Két győzelemmel kezdte az U17-es válogatott az Eb-selejtezőket!

Megkezdte szereplését a fiú U17-es válogatott a maribori MEVZA-tornán, amely egyben az idei Európa-bajnokság selejtezőjének első köre is. Bodonyi Ákos tanítványai a legmerészebb terveket is felülmúlva előbb Csehországot majd Horvátországot is legyőzték 3:2-re. Mivel az osztrákok is két győzelemmel kezdtek, így a két csapat a pénteki egymás elleni mérkőzésük eredményétől függetlenül már bejutott az elődöntőbe.

 

U17-es Eb-selejtező, Maribor (Szlovénia), 1. kör, 1. forduló:
Magyarország – Csehország 3:2 (–22, 20, –25, 24, 11)
MAGYARORSZÁG:
Péter 23, Fitor 2, Zsoldos 17, Pongó 19, Csepcsényi 4, Molnár T. 4. Csere: Orosz (liberó), Sturm, Szepesi, Tamási. Szövetségi edző: Bodonyi Ákos.
CSEHORSZÁG: Donat 6, Svoboda 22, Balaz 8, Brdac 3, Skolka 16, Toth 1. Csere: Cajan, Kolosek (liberó), Kotynek 4, Zidlik 5, Tkadlec, Mraz. Szövetségi edző: Jan Svoboda.
Edzői értékelés
Bodony Ákos:
– A megilletődött kezdés után megtaláltuk azt a magyar válogatottat, amelyet legszebb reményeinkben vizionáltam, és onnan kezdve szívvel-lélekkel küzdve, lépésről-lépésre haladva egyre stabilabban játszottuk azt a röplabdát, amit tudunk. Egy-egy alapjátékban mutatott hullámvölgynek köszönhetően duzzadt öt szettesre ez a mérkőzés, de a végén kétségek nélkül tudtuk elhozni a győzelmet. Fantasztikus kezdés volt.

Bodonyi Ákos tanítványai őrületes csatában, 2:1-ről fordítva nyerték meg a csehek elleni mérkőzést a maribori tornán. „Nagyon izgultam az elején, mivel ez volt az első hivatalos tétmérkőzésem a válogatottban. Úgy érzem az egész csapat 110 százalékot nyújtott, szívvel-lélekkel küzdöttünk. Jelen pillanatban még nem tudom felfogni ezt a nagyszerű győzelmet.” – mondta el a találkozó után Pongó Zalán csapatkapitány. Pedig ezzel még nem volt vége: délután a horvátokat is ötszettes csatában sikerült kétvállra fektetni, ezzel is bizonyítva, hogy a mieink erőnlétével nincs gond. Mivel pénteki ellenfelünk, Ausztria délelőtt 3:1-re legyőzte a horvátokat, Csehország ellen pedig 3:0-ra nyert, így a mieink a holnapi meccs eredményétől függetlenül az elődöntőbe jutottak.

U17-es Eb-selejtező, Maribor (Szlovénia), 1. kör, 2. forduló:
Magyarország – Horvátország 3:2 (20, 21, –19, –24, 7)
MAGYARORSZÁG:
Péter 14, Fitor 3, Zsoldos 26, Pongó 31, Csepcsényi 4, Molnár T. 3. Csere: Orosz (liberó), Sturm, Dobos, Szepesi, Tamási. Szövetségi edző: Bodonyi Ákos.
HORVÁTORSZÁG: Parcina, Cekada 4, Sloric 16, Nikolovski 3, Jurlina 20, Jureta 20. Csere: Situm (liberó), Klecka 2, Mihin, Heigl 1, Maricevic 1. Szövetségi edző: Antonio Surac.
Edzői értékelés
Bodonyi Ákos: – Az első két szettben sikerült az akaratunkat a pályára vinni, de már látszódtak a fáradtság jelei, amit a reggeli mérkőzés hagyott bennünk, és a következő játékrészekben ez ki is domborodott. Rengeteg alaptechnikai hibát vétettünk, leginkább nyitás és nyitásfogadás terén, amelynek köszönhetően ellenfelünk egyenlített. Az ötödik szettben sikerült mozgósítani minden energiánkat, és győzelemmel tudtuk zárni a napot. Hajrá Magyarország!

A csoport állása: 1. Ausztria 6 pont (6:1-es szettarány), 2. MAGYARORSZÁG 4 (6:4), 3. Horvátország 1 (3:6), 4. Csehország 1 (2:6)

A csapat mérkőzései:
Magyarország – Csehország 3:2
Magyarország – Horvátország 3:2
Január 6., péntek:
09:00 Magyarország – Ausztria
16:30/19:00 elődöntő/5-8. helyért
Január 7., szombat
10:00, 12:30, 14:30, 17:00 helyosztók

Az U17-es A-válogatott kerete: Csepcsényi Máté (DSE Röplabda Akadémia), Cserép Tamás (DSE Röplabda Akadémia), Dobos Bertalan (Kaposvári Röplabda Akadémia), Fitor Patrick (Szegedi RSE), Molnár Tamás (Dág KSE), Németh Áron (Pénzügyőr SE), Nyirák Martin (Dág KSE), Orosz Péter (MÁV Előre Akadémia), Péter Arnold (MÁV Előre Akadémia), Pongó Zalán (Dág KSE), Sturm Levente (MÁV Előre Akadémia), Szepesi Máté (Szegedi RSE), Tamási Milán (Lőrinc 2000 SE), Zsoldos Péter (MÁV Előre Akadémia).
Szakmai stáb: Bodonyi Ákos (vezetőedző), Bartal Gergely (edző), Demeter András (statisztikus), Árpás Géza (masszőr), Kamen-Juhos Ildikó (technikai vezető), Koltai Csanád (csapatvezető).