Női NB I: a Gödöllő nyerte a rangadót, az UTE pontot rabolt Veszprémben

Teljes fordulót játszottak szombaton a női NB I-ben. Az éllovas DVTK 3:0-ra nyert a Budaörs ellen, viszont az eddigi második Vasas ugyanilyen arányú vereséget szenvedett a Gödöllőtől. Így viszont a második helyre a Békéscsabán 3:1-re győző TFSE jött fel. Az UTE 2:0-ra is vezetett Veszprémben, a hazaiak azonban végük fordítottak. A sereghajtó Jászberény a BVSC otthonában, az utolsó előtti Eötvös DSE pedig Balatonfüreden szenvedett 3:0-s vereséget.

 

Női NB I:
SZBRA – DSZC-Eötvös DSE 3:0 (15, 14, 20)
Balatonfüred, 67 néző. V: Varga A., Nagy Zs.
SZBRA: Sólyom 4, Gergácz 14, Mayerhoffer 5, Egri 7, Tóth S. 7, Orosz 9. Csere: Darvasi (liberó), Schneider 2, Krakoczki 1, Szakály. Vezetőedző: Fésüs Irén.
EÖTVÖS: Fehér 2, Muldrow 8, Pálfi 2, Fehérvári 3, Berza 4, Juhász F. 5. Csere: Papp Cs., Kiss L. (liberók), Kovács A. 3, Lengyel. Vezetőedző: Szombathy András.
Edzői értékelés
Fésüs Irén: – Egy győzelmet nem kell megmagyarázni. Tudunk mi ennél jobban is játszani, de nem szabad elfelejteni, hogy a karácsony miatt kimaradt majdnem két hét az edzésből. Ehhez képest stabilak voltunk, elsősorban fejben. A nyitásaink hatékonysága miatt van egy kis hiányérzetem, korábban ebben már sokkal jobbat mutattunk. Arra törekedtem, hogy legyen egy stabil alapjátékunk és keveset hibázzunk, ez sikerült. Örülök, hogy olyan cseréket is ki tudtam próbálni, amit nagyon szeretnék a jövőben alkalmazni. Csapatként nyertünk.
Szombathy András: – December 18 óta két labdás edzésünk volt, ami kihatott a teljesítményünkre. Sok hibával játszottunk. Reméljük meg tudjuk a jövőben mutatni, hogy ennél jobb teljesítményre is képesek vagyunk.

Békéscsabai RSE – TFSE 1:3 (–23, –12, 25, –18)
Békéscsaba, 72 néző. V: Takács Á., Bibók.
BRSE: Tuska 7, Lázár 2, Feld 3, Sinka 18, Mikus 1, Fekete G. 8. Csere: Kucsera, Erdei (liberók), Szatmári 1, Korcsok 7, Gajdács 2, Gellén 3. Vezetőedző: Nagy Attila.
TFSE: Zen 4, Kökény N. 4, Komcsák 25, Budaházy 6, Villám 21, Villányi 4. Csere: Boller (liberó), Tettamanti 5, Turcsányi 2 Vámos 2. Vezetőedző: Herrera Olazabal.
Edzői értékelés
Nagy Attila:
– Több volt ebben a mérkőzésben, ellenfelünk kihasználta nagyobb rutinját, összességében ez döntött. A vereség ellenére előreléptünk az utóbbi meccseken mutatott játékunkhoz képest, remélem ezen az úton tudunk tovább haladni.
Herrera Olazábal: – Tudtam, hogy nehéz lesz a hosszú út után és nagyon jól kell játszanunk az Extraligás klub fiatal csapata ellen, akik tele vannak energiával, meg akarják mutatni magukat, képességeiket és nincs vesztenivalójuk. Ennek a csapatnak is szép jövője van, játékosai jó technikával és fizikummal rendelkeznek. Sok pillanatban nagyon jól kellett játszanunk, csak a második szett volt könnyű és azt kell mondjam, hogy ez a legjobb pálya, ahol eddig játszottam. Végül sikerült nyernünk és fontos volt, hogy ezt az évet győzelemmel kezdjük, gratulálok mindkét csapatnak.

VEHIR-Veszprémi ESC – UTE U21 3:2 (–20, –19, 18, 26, 12)
Veszprém, 71 néző. V: Szél, Varjasi.
VESC: Pós, Araújo 24, Thompson 16, Bozsó 2, Dordzsceren 9, Sólyomvári 12. Csere: Tóth L., Bődi (liberók), Molnár-Pintér 4, Szalczinger, Horváth D. 12, Deli. Vezetőedző: Ibrahimi Edon.
UTE: Pécsi 3, Correa 10, Takács V. 10, Sztojanovics 29, Kis D. 8, Kopunovic 8. Csere: Kovács K., Pusztai (liberók), Győr, Riesz 7. Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna.
Edzői értékelés
Ibrahimi Edon:
– Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk és végül be is igazolódott. Kétszettes hátrányból is felálltunk, ehhez azt hiszem mindenki hozzátette a magáét a csapatból és a szurkolóink is fantasztikus hangulatot teremtettek. Gratulálok a lányoknak és az Újpestnek is, igazán izgalmas mérkőzés vívtunk egymással.
Selmeczi Zsuzsanna: – A csapatnak sikerült egy nagyon lendületes, motivált, harcos játékot nyújtani. Kifejezetten jól szervezett és jól befejezett támadásaink voltak, köszönhetően a stabil nyitásfogadásunknak. Örülnék, hogyha ugyanezt a lendületet tudnánk tovább vinni a szezon hátralevő részében.

Gödöllői RC – Vasas SC 3:0 (23, 22, 20)
Monor, 102 néző. V: Csizmarik, Mezei.
GRC: Kovács E., Kökény P. 17, Nagy V. 8, Boros 3, Halla P., Borsos L. 12. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Kardos 9, Sorompó, Máthé-Barabássy 5. Vezetőedző: Szalay Attila.
VASAS SC: Imre 3, Nagy S. 6, Erőss 3, Botyánszki 6, Rieder 11, Vértes Sz. Csere: Szili, Stankovics (liberók), Jámbor 8, Olcsváry 12, Tóth S, Szabó A. Vezetőedző: Kőnig Gábor.
Edzői értékelés
Szalay Attila:
– Nem volt egy könnyű mérkőzés, de erre fel voltunk készülve, hiszen tudtuk, hogy a Vasas egy fiatal és lendületes csapat. Az első szett elején nagyon bizonytalanul játszottunk és meg kellet találnunk a ma működő felállást. Hatalmasat küzdöttek a lányok és a cserék is nagyon jól szálltak be a játékba. Az igazi pozitívum az volt, hogy a játszmák végén tudtunk a legjobban koncentrálni és ezért külön gratulálok a csapatnak.
Kőnig Gábor:
– Ma nem igazán voltunk csapat, de ez gondolom kívülről is látszott. Nem tudom, mi történt, mert ennek semmi előjele nem volt a héten. A hosszabb karácsonyi szünet után számítottam ugyan arra, hogy az első egy-két mérkőzésen nem életünk röplabdáját fogjuk játszani, de ez azt hiszem nemcsak nekem, hanem a lányoknak is mélyütés volt. Jó csapat a Gödöllő, amely egyre jobban összeáll, így nem is maga a vereség bánt, mert kikapni ki lehet, hanem a pályán mutatott teljesítmény lomboz le. Van egy hetünk felkészülni az UTE elleni meccsre, akikkel szemben az első találkozót hasonló mentalitással veszítettük el, remélem, jövő szombaton ezt nem látom még egyszer.

BVSC-Zugló – Jászberény VT 3:0 (19, 14, 13)
Szőnyi út, 55 néző. V: Rácz, Villás.
BVSC: Puskás 12, Nyuka 3, Dani 10, Nagy Zs. 11, Wirth 3, Rózsa 3. Csere: Sartoris (liberó), Benedek R. 2., Bajnóczi 3, Marton 5, Imre 5, Tóth Bagi 2. Vezetőedző: Daróczi Gergely.
JÁSZBERÉNY: Kovács D. 3, Sléder 9, Juhász V. 2, Faragó 3, Somlai 2, Fodor 3. Csere: Lagzi-Kovács (liberó), Berényi, Patócs 1. Morvai 1, Csiki, Kocsi. Vezetőedző: Deme Gábor.
Edzői értékelés
Daróczi Gergely:
– Kicsit nehezen indultunk ma meg, főleg a nyitásainkkal gyűlt meg a bajunk az elején és azok a hibák kihatottak a többi játékelemre is. Utána viszont nagyon szépen összeszedtük magunkat és azt a játékot, illetve ritmus tudtuk diktálni, amit a mérkőzés előtt szerettünk volna két és fél szetten keresztül végig. Gratulálok mindenkinek, ma örülünk együtt, hogy ismét nyerni tudtunk és remélem a jövő hetünk is hasonló szellemben telik majd, mint ez!

Diósgyőri VTK – Budaörsi DSE-Emericus 3:0 (20, 20, 24)
Miskolc, 100 néző. V: Árpás, Filibér.
DVTK: Kiss E. 9, Kalmár 1, Vajdová 15, Hollósi 5, Toszics 7, Egri K. 14. Csere: Kundrák (liberó), Kovács L. 2, Horváth L. 3, Bátori 1, Tóth Cs. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
BDSE: Darvas 3, Horváth P. 8, Hernády 1, Pisák F. 13, Tátrai Zs. 4, Kiss Zs. 9. Csere: Futsek, Ujvárosi (liberók), Tátrai N. 1. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
Edzői értékelés
Németh Szabolcs:
– Nagyon örülünk, hogy győzelemmel kezdtük az évet, mert a céljaink is ezt követelik meg. Voltak olyan dolgok a mérkőzésen, amin dolgoznunk kell, de ami nagyon tetszett ma, az az akarat: ma azt az akaratot és küzdeni akarást láttam a pályán, amit a DVTK-címer és a szezon elején kitűzött célok megkövetelnek. A harmadik szettben tudtam lehetőséget adni a fiatalabb játékosoknak is, ami nagyon fontos, hiszen nekik is meg kell szerezni a kellő meccsrutint. Emiatt kialakult egy olyan szituáció, hogy 22:24-re is vezetett az ellenfél, de nagy pozitívum, hogy innen vissza tudtunk jönni és így sikerült egy 3:0-ás győzelmet aratnunk. Van még hová fejlődni, de vannak olyan dolgok, amikben nagyon sokat léptünk előre, ezekbe kell belekapaszkodni. Gratulálok a lányoknak, köszönjük a szurkolást a közönségnek – ha jól tudom, legközelebb itthon három hét múlva találkozunk, akkor is várunk mindenkit szeretettel!