiban voltunk ellenfelünkkel.
Ujvárosi Levente:A bajnokság feléhez érkezve elmondhatjuk, hogy a céljainknak megfelelően állunk. Ha tavaszra még többen csúcsformába kerülnek, akkor lesz esélyünk a tabellán előttünk lévő csapatok ellen. Ez kemény munka lesz, de én nagyon hiszek ebben a csapatban és ők is egymásban ezért fog sikerülni. A mai mérkőzés simább lett volna, ha egy állásban nem ragadunk be minden játszmában.

BVSC-Zugló – VEHIR-Veszprémi ESC 0:3 (–24, –20, –21)
Szőnyi út, 50 néző. V: Szabó Zs., Kiss Z.
BVSC: Bajnóczi 7, Dani 5, Marton 1, Benedek R. 10, Tóth Bagi 2, Puskás 6. Csere: Sartoris, (liberók), Hemmert 3, Wirth, Nyuka, Rózsa, Imre, Riczkó 4. Vezetőedző: Daróczi Gergely.
VESC:
Pós, Araújo 12, Thompson 6, Nagy E. 16, Dordzsceren 1, Sólyomvári 11. Csere: Bődi (liberó), Molnár-Pintér 1, Horváth D. 5, Szalczinger, Deli. Vezetőedző: Ibrahimi Edon.
Edzői értékelés
Inrahimi Edon:
Mindenekelőtt gratulálok a csapatomnak és egy nagy köszönet jár Hannah Thompsonnak, aki a sérülése ellenére is vállalta ma a játékot! Nehéz meccsre számítottunk, nem is volt könnyű ez a győzelem, de a lányok mindent megtettek a sikerért, úgyhogy összességében megérdemelten nyertünk.

Vasas SC – Diósgyőri VTK 3:2 (20, –18, 23, –17, 11)
Folyondár utca, 75 néző. V: Barabás, Soltész.
VASAS SC: Imre 7, Rieder 4, Tóth S. 1, Jámbor 27, Fekete F. 5, Báder 12. Csere: Stankovics (liberó), Märcz 1, Botyánszki 1, Kállai, Nagy S. 2, Szabó A. Vezetőedző: Kőnig Gábor.
DVTK: Kiss E. 13, Kalmár 4, Vajdová 23, Hollósi 5, Toszics 14, Egri K. 9. Csere: Kundrák (liberó), Németh B., Kovács L. 2, Bátori 1. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
Edzői értékelés
Kőnig Gábor:
Ezen a meccsen amellett, hogy a blokkvédekezésünk sokkal jobb volt, mint Miskolcon, a szívünk és a szurkolóink jelentették a különbséget, akik hetedik emberként segítettek minket. Jobbak voltak a kontratámadásaink, mint idegenben, ezzel jól tudtuk ellensúlyozni az akkorinál több nyitásrontásunkat. Lépésről lépésre haladunk, kemény sorozatban vagyunk, de szeretnénk ezt a formánkat fenntartani februárban is.
Németh Szabolcs: – Egy nagyon színvonalas és küzdelmes meccsen kaptunk ki ma 3:2-re. Természetesen nem vagyok elégedett, mert vereséget szenvedtünk, de a hozzáállással igen, mert végig küzdöttek a lányok! Ami hibákat vétettünk, azokon tudunk és fogunk is a továbbiakban dolgozni! Mind a két csapat nagyon akarta ma a győzelmet, végletekig kiélezett csata volt, ahol nüánszok döntöttek a Vasas javára, akiknek minden tiszteletem és gratulációm jár a mai teljesítményükért. Fáj a vereség, de el tudom fogadni, mert végigküzdötték a mérkőzést a lányok, és erre tudunk csapatként építeni.

 

VASÁRNAPI PROGRAM:
17:00 Debreceni EAC – Kistext JP Auto Mercedes (férfi Extraliga)
17:30 Dunaújvárosi KSE – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
18:00 MAFC-BME – Kecskeméti RC (férfi Extraliga)
18:00 GreenPlan-VRCK – Fino Kaposvár (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv