Női NB I: játszmát vesztett, de az élen maradt a DVTK

A női NB I 10. fordulójának rangadóján az éllovas DVTK-t a Gödöllő fogadta Monoron. A vendégek ugyan elvesztették a második játszmát, de végül 3:1-re győztek és megőrizték hárompontos előnyüket a sereghajtó Jászberényt legyőző TFSE-vel szemben. Az élbolyban a Veszprém Balatonfüreden, a Vasas pedig az UTE ellen nyert. A Békéscsaba az Eötvös DSE, a Budaörs pedig a BVSC otthonában győzött, utóbbiak ráadásul 0:2-ről fordították meg a meccset.

 

Női NB I:
TFSE – Jászberény VT 3:0 (14, 14, 15)
Alkotás utca, 52 néző. V: Veress, Nagy Zs.
TFSE: Zen 11, Kökény N. 2, Komcsák 14, Budaházy 8, Villám 10, Villányi 4. Csere: Boller (liberó), Turcsányi, Török P. 1, Tettamanti, Vámos 1, Benedek G. 1. Vezetőedző: Herrera Olazabal.
JÁSZBERÉNY: Kovács D., Sléder 11, Juhász V. 5, Faragó 1, Somlai 4, Fodor 4. Csere: Lagzi-Kovács (liberó), Patócs 4, Berényi, Csiki, Kocsi. Vezetőedző: Deme Gábor.
Edzői értékelés
Herrera Olazabal:
– Jó volt a játék részünkről, az ellenfél egy nagyon fiatal csapat néhány 15 és 16 éves lánnyal, de így is minden ponton a maximumot adták. Továbbra is dolgozunk néhány részleten, amelyeket még javítanunk kell a következő meccsekre. Gratulálok mindkét csapatnak!

Gödöllői RC – Diósgyőri VTK 1:3 (–20, 23, –16, –18)
Monor 58 néző. V: Rácz, Ladányi.
GRC: Nagy V. 11, Boros 8, Halla P. 12, Borsos L. 8, Kovács E. 6, Kökény P. 8. Csere: Szerencsés, Maurer (liberók), Sorompó, Máthé-Barabássy, Vas. Vezetőedző: Szalay Attila.
DVTK: Kiss E. 8, Kalmár 4, Vajdová 26, Hollósi 5, Toszics 14, Egri K. 18. Csere: Kundrák (liberó), Nagy F., Bátori. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
Edzői értékelés
Szalay Attila:
– Kettős érzéseim vannak a találkozóval kapcsolatban. Örülök, hogy a meccs bizonyos szakaszaiban fegyelmezett játékkal meg tudtuk szorongatni a listavezetőt, de szomorú is, mert akár több is lehetett volna ebben a mérkőzésben. Sok jó megoldásunk volt, de sajnos a ki nem kényszerített hibából is akadt bőven. Azon fogunk dolgozni, hogy az előbbiből több, az utóbbiból kevesebb jelenjen meg a következő fordulóban.
Németh Szabolcs: – Kemény mérkőzésre, szívós Gödöllőre számítottam, mert az elmúlt három mérkőzésből sejteni lehetett, hogy szép és jól felépített röplabdát játszottak. Ez volt az utolsó esélyük a bajnokságban idén arra, hogy elkapjanak minket, ennek megfelelően mindent egy lapra feltéve játszottak. Én azt mondom, hogy egy kicsit lassan melegedtünk bele a mérkőzésbe, pontatlanok voltunk, a második szettet elveszítettük, de ez semmit nem von le a lányok érdemeiből, hiszen a harmadik szettben 9:1-es hátránynál sem zuhantak össze a lányok, fegyelmezetten betartották az akkor érkező taktikai utasításokat és szépen visszatértünk a mérkőzésbe, amit a végeredmény is mutat. Nyilván dolgoznunk kell még azon, hogy ezek a kilenc-egyes periódusok ne forduljanak elő, de ennek ellenére büszke vagyok arra, hogy megvoltak ma a jó egyéni teljesítményeink, és sikerült ezt összegyúrni egy jó csapatteljesítménnyé, sikerült együtt egy szép győzelmet aratnunk. Ahogy a cserejátékosok is egy-egy epizódra beszálltak és szurkoltak a kispadról, az is az mutatja, hogy ez ma igazi csapatmunka volt!
(Fotó: Árpás Géza)

DSZC-Eötvös DSE – Békéscsabai RSE 0:3 (–19, –16, –13)
Debrecen, 65 néző. V: Csizmarik, Villás.
EÖTVÖS: Muldrow 6, Pálfi 4, Fehérvári 8, Berza 6, Juhász F. 1, Terzievska 9. Csere: Kozma, Kiss L. (liberók), Kovács A., Dóka, Lengyel. Vezetőedző: Szombathy András.
BRSE: Sinka 7, Mikus 5, Fekete G. 11, Tuska 12, Lázár 12, Feld 2. Csere: Kucsera, Erdei (liberók), Fekete R. 1, Szécsi 1, Gellén 2. Vezetőedző: Nagy Attila.
Edzői értékelés
Szombathy András: – Az előző mérkőzéseinkhez képest a találkozó elején már egy picit jobban játszottunk. Sajnálom, hogy fokozatosan visszaesett a teljesítményünk.
Nagy Attila: – Fontos győzelem volt egy nehéz időszak után. Gratulálok a csapatnak, mert összeszedetten játszottak ma, és a kevés hullámvölgyből is gyorsan ki tudtak kapaszkodni.

BVSC-Zugló – Budaörsi DSE-Emericus 2:3 (20, 23, –15, –21, –11)
Szőnyi út, 63 néző. V: Halász T., Bátkai-Katona.
BVSC: Puskás 15, Benedek R. 12, Dani 22, Nagy Zs. 5, Wirth 11, Tóth Bagi 4. Csere: Sartoris, Marton (liberók), Nyuka 1, Rózsa, Bajnóczi, Hemmert, Imre, Riczkó 1. Vezetőedző: Daróczi Gergely.
BDSE:
Pisák L., Horváth P. 9, Hernády 15, Pisák F. 25, Tátrai Zs. 5, Kiss Zs. 1. Csere: Ujvárosi, Futsek (liberók), Darvas 3, Merza 6, Jakab 11. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
Edzői értékelés
Daróczi Gergely: – Nagyon nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzést követően, hiszen az emberben kavarognak az érzelmek és a gondolatok. Az első reakció az szokott lenni ilyen esetekben, hogy 2:0 után, ha kikap egy csapat akkor magát veri meg és kerül ilyen finoman szólva is kellemetlen helyzetbe. De sajnos az élet ezúttal sem fekete vagy fehér. Nagyon sok apró tényező miatt alakultak így dolgok kezdve onnan, hogy a Budaörs játéka nagyon feljavult egészen odáig, hogy mi mindennel foglalkoztunk, csak a röplabdával nem, ezzel pedig óriási előnyt adtunk a vendégeknek. Végülis, ha összegezni akarok akkor a következő történt: eljutottunk oda hogy a meccset már csak el kellett volna venni – de helyette hagytuk, hogy az ellenfelünk vegye el tőlünk. Remélem tudunk ebből majd tanulni a jövőben.
Ujvárosi Levente: – Most nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert nem adták fel a legnehezebb pillanatokban sem. A cserék nálunk eredményesebben szálltak be a meccsbe. Jó érzés, ha mindenkire számíthatok. Sokkal jobban akartuk ezt a győzelmet, mint az idén bármikor. Jóval erősebb BVSC-t győztünk le, mint amelyiktől otthon vereséget szenvedtünk.

Vasas SC – UTE U21 3:0 (23, 20, 17)
Folyondár utca, 101 néző. V: Bibók, Vigh.
VASAS SC: Jámbor 19, Nagy S. 1, Olcsváry 11, Imre 8, Rieder 13, Tóth S. 2. Csere: Stankovics (liberó), Erőss 1, Märcz, Kállai, Fekete F. 1, Szabó A. Vezetőedző: Kőnig Gábor.
UTE: Correa 9, Takács V. 3, Pécsi 1, Kis D. 9, Rádosi 3, Sztojanovics 4. Csere: Németh Z., Kovács K. (liberók), Riesz 3, Borsos 5, Kopunovic 3, Ligárt 1, Győr. Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna.
Edzői értékelés
Kőnig Gábor: – Most sem játszottuk életünk röplabdáját, de nem is számítottam rá, annak viszont örülök, hogy a múlt heti beszédemmel elértem a lányokig és legalább a szívünk a helyén volt. Az első és a második szettben is 18:20-ról fordítottunk, ez sorsdöntőnek bizonyult, a harmadik játszmában úgy éreztem, az UTE kicsit elengedte a meccset. Ma a mentalitásunkkal nyertünk, ha ez majd még párosul a jó formánkkal is, akkor láthatja majd mindenki az igazi Vasast.
Selmeczi Zsuzsanna: – Szépen küzdöttünk az első kettő szettben, és kifejezetten színvonalas labdameneteket produkáltak a lányok. Viszont amint a szettek végjátékához értünk, elveszítettük a higgadtságunkat, és ennek köszönhetően a Vasasnak sikerült győzedelmeskednie. A tanulság, hogy meg kell keményednünk, és a ziccereket nem szabad elengednünk, mert ezen a szinten nem marad el a játszmák és mérkőzések elvesztése.

SZBRA – VEHIR-Veszprémi ESC 0:3 (–19, –20, –20)
Balatonfüred, 72 néző. V: Ladányi, Varga A.
SZBRA: Sólyom 3, Schneider 7, Mayerhoffer, Egri B. 2, Gergácz 5, Orosz 12. Csere: Darvasi, Balogh E. (liberók), Tóth S. 4, Szakály 4, Lovász. Vezetőedző: Fésüs Irén.
VESC: Pós 4, Araújo 24, Thompson 10, Bozsó 2, Dordzsceren 7, Sólyomvári 6. Csere: Tóth L. (liberó), Szalczinger, Horváth D. 1. Vezetőedző: Ibrahimi Edon.
Edzői értékelés
Ibrahimi Edon:
– Sikerült tiszta fejjel játszanunk a múltheti mérkőzésünket követően. Három pontért jöttünk és be is gyűjtöttük, úgyhogy gratulálok a lányoknak, megérdemelten nyertek. Külön köszönet a szurkolóinknak, hogy ilyen sokan elkísértek minket. Hajrá Veszprém!

 

A VASÁRNAPI PROGRAM:
15:00 MÁV Előre-Foxconn – MAFC-BME (férfi Extraliga)
18:00 Kecskeméti RC – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 MÁV Előre-ST. Solar – Szent Benedek RA (női Extraliga)